Пътят Добрич-Карапелит е отворен за движение на превозни средства до 3,5 т.

Снимка: Радио ВИДИН

Пътят Добрич-Карапелит е отворен за движение на моторни превозни средства до 3,5 тона, информират от Областната управа в Добрич.

През Тервел, в посока Алфатар, е възстановена връзката с област Силистра. По информация към 15.00 ч. все още машини на Областно пътно управление - Варна разчистват натрупани навявания в района на разклона за село Любен Каравелово по пътя Добрич-Варна.

Екипи на „Енерго-Про“ са отстранили авариите и вече има електрозахранване в селата Змеево и Методиево. С високопроходима техника и служители на „Пожарна безопасност и защита на населението” се оказва съдействие на родилки и болни от цялата област, посочват от Областната администрация.

Без ток са 9 населени места в община Генерал тошево, където продължава работата на екипи на „Енерго Про”.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шестима с повдигнати обвинения за каналджийство в Бургаско

Общо седем души са задържани при две специализирани полицейски акции в Бургас и региона. Шестима от тях са с повдигнати обвинения за каналджийство на мигранти, а един избягал затворник е заловен в къща, пълна с наркотици и оръжие. Сред заловените има и жена, която е от Бургас. Останалите участници в групата са от Карнобат и Средец.  Двама от тях..

публикувано на 29.04.17 в 00:12

Военни вертолети тренират с полети над плажа във Варна

Продължават усилените тренировки за военните от вертолетната ескадрила „Чайка”, които прелитат ниско над варненския плаж. Те са по повод предстоящите празненства за 100-годишнината от създаването на военноморската авиация, която ще бъде тържествено отбелязана утре - 29 април. Програмата по честването в съботния ден включва въздушни и морски..

публикувано на 28.04.17 в 16:37

3 D наблюдение на морското дъно разработи ВВМУ

Три D визуализация на акваториите на Варна и Бургас и хидроакустична система за обследване на морското дъно са разработени в рамките на проекта за интегрирана информационна система за поддръжка на управлението на бреговата зона. Това съобщи във Варна   капитан втори ранг Мирослав Цветков - началник на отдел „Учебна и научна дейност” във Висшето..

публикувано на 28.04.17 в 16:21

Молдовски цигани мамят със злато в Балчик

Молдовските измамници с „благородни” метали отново пристигнаха по родното Черноморие. Само за ден двама души от Балчик са станали жертви на чуждестранни измамници на пътя, съобщиха от златарско ателие в Белия град. От ателието призовават да се внимава с купуването на пръстени от "закъсали" с автомобили чужди граждани! Вероятността да са истински е..

публикувано на 28.04.17 в 16:08

КЕВР прие за утвърждаване по-скъпите цени на водата във Варна

На закрито заседание, проведено днес, КЕВР прие окончателно решение във връзка със заявлението на „Водоснабдяване и канализация - Варна” ООД за одобряване на бизнес плана за развитие на ВиК оператора за периода 2017-2021 г. и утвърждаване на цени на ВиК услуги, съобщиха от КЕВР. В съответствие с..

публикувано на 28.04.17 в 15:15

Без коли пред Катедралата заради Варненския карнавал

Таксиметровата стоянка пред Катедралния храм във Варна ще бъде освободена от автомобили от 17.00 ч. днес до 21.00 ч. утре. Причината е провеждането на Пролетния варненски карнавал на 29-ти април, събота. От 12.00 ч. до приключване на мероприятието около 16.00 ч. ще бъде преустановено движението на автомобили на площад „Св. Св. Кирил и Методий”;..

публикувано на 28.04.17 в 15:03

Върнаха на първа инстанция делото на Анита Мейзер

Варненският апелативен съд върна на първа инстанция за ново разглеждане делото на Анита Желева (Мейзер), причинила по непредпазливост смъртта на мъжа си и предложила подкуп на разследващия Със свое решение от 27 април тази година, състав на Варненския апелативен съд отмени 3 годишната присъда на Окръжен съд – Варна (ОС-Варна), произнесена по..

публикувано на 28.04.17 в 14:14