Малки улички във Варна - почти непроходими заради снега

Снимка: Радио Варна

До този час не е минавала почистваща техника на ул. "Кап. Рончевски", свързваща Спортна зала с бул. "8-ми Приморски полк", сигнализират слушатели на Радио Варна.

Непочистени и почти невъзможни за преминаване са малките улици около бул. "Чаталджа", както и малки пътни участъци по центъра на града.

Гражданите се питат: "Къде отиват парите за данъци и защо в това време - позволяващо справяне със ситуацията, все още има необработени улици?".
Според синоптичната прогноза в следобедните часове се очакват нови валежи от сняг, а в Южните райони по Черноморието от дъжд и от сняг.

Прилагаме снимки от улиците: "Кап. Рончевски", ул. "Княз Николаевич", ул. "Рали Мавридов"
и ул. "27 юли".
print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Лиляна Павлова: Магистрала „Хемус“ е най-важният пътен проект за страната

Автомагистрала „Хемус“ е национален приоритет на правителството, но важен и за Варна и региона. В изпълнение на нашия ангажимент, проведохме тръжните процедури за избор на изпълнител на 10-километровия участък между Ябланица и Боаза, и на другия – около 16 км от Белокопитово в посока Търговище, за да може да се работи едновременно и от двете..

публикувано на 20.01.17 в 17:24

Пътищата в Добричка област са проходими при тежки зимни условия

В Добричкия регион пътищата са проходими при тежки зимни условия, съобщи дежурният в Областното пътно управление. Спряно е движението само в пътния участък между селата Рогозина и Спасово. Отворени за движение са крайграничният път Кардам-Дуранкулак, както и отсечките Добрич-Бдинци и Методиево-Преселенци, които вече са разчистени. През деня..

публикувано на 20.01.17 в 17:20

Скитник беше убит във Варна. Трима са задържани.

Трупът на 63-годишен мъж е намерен в изоставен строеж на улица "Девня" във Варна, съобщиха от Апелативната прокуратура. Досъдебното производство е за убийството му по член 115 от НК. Пострадалият е водел скитнически живот. По случая са задържани трима мъже като разследването, ще установява евентуалната им съпричастност към тежкото криминално..

публикувано на 20.01.17 в 17:16

Глобяват варненска фирма за лошо снегопочистване в пет общини

Общините трябва да контролират по-строго снегопочистващите фирми и да налагат глоби, когато виждат пропуски, каза днес във Варна министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова. По думите й при сериозни нарушения, когато сезонът приключи, кметовете би трябвало и да прекратяват договорите си с такива дружества. При направените проверки..

публикувано на 20.01.17 в 17:08

Варна успешно защити всички проекти за градско развитие

Община Варна защити успешно всички проекти по приоритетна ос 1 – „Градско развитие“, по ОП "Региони в растеж", част от инвестиционната програма на обща стойност 84 млн. лв. Това са проекти, свързани с развитие на градската среда, транспортната инфраструктура, обновяване на автопарка на градския транспорт. Пожелавам успех на общината да реализира тези..

публикувано на 20.01.17 в 16:49

Образованието - с най-голямо финансиране в новия бюджет на община Варна за 2017 г.

Функция „Образование” е с най-голямо финансиране в новия бюджет на община Варна за 2017 г. Заложени са 104 млн. 179 хил. лв., което е с близо 10 млн.лв. повече от миналата година. Като относителен дял от общия бюджет „Образование” получава 38.5%. Съветниците от постоянната комисия „Наука и образование” към варненския Общински съвет днес..

публикувано на 20.01.17 в 16:17

Труп на мъж е намерен в дере в м-т „Св. Никола” във Варна

Труп на мъж, с неустановена самоличност, са извадили екип спасители от „Противопожарна и аварийна безопасност” от дере в местността „Свети Никола” във Варна. Мъжът е живял в изоставена постройка. Няма данни за престъпление, казаха от полицията.

публикувано на 20.01.17 в 15:59