Възстановено е електрозахранването на всички села в община Долни чифлик

Снимка: БТА

Проблеми с електрозахранването и затворени пътища са проблемите, предизвикани от снощния снеговалеж във Варненска област.

Вече е възстановено електрозахранването на всички пет села, които останаха без ток и вода в община Долни чифлик, съобщи Красимира Анастасова - кмет на общината.

С помощта на тежка техника на Военноморските сили, екипите на „Енерго про” успяха да достигнат до населените места и да отстранят авариите.

Даниела Стойнова разказва за един от хората, които спасяват хора, но не се чувстват герои:ВИЖТЕ ОЩЕ

Водосвет на аязмото "Свети Дух" - фоторепортаж

Водосвет за здраве на старото аязмо „Свети Дух” отслужи  отец Димитър Кадийски, който повече от 15 години извършва този ритуал и разказва, че и в съвремието чудесата продължават. Присъстващите припомниха легендата за извора. В годините на робство един турчин орал нивата си. Детето му играело на синура. То ровело с пръчка в пръстта. Изведнъж..

обновено на 27.05.18 в 18:10

В Добрич единствената кръгова писта за лека атлетика на закрито ще бъде обновена

Единствената в страната кръгова писта за лекоатлетически спортове на закрито в зала "Добротица" в Добрич ще бъде обновена, съобщават от кметската управа. Проектът на стойност около 350 000 лева, който се очаква да бъде подкрепен от Министерството на младежта и спорта, ще бъде обсъден на предстоящото заседание на общинския съвет на 29 май...

публикувано на 27.05.18 в 16:50

Повече слънце в понеделник

През нощта облачността в много райони чувствително ще намалее, вятърът ще се обърне от север и временно ще отслабне. Минимални температури във вътрешността 11-16 градуса, по крайбрежието до 18-19. През деня ще е слънчево с временни увеличения на облачността. По-значителни ще са те около обяд над Югоизточна България, но вероятността за..

публикувано на 27.05.18 в 17:10

Огнище на птичи грип в добричкото село Стефаново

Огнище на птичи грип е потвърдено в животновъден обект в с. Стефаново, община Добричка, съобщи пресцентърът на Областната управа в Добрич. Областната дирекция по безопасност на храните е предприела незабавни мерки за ликвидиране на огнището на болестта. За случая е уведомен областният управител Красимир Кирилов, който ще свика заседание на..

публикувано на 27.05.18 в 16:27

Празник за Деня на детето

Наблюдение на слънцето с телескоп организира на 1 юни Астрономическата обсерватория във Варна. Прожектирането на 30 минутен филм за небесното тяло ще започне в 10 часа. Празникът е под мотото „Децата – нашите слънца” и ще премине в сградата и района около обсерваторията. На 14 места ще се проведат различни инициативи – рисунки с флумастери..

обновено на 27.05.18 в 16:12

Отбелязваме рождения ден на църквата

Според евангелското повествование на петдесетия ден след Пасха в Йерусалим било пълно с поклонници, дошли за големия юдейски празник, посветен на Божието законодателство на планината Синай. В града били и Христовите ученици и Майка Му. Те били събрани на молитва в един дом, когато се случило необикновено събитие. То накарало хората от..

обновено на 27.05.18 в 15:38

Безплатни летни занимания за деца и ученици организират във Варна

Безплатни занимания за деца и ученици през лятната ваканция са организирани в 12 общински училища и центрове за подкрепа за личностно развитие, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. С бъдещи първокласници ще се провеждат подготвителни занимания, а учениците, които срещат трудност при усвояването на учебния..

публикувано на 27.05.18 в 15:05