Пътищата от републиканската мрежа са проходими при зимни условия в община Балчик

Пътищата от републиканската мрежа са проходими при зимни условия в община Балчик. Отворен е пътят Балчик – Кранево – Варна.

В посока Добрич от кръговото на Балчик полицейски патрули пропускат поетапно автомобили в двете посоки, тъй като след село Безводица е разчистено само едното платно. Няма вече колони от коли, увериха от полицията. По пътя Дуранкулак – Варна е наложено ограничение в движението,  пропускат се коли до 12 тона.

Преспите от общинската пътна мрежа са пробити и проходими при тежки зимни условия, съобщиха от общинското предприятие „Благоустрояване и комунално стопанство”.

Няма селища без ток и вода.

От Автогара Балчик днес не се изпълняваха направления. Утре след 8,00 ч. диспечерът ще има информация за изпълнение на разписанието през деня, съобщиха от там. Градският транспорт се движи по разписание.

В училищата и детските градини на община Балчик 12 и 13 януари ще бъдат неучебни, съобщиха от просветния отдел в администрацията.

За съжаление, днес е регистрирана първата жертва на студа в община Балчик. Това е 67-годишен мъж от село Одърци, който е открит вчера премръзнал в балчишката вилна зона Златна рибка, транспортиран е жив, но неконтактен в добричката болница, където тази сутрин е починал.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отсечките Варна - Зл. пясъци и Варна - Добрич сред най-опасните в страната

Две пътни отсечки в Североизточна България са в топ 10 на най-опасните в страната. Това са Варна - Златни пясъци и   Варна - Добрич. Равносметката е на началника на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски. Той обясни в ефира на БНТ, че данните се основават на специална методика, изработена на базата на статистиката за тежките катастрофи през..

публикувано на 22.01.17 в 17:26

Табели по избор с номера от 6001 до 7000 от серия ВМ

От утре във Варна започва приемът на заявления за право на ползване на регистрационни табели по избор с номера от 6001 до 7000 от серия ВМ. Това съобщиха от Областната дирекция на полицията. Документите трябва да се подават вДеловодството на сектор „Пътна полиция” на бул. „Ян Хуняди“ № 5. От Дирекцията на МВР във Варна уточняват, че в партидата..

публикувано на 22.01.17 в 14:42

Облачно и студено през новата седмица

В понеделник ще бъде предимно облачно. Временни разкъсвания и намаления се очакват в Предбалкана. Вятърът ще се ориентира от североизток и изток. Максимални температури между минус 3 и 2, в местата с трайна мъгла минус 5 – 0 градуса, по Черноморието между 2 и 6 градуса.  През нощта срещу вторник облачността ще се разкъса   намалее...

публикувано на 22.01.17 в 14:31

Безплатни прегледи на млечните жлези във Военна болница - Варна

От утре до 27 януари екипът на Военноморска болница - Варна организира безплатни профилактични прегледи на млечните жлези. Консултациите ще бъдат всеки ден от 13 до 16 часа, в Отделението по „Функционална диагностика”, като се уточнява, че не е необходимо предварително да записвате час. Прегледите ще се извършват   хирурга доц. Румен Филипов и..

публикувано на 22.01.17 в 13:20

Безплатни прегледи на млечната жлеза започват във Военноморска болница-Варна

Консултациите ще се осъществяват   от 23 до 27 януари, от 13 до 16 ч., в ехографския кабинет на Отделението по “Функционална диагностика”, без предварително записване. Прегледите, които ще включват физикално и ехографско изследване, ще се извършват от доц. Румен Филипов – част от екипа на клиниката по Обща хирургия. Кампанията е във връзка с..

публикувано на 22.01.17 в 10:39
дупки

Запълват дупки в Бургас от утре

Възстановяване на пътната инфраструктура в Бургас, компрометирана в резултат на тежките зимни условия, ще започне от утре, съобщиха от администрацията.   Ще се асфалтира с машина, която използва специална технология при минусови температури – впръскване под налягане на асфалтираща смес. Запълването на уличните дупки ще започне от кръговото..

публикувано на 22.01.17 в 10:34

ВиК-авария затвори ул. "Хан Аспарух" във Варна

Във Варна затворена за движение е ул. „Хан Аспарух” в Гръцката махала, където от 6 часа тази сутрин е спряна водата и се отстранява авария. Нормалното водоподаване ще бъде възстановено около 18.00 часа днес. Тогава се очаква и улицата да бъде отворена за движение.

публикувано на 22.01.17 в 10:18