Възстановено е електрозахранването на всички села в община Долни чифлик

БТА

Проблеми с електрозахранването и затворени пътища са проблемите, предизвикани от снощния снеговалеж във Варненска област.

Вече е възстановено електрозахранването на всички пет села, които останаха без ток и вода в община Долни чифлик, съобщи Красимира Анастасова - кмет на общината.

С помощта на тежка техника на Военноморските сили, екипите на „Енерго про” успяха да достигнат до населените места и да отстранят авариите.

Даниела Стойнова разказва за един от хората, които спасяват хора, но не се чувстват герои:print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

РИК Добрич напомня: Регистрацията на застъпниците е до 25 март

До 17 ч. на 25 март партиите и коалициите могат да подават в РИК заявления за регистрация на застъпниците на кандидатските листи за избор на народни представители, съобщи пресцентърът на Областната управа в Добрич. Днес общините трябва да раздадат на секционните избирателни комисии всички документи, свързани с вота в неделя, на 26 март. Областният..

публикувано на 24.03.17 в 10:21

Добрич се включва в инициативата „Загаси светлините, отвори очи за планетата!

Областната  администрация в Добрич се присъединява към глобалната инициатива „Часът на Земята“, която тази година ще обиколи света за десети път, съобщи пресцентърът на институцията. На 25 март от 20.30 до 21.30 ч. ще бъдат загасени светлините в сградата на Областната управа в знак на съпричастност към спешната нужда от действия срещу..

публикувано на 24.03.17 в 10:10

Миньорите от "Оброчище" се върнаха на работа след споразумение с фирмата-концесионер

Днес миньорите от "Оброчище" възстановяват работата си на смени  по график, се казва в съобщение на пресцентъра на Министерството на енергетиката. След 4-часови преговори, на които бяха екипи на министерството, на "Главна инспекция по труда", омбудсманът и представители на концесионера "Евроманган", бе прието споразумение, което прекрати..

публикувано на 24.03.17 в 08:35

Студентите в икономически специалности, ще надграждат правните си познания в Съда

Договор за сътрудничество между Административен съд – Варна   и Икономически университет – Варна ще бъде подписан официално в 11.00 ч. Целта на партньорството е обогатяване на правната култура и надграждане на правни познания на студентите, изучаващи икономически специалности. Сътрудничеството дава възможности на Катедра „Правни науки“ към..

публикувано на 24.03.17 в 06:45

Дни на отворени врати организира Медицински университет-Варна за кандидат-студенти

Днес и утре всеки желаещ може да се запознае с условията и възможностите за обучение. МУ-Варна предлага обучение в 25 различни медицински и здравни специалности, които в огромната си част са регулирани професии, с полагане на приемни конкурсни изпити. Тази година за първи път в МУ-Варна се разкрива и специалност „Логопедия“, както и..

публикувано на 24.03.17 в 06:32

Трудно ли е да си честен и добър? История с Ивелин и Юлиян

Две деца от Варна намериха телефон и го върнаха на неговия притежател. Оказва се, че това не е първото добро дело на братчетата Ивелин и Юлиян Николови. На това ги учат в семейството, споделиха родителите им Коприна и Никола, които се гордеят с постъпката на наследниците си. При намирането на мобилния телефон с двамата братя е бил и съученикът на..

обновено на 23.03.17 в 20:46

Поли Генова, Стийв Аоки, Горгон Сити - първи на сцената на MTV Presents Varna Beach

Поли Генова, Стийв Аоки (Steve Aoki), Горгон Сити са  сред звездите, които ще излязат на сцената на MTV Presents Varna Beach – най-мащабното музикално събитие през 2017 г. в България. MTV официално обяви днес първите изпълнители, които ще взривят сцената на плажа. За Варна това е невероятно събитие на живо, а освен това то ще бъде записано и..

публикувано на 23.03.17 в 18:02