В седем общини в Добричка област 12 и 13 януари са обявени за неучебни

БГНЕС

В седем общини в Добричка област дните 12 и 13 януари са обявени за неучебни от министерството на образованието заради влошената метеорологична обстановка в региона.

Няма да има учебни занятия в училищата в общините Добричка, Генерал Тошево,  Балчик, Крушари, Каварна, Крушари и Шабла, става ясно от справка в сайта на министерството на образованието.

В областния град Добрич утре, на 12 януари, учебните занятия се възстановяват, съобщиха от общината. На директорите на училищата и детските градини са дадени указания отоплителните инсталации да бъдат подготвени и още от днес да работят на максимална степен.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Пътищата в Източна България са мокри

Температурите са положителни навсякъде, между 0 и 7 градуса, информираха за Радио Варна от областните Пътни управления във Варна, Добрич и Бургас. Сняг превалява в района на Рижкия проход, там работят две машини, които лугират опасните участъци.

публикувано на 22.01.18 в 06:19

Със силен до бурен вятър от север и северозапад ще нахлува студен въздух

На север от Стара планина ще вали сняг, а по крайбрежието и в Югоизточна България дъжд, който през втората половина от деня ще започне да преминава в сняг. В Североизточна България ще се образува снежна покривка до около 15-20 см, но в комбинация със силния вятър ще има и снегонавявания. По крайбрежието и в южните райони при преминаване на дъжда в..

публикувано на 22.01.18 в 05:52

Все още няма ремонт на "Цар Освободител"

В понеделник, 22 януари 2018 година, в 3 часа сутринта  все още не са поставени информационни табели за обявения  за 21 януари ремонт на булевард "Цар Освободител" - Варна в частта от бул. "Приморски" до бул. "Княз Борис I". В този участък въпреки обявения в петък ремонт, движението на автомобили и маршрутки продължава. Изключение има за градския..

обновено на 22.01.18 в 03:53

През нощта се очаква снеговалеж в цялата страна

Агенция Пътна инфраструктура предупреждава, че през нощта се очаква снеговалеж в цялата страна, придружен със силен вятър в Североизточна и Югоизточна Бълтария, което е предпоставка за снегонавявания. Призивът е шофьорите, на които не им се налага спешно пътуване, да отложат тръгването за сутринта. Предупреждение за опасно време утре е обявено..

публикувано на 21.01.18 в 16:34

На Бабинден в Кипра

Автентичен народен ритуал за Бабинден, придружен с много веселие и хумор, изпълниха жените от село Кипра, община Девня. Даниела Стойнова разказва за празника:

публикувано на 21.01.18 в 16:05

Застудява! Докога?

Под влияние на средиземноморски циклон времето рязко ще се влоши. През нощта валежите ще са предимно от дъжд, който до сутринта главно в районите на Предбалкана е възможно да премине в сняг. Източният вятър постепенно ще се обърне през североизток до север-северозапад и ще се усили до умерен. Сутринта минималните температури ще са между минус 1 и..

обновено на 21.01.18 в 14:45

Опасно време утре

Предупреждение за опасно време обяви за утре Националният институт по метеорология и хидрология. Заради очаквани значителни валежи от сняг и силен вятър е обявен оранжев код за цяла Северна и цяла Източна България, както и за Хасковска и Кърджалийска област. Очакваните количества валеж в Северна България са до 30, а в Източна - до 40 литра на..

публикувано на 21.01.18 в 14:19