Пътят Добрич-Карапелит е отворен за движение на превозни средства до 3,5 т.

Снимка: Радио ВИДИН

Пътят Добрич-Карапелит е отворен за движение на моторни превозни средства до 3,5 тона, информират от Областната управа в Добрич.

През Тервел, в посока Алфатар, е възстановена връзката с област Силистра. По информация към 15.00 ч. все още машини на Областно пътно управление - Варна разчистват натрупани навявания в района на разклона за село Любен Каравелово по пътя Добрич-Варна.

Екипи на „Енерго-Про“ са отстранили авариите и вече има електрозахранване в селата Змеево и Методиево. С високопроходима техника и служители на „Пожарна безопасност и защита на населението” се оказва съдействие на родилки и болни от цялата област, посочват от Областната администрация.

Без ток са 9 населени места в община Генерал тошево, където продължава работата на екипи на „Енерго Про”.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Бреговият център във Варна

"Варна радио" на 70 години

Държавно предприятие „Пристанищна инфрастуктура“ отбелязвя днес 70 години от създаването на брегова радиостанция „Варна радио“. Тържеството е в 10.30 в Бреговия център в зала „Ситуационен център“. Варна радио е създадена през 1947 година. За рожден ден на Варна радио ( LZW ) се счита 12 декември, дата, свързана с първите успешни радиовръзки на..

публикувано на 12.12.17 в 06:45

Къде няма да има ток днес?

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 12 декември ще бъде прекъснато електрозахранването в няколко района на Варна и региона: - от 09:00 ч. до 16:30 ч., гр. Варна - част от местност Ален мак. - от 08:30 ч. до 16:30 ч., с. Левски, с. Изгрев, с. Калиманци, с. Просечен - от 09:00..

публикувано на 12.12.17 в 06:20

Ясно и слънчево време във вторник

Днес времето ще е предимно ясно и слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад преди пладне по Черноморието до засилен. Максимални температури 10-15 градуса. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода около 11 градуса. За Варна максимална температура около 13 градуса.

публикувано на 12.12.17 в 06:15

„Корал Резиденс“ е новият жилищен проект на „Планекс“ във Варна

Комплексът има предимствата на свежия въздух, морската панорама и спокойствието на кв. „Бриз“ След отчетен ръст от 10% на сделките с имоти в София за 2017 г., същата възходяща тенденция започва да се наблюдава и във Варна. Специалистите отбелязват потенциала на града за растеж на сектора, като данните на Агенцията по вписванията..

обновено на 11.12.17 в 17:49

Българи разработват уникални маски за лице

Уникални маски, които ще помагат на хора с респираторни проблеми и ще пречистват въздуха разработват екип от българи. Замисълът е пречистването на въздуха да става на 99 процента. Иначе всяка от маските ще има индивидуален дизайн, филтри, че дори и смарт устройство, което да показва колко е замърсена средата, в която живеем и колко са фините..

публикувано на 11.12.17 в 17:26

Местят 385 деца от НУ „В. Левски“ заради ремонт

385 деца – от подготвителни групи и ученици до 4 клас, ще бъдат изведени от НУ „В. Левски“ в Аспарухово, заради ремонт на сградата. Те ще бъдат настанени временно в детска градина „Горска приказка“, детска градина „Морски свят“ и в Морската  гимназия „Св. Николай Чудотворец“, които се намират в същия район. Осигурени са условия за нормален учебен..

публикувано на 11.12.17 в 17:00

Инвестициите в индустриална зона Бургас са над 50 милиона лева

Инвестициите в индустриалната зона в Бургас са повече от 50 милиона лева. Информацията съобщи днес заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, който участва в "Бизнес инвест форум"-2017 в морския град. По думите му терените в индустриалната зона в Бургас вече са на 80 процента заети. Манолев съобщи още, че в процес на реализиране..

обновено на 11.12.17 в 16:44