Пътят Добрич-Карапелит е отворен за движение на превозни средства до 3,5 т.

Снимка: Радио ВИДИН

Пътят Добрич-Карапелит е отворен за движение на моторни превозни средства до 3,5 тона, информират от Областната управа в Добрич.

През Тервел, в посока Алфатар, е възстановена връзката с област Силистра. По информация към 15.00 ч. все още машини на Областно пътно управление - Варна разчистват натрупани навявания в района на разклона за село Любен Каравелово по пътя Добрич-Варна.

Екипи на „Енерго-Про“ са отстранили авариите и вече има електрозахранване в селата Змеево и Методиево. С високопроходима техника и служители на „Пожарна безопасност и защита на населението” се оказва съдействие на родилки и болни от цялата област, посочват от Областната администрация.

Без ток са 9 населени места в община Генерал тошево, където продължава работата на екипи на „Енерго Про”.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Улицата на занаятите посреща ценители на изкуството - фоторепортаж

Как се работи на грънчарско колело, как се изработва плъсти, икона или дърворезба - това са част от занаятите, включени в улица на занаятите във Варна. Помещенията са разположени на улица „Дрин”. Фирма "Пазари" предостави безвъзмездно на десетина варненски майстори девет обекта за създаване на атрактивна зона на занаятите в района на Централния..

обновено на 29.06.17 в 18:00

"Албена" и "Ученически отдих и спорт" търсят консенсус за достъп до плажа

„Ако не постигнем консенсус с ръководството на „Албена“ АД за осигуряване на достъп до плажа на децата от почивна база „Фиш-Фиш“, лишаваме децата от почивка на българското Черноморие. Ползването на специализиран транспорт от базата до плажа  на ден ще ни струва 60 лева и това ще оскъпи почивката.“ Това заяви пред журналисти в Добрич Цветелина..

публикувано на 29.06.17 в 16:35
Бялата чешма на VІ Бдинска дивизия

Издигат монумент на VІ-та пехотна Бдинска дивизия край с. Козлодуйци

Областната комисия „Военни паметници“ в Добрич одобри издигането на „Монумент на 6-та пехотна Бдинска дивизия“ край с. Козлодуйци, съобщиха от Областната администрация. На свое заседание днес членовете на комисията приеха искането на община Добричка за промяна на името на военен паметник от „Паметен знак на 36-ти пехотен Козлодуйски полк“ в..

публикувано на 29.06.17 в 14:56

От 1 до 5 юли може сами да отчетем електромерите си

Във връзка с очакваното решение на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за промяна на цените на електроенергията, считано от 1 юли 2017 г., ЕНЕРГО-ПРО ще фактурира потребената от клиентите електроенергия съгласно утвърдените цени на КЕВР в съответствие с Общите условия за снабдяване и разпределяне на електрическа енергия на..

публикувано на 29.06.17 в 14:51

Бургаският затвор вече е със съдебна зала

Създаването на изнесения пункт за съдебни заседания е успешен пример за взаимодействие между съдебната и изпълнителната власт. Залата е по инициатива на председателите на бургаските съдилища и активната подкрепа на началника на затвора. Помещението е специално обособено и оборудвано с всички реквизити за..

публикувано на 29.06.17 в 14:37

Нов конкурс за управител на балчишката болница

Нов конкурс за управител на Многопрофилната болница за активно лечение в Балчик ще бъде обявен, реши днес местният парламент. Причина за отмяна на обявения през май – допуснати процедурни нарушения. Назначена е комисия от петима членове за провеждане на новия избор, с председател заместник – кмета по финансите Митко Петров. Изискване към..

публикувано на 29.06.17 в 13:03

НАП и МВР с общ координационен център във Варна

В началото на месец юли за втора поредна година стартира Междуведомствения координационен център за съвместна работа на МВР и НАП по Северното Черноморие, който се помещава в сградата на Областна дирекция на МВР - Варна. Смисълът на координационния център е да подпомага дейността на всички органи, които имат контролни функции във връзка с..

публикувано на 29.06.17 в 12:21