Пътищата от републиканската мрежа са проходими при зимни условия в община Балчик

Пътищата от републиканската мрежа са проходими при зимни условия в община Балчик. Отворен е пътят Балчик – Кранево – Варна.

В посока Добрич от кръговото на Балчик полицейски патрули пропускат поетапно автомобили в двете посоки, тъй като след село Безводица е разчистено само едното платно. Няма вече колони от коли, увериха от полицията. По пътя Дуранкулак – Варна е наложено ограничение в движението,  пропускат се коли до 12 тона.

Преспите от общинската пътна мрежа са пробити и проходими при тежки зимни условия, съобщиха от общинското предприятие „Благоустрояване и комунално стопанство”.

Няма селища без ток и вода.

От Автогара Балчик днес не се изпълняваха направления. Утре след 8,00 ч. диспечерът ще има информация за изпълнение на разписанието през деня, съобщиха от там. Градският транспорт се движи по разписание.

В училищата и детските градини на община Балчик 12 и 13 януари ще бъдат неучебни, съобщиха от просветния отдел в администрацията.

За съжаление, днес е регистрирана първата жертва на студа в община Балчик. Това е 67-годишен мъж от село Одърци, който е открит вчера премръзнал в балчишката вилна зона Златна рибка, транспортиран е жив, но неконтактен в добричката болница, където тази сутрин е починал.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мерткан Ибрямов е временният кмет на Вълчи дол

Общинският съвет в община Вълчи дол избра на свое извънредно заседание временно изпълняващ длъжността „кмет на общината”. Постът заема досегашният заместник-кмет Мерткан Ибрямов. Той е роден на 14.11.1980 година. Има магистърска степен по „Право” от Технически университет - Варна. Мерткан Аптулов Ибрямов е заместник-кмет на община Вълчи дол от 2004 до..

публикувано на 23.05.17 в 17:23

Абитуриенти дефилираха на паркинг във Варна

Абитуриенти от варненската Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Васил Левски" се събраха на паркинг пред хипермаркет в морската столица. Завършващите ученици използваха широкото пространство, за да могат да се видят всички с лъскавите лимузини и тоалети преди бала.

публикувано на 23.05.17 в 17:15

Съдебните палати във Варна подновиха работа

Вече са отворени и двете съдебни палати във Варна. Те бяха проверени от Областната дирекция на МВР след сигнал за поставени взривни устройства. При проверката не са установени опасни вещества и предмети. Дейността в съдебните институции е подновена.

публикувано на 23.05.17 в 16:45

Пишещата машина на Славейков и мастилницата на Алеко Константинов показва Литературният музей в Добрич

Националният литературен музей представя в Дом-паметник „Йордан Йовков“ в Добрич своята изложба „Литература и памет“ , събрала най-ценни експонати от фондовете на музея. Посетителите ще видят знакови експонати – сребърната лира от музея на Иван Вазов, пишещата машина на Пенчо Славейков, мастилницата на Алеко Константинов, възстановка на част от..

публикувано на 23.05.17 в 16:39

Наказаха с пробация трима мъже за кражба на зеленчуци

Районен съд - Балчик наложи наказание „пробация“ за срок от 8 месеца на трима мъже от село Тригорци за кражба на земеделска продукция от съседното село Гурково. Подсъдимите (Радомир Ил. - на 29 години, Румен Р. - на 37 години и Митко Хр.- на 42 години), ще търпят две пробационни мерки – „задължителна регистрация по настоящ адрес“ с..

публикувано на 23.05.17 в 16:33

Промени в движението и градския транспорт във Варна по повод 24 май

Във връзка с празничното шествие на 24-ти май - Ден на българската просвета и култура, от 10ч. до приключване на мероприятието (около 12:30 ч.) ще се преустанови движението на пътно-транспортни средства на площад „Св. Св. Кирил и Методий”; бул. „Христо Ботев” – от кръстовището с ул. „Кракра” до кръстовището с ул. „Бачо Киро”; бул. „Владислав..

публикувано на 23.05.17 в 16:10

Тържествено заседание на Общински съвет - Балчик утре

Тържествено ще заседава от 10,00 часа Общински съвет на празничния 24 май за Балчик, в централното читалище. Ще бъдат взети решения по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост за награждаване на учителите и учениците на годината, абитуриентите отличници, както и финансово подпомагане на дванадесетокласници от..

публикувано на 23.05.17 в 16:04