Пътят Добрич-Карапелит е отворен за движение на превозни средства до 3,5 т.

Снимка: Радио ВИДИН

Пътят Добрич-Карапелит е отворен за движение на моторни превозни средства до 3,5 тона, информират от Областната управа в Добрич.

През Тервел, в посока Алфатар, е възстановена връзката с област Силистра. По информация към 15.00 ч. все още машини на Областно пътно управление - Варна разчистват натрупани навявания в района на разклона за село Любен Каравелово по пътя Добрич-Варна.

Екипи на „Енерго-Про“ са отстранили авариите и вече има електрозахранване в селата Змеево и Методиево. С високопроходима техника и служители на „Пожарна безопасност и защита на населението” се оказва съдействие на родилки и болни от цялата област, посочват от Областната администрация.

Без ток са 9 населени места в община Генерал тошево, където продължава работата на екипи на „Енерго Про”.

ВИЖТЕ ОЩЕ

МБАЛ "Св. Анна" ще получи апаратура от "Българската Коледа"

        Започват доставките на медицинска апаратура на болниците по благотворителната инициатива „Българската Коледа“. Става дума за 8 вида апаратура в 23 лечебни заведения в страната. Връчването на техниката  във варненската болница „Света Анна“ ще е в  10:30 ч. днес.

публикувано на 18.10.17 в 08:19

Подписка в Поморие - хората искат болницата си

Жителите на Поморие започнаха подписка за запазване на дейността на общинската многопрофилна болница. Местните хора настояват за промяна на политиката спрямо общинското здравеопазване в България.  На входа на болницата, пред сградите на Общината и читалището в Поморие, както и в кметствата на малките населени места, може да се види и подкрепи..

публикувано на 17.10.17 в 16:39

Девня открива модерно игрище с вечерно осветление

Модерно игрище с възможности за упражняване на няколко вида спорт ще бъде открито съвсем скоро в квартал "Девня 1". Съоръжението се намира в двора на Дневния център и се вписва хармонично в градската среда.  Изкуственото полиетиленово покритие, което е положено върху пясък, позволява по-дълга експлоатация на терена, на който ще може да се..

публикувано на 17.10.17 в 16:25

Ремонтът на Аспаруховия мост започва на 23 октомври

Ремонтът на Аспаруховия мост стартира на 23 октомври и ще бъде завършен изцяло през 2018 година. Това съобщи във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който присъства на откриването на барелеф на Христо Ботев в Ботевата градинка. Пред представители на медии в..

публикувано на 17.10.17 в 15:09

Ехограф от "Българската Коледа" получи МБАЛ - Добрич

Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич получи медицинска апаратура от благотворителната инициатива „Българската Коледа“, съобщи директорът на здравното заведение д-р Трифон Йорданов. Доставен е  ехограф с много добри  възможности за диагностициране на новородени и пациенти в детска възраст. Апаратът ще обслужва потребностите на две..

публикувано на 17.10.17 в 15:02

Граничният полицейски участък се завръща от Каварна в Балчик?

Водят се водят преговори за завръщане на Граничния полицейски участък в Балчик, който бе изместен в Каварна. Поводът за преместването преди време бе ремонтът на старата мелница, където службата се помещаваше. Балчишката управа предостави помещения в старата администрация, на мястото на техническа служба, но гранична полиция така и не се..

публикувано на 17.10.17 в 14:02

Орелеф на Ботев в едноименната градинка във Варна

Паметен знак с орелеф на Христо Ботев беше открит в едноименната градинка във Варна. Идеята за поставянето му е на учениците и учителите от Основно училище "Христо Ботев", което отбелязва през тази година 90-годишен юбилей. Скулпторът на паметния знак  Живко Дончев коментира какъв е неговият Ботев.  Жители на района също споделиха вълнението..

публикувано на 17.10.17 в 13:51