Възстановено е електрозахранването на всички села в община Долни чифлик

БТА

Проблеми с електрозахранването и затворени пътища са проблемите, предизвикани от снощния снеговалеж във Варненска област.

Вече е възстановено електрозахранването на всички пет села, които останаха без ток и вода в община Долни чифлик, съобщи Красимира Анастасова - кмет на общината.

С помощта на тежка техника на Военноморските сили, екипите на „Енерго про” успяха да достигнат до населените места и да отстранят авариите.

Даниела Стойнова разказва за един от хората, които спасяват хора, но не се чувстват герои:ВИЖТЕ ОЩЕ

Да чакаш да се "вдигне мъглата"...

Заради мъглата тази сутрин с около 5 часа закъснява полет от София за Варна на Bulgaria Air, за това сигнализира един от близо 250-те пътници  Мария Маринова - Алкалай. Дамата е консултант по проекти и идва в морската столица по работа. Пътува често това разстояние и затова решава този път да го направи със самолет, защото е по-бързо. По нейните..

обновено на 20.10.17 в 16:40

Протест за прекратяване на добива на природен газ в Добруджа

Пред РИОСВ-Варна се проведе митинг, на който бе оповестено искането за незабавно прекратяване на обществените обсъждания за добив на природен газ в Добруджа и издаване на отрицателно решение за инвестиционно намерение на „Русгеоком БГ“. Тук сме се събрали против разработката на Добруджа и..

публикувано на 20.10.17 в 16:26

Насърчават предприемачеството на разяснителна среща в Балчик

Предстоящата процедура „Насърчаване на предприемачеството“ по оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ предизвика най-сериозен интерес на проведена разяснителна среща в Балчик от екип на Областен информационен център. Нови предприятия в приоритетни сектори и специфични сфери ще получат 90 % финансиране за реализиране на..

публикувано на 20.10.17 в 16:03

Протестно автомобилно шествие от Генерал Тошево до с. Кардам

Протестно автомобилно шествие от Генерал Тошево до с. Кардам организира на 22 октомври инициативният комитет срещу добива на природен газ на територията на общината. Проявата е в знак на несъгласие с инвестиционното намерение за добиване на газ, поясниха организаторите. Автошествието е с начален час 11-сет, центъра на Генерал Тошево. Проявата..

публикувано на 20.10.17 в 15:55

Варна ще е домакин на "Академия за родители"

Детски център „Мама и аз“ във Варна ще бъде домакин на втората извън столицата „Академия за родители“. На 21 октомври, събота, от 9:45 до 17:00 часа, в центъра за обучение и забавление ще гостуват именити експерти по ранно детско развитие, детско здраве, възпитание и образование, пълноценна псилогическа среда в България. “Академия за..

публикувано на 20.10.17 в 15:17

Провадийската горска служба опресни 17 км минерализовани ивици

Минерализованите ивици на територията на ДГС „Провадия” са опреснени. „Това се прави за трети път тази година с цел превенция. Ивиците са около насаждения с повишен риск от възникването на пожари, каквито например са културите от черен бор. Изкуствено създадените пояси на границата с горските масиви имат важна роля за бързото локализиране и потушаване на..

публикувано на 20.10.17 в 13:15

Общ план за реклама и туризъм правят Балчик и Мангалия

Балчик и румънската община Мангалия ще работят по Общ план за реклама на културното наследство в трансграничния  регион, разработен по проект „Представяне на регионалното културно наследство в 3D” на Програмата за трансгранично сътрудничество между Румъния и България. Според съставителите на плана културният туризъм е един от..

публикувано на 20.10.17 в 12:14