Пътищата от републиканската мрежа са проходими при зимни условия в община Балчик

Пътищата от републиканската мрежа са проходими при зимни условия в община Балчик. Отворен е пътят Балчик – Кранево – Варна.

В посока Добрич от кръговото на Балчик полицейски патрули пропускат поетапно автомобили в двете посоки, тъй като след село Безводица е разчистено само едното платно. Няма вече колони от коли, увериха от полицията. По пътя Дуранкулак – Варна е наложено ограничение в движението,  пропускат се коли до 12 тона.

Преспите от общинската пътна мрежа са пробити и проходими при тежки зимни условия, съобщиха от общинското предприятие „Благоустрояване и комунално стопанство”.

Няма селища без ток и вода.

От Автогара Балчик днес не се изпълняваха направления. Утре след 8,00 ч. диспечерът ще има информация за изпълнение на разписанието през деня, съобщиха от там. Градският транспорт се движи по разписание.

В училищата и детските градини на община Балчик 12 и 13 януари ще бъдат неучебни, съобщиха от просветния отдел в администрацията.

За съжаление, днес е регистрирана първата жертва на студа в община Балчик. Това е 67-годишен мъж от село Одърци, който е открит вчера премръзнал в балчишката вилна зона Златна рибка, транспортиран е жив, но неконтактен в добричката болница, където тази сутрин е починал.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Водосвет на аязмото "Свети Дух" - фоторепортаж

Водосвет за здраве на старото аязмо „Свети Дух” отслужи  отец Димитър Кадийски, който повече от 15 години извършва този ритуал и разказва, че и в съвремието чудесата продължават. Присъстващите припомниха легендата за извора. В годините на робство един турчин орал нивата си. Детето му играело на синура. То ровело с пръчка в пръстта. Изведнъж..

обновено на 27.05.18 в 18:10

В Добрич единствената кръгова писта за лека атлетика на закрито ще бъде обновена

Единствената в страната кръгова писта за лекоатлетически спортове на закрито в зала "Добротица" в Добрич ще бъде обновена, съобщават от кметската управа. Проектът на стойност около 350 000 лева, който се очаква да бъде подкрепен от Министерството на младежта и спорта, ще бъде обсъден на предстоящото заседание на общинския съвет на 29 май...

публикувано на 27.05.18 в 16:50

Повече слънце в понеделник

През нощта облачността в много райони чувствително ще намалее, вятърът ще се обърне от север и временно ще отслабне. Минимални температури във вътрешността 11-16 градуса, по крайбрежието до 18-19. През деня ще е слънчево с временни увеличения на облачността. По-значителни ще са те около обяд над Югоизточна България, но вероятността за..

публикувано на 27.05.18 в 17:10

Огнище на птичи грип в добричкото село Стефаново

Огнище на птичи грип е потвърдено в животновъден обект в с. Стефаново, община Добричка, съобщи пресцентърът на Областната управа в Добрич. Областната дирекция по безопасност на храните е предприела незабавни мерки за ликвидиране на огнището на болестта. За случая е уведомен областният управител Красимир Кирилов, който ще свика заседание на..

публикувано на 27.05.18 в 16:27

Празник за Деня на детето

Наблюдение на слънцето с телескоп организира на 1 юни Астрономическата обсерватория във Варна. Прожектирането на 30 минутен филм за небесното тяло ще започне в 10 часа. Празникът е под мотото „Децата – нашите слънца” и ще премине в сградата и района около обсерваторията. На 14 места ще се проведат различни инициативи – рисунки с флумастери..

обновено на 27.05.18 в 16:12

Отбелязваме рождения ден на църквата

Според евангелското повествование на петдесетия ден след Пасха в Йерусалим било пълно с поклонници, дошли за големия юдейски празник, посветен на Божието законодателство на планината Синай. В града били и Христовите ученици и Майка Му. Те били събрани на молитва в един дом, когато се случило необикновено събитие. То накарало хората от..

обновено на 27.05.18 в 15:38

Безплатни летни занимания за деца и ученици организират във Варна

Безплатни занимания за деца и ученици през лятната ваканция са организирани в 12 общински училища и центрове за подкрепа за личностно развитие, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. С бъдещи първокласници ще се провеждат подготвителни занимания, а учениците, които срещат трудност при усвояването на учебния..

публикувано на 27.05.18 в 15:05