В седем общини в Добричка област 12 и 13 януари са обявени за неучебни

БГНЕС

В седем общини в Добричка област дните 12 и 13 януари са обявени за неучебни от министерството на образованието заради влошената метеорологична обстановка в региона.

Няма да има учебни занятия в училищата в общините Добричка, Генерал Тошево,  Балчик, Крушари, Каварна, Крушари и Шабла, става ясно от справка в сайта на министерството на образованието.

В областния град Добрич утре, на 12 януари, учебните занятия се възстановяват, съобщиха от общината. На директорите на училищата и детските градини са дадени указания отоплителните инсталации да бъдат подготвени и още от днес да работят на максимална степен.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
митрополит Йоан

Митрополит Йоан: "Във властта да влизат хора, които могат добре да я понесат"

"Свидетели сме на голям реваншизъм" , каза за предаването "Позиция" на Радио Варна Варненският и Великопреславски митрополит Йоан . Ден преди Сирни Заговезни той каза, че: ”Молим Бог да даде Мир, защото в нашата обстановка той е нужен – както външно като мирни отношения, но и мир вътрешен, който да бъде свързан с човешката душа и нейното..

обновено на 25.02.17 в 18:36

Ученици от Бургас ще посетят безплатно Брюксел

Две момичета от Бургас са сред победителите в осмия национален ученически конкурс, посветен тази година на 10-годишнината от членството на България в ЕС. Петя Димитрова от немската гимназия  и Магдалена Виденова от училище "Св. Климент Охридски" бяха  отличени от евродепутата Мария Габриел. 12-сет ученици получиха голямата награда..

публикувано на 25.02.17 в 18:20

"Масленица" отбелязаха руски ученици

Традиционният руски обичай Масленица направиха в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“. С много настроение, игри, танци, руски блини изпратиха зимата и посрещнаха пролетта ученици от региона. Масленицата съответства на Сирни Заговезни у нас. Това е древен славянски обичай, който е свързан с радостта от отминаването на зимата, с веселие и..

публикувано на 25.02.17 в 16:40

275 са кандидатите за народни представители от Варна

В Районната   избирателна комисия – Варна се регистрираха кандидатски листи от  11  партии, 9  коалиции и 2  инициативни комитета. За предстоящия парламентарен вот са регистрирани   275 кандидати за народни представители, от които 199 са мъже и 77 са жени. Най-възрастният кандидат за народен представител е 77 години, а най- младият кандидат за..

публикувано на 25.02.17 в 16:18

Валежите спират, но остава облачно

През нощта валежите и над южната част от района ще спрат, но облачността ще остане значителна, прогнозира дежурният синоптик: Венета Тодорова. Вятърът почти ще стихне, само по крайбрежието ще е слаб от изток-югоизток. Минимални температури от минус 2 градуса в Североизточна България до 5 в южните райони. Утре по-значителни намаления на..

публикувано на 25.02.17 в 14:18

Фестивал на маските в село Айдемир

Фестивал на кукерите и маските ще се проведе  в силистренското село Айдемир утре за 42-ри път . Фестивалът е с конкурсен характер. В него могат да участват маскарадни групи от цялата страна (кукери, джамали, бабугери, старци, бразаи и други), които ще бъдат оценявани в различни категории: кукерски групи, индивидуални кукерски маски и..

публикувано на 25.02.17 в 14:11

Движението по бул. "Цар Освободител" е възстановено

Движението по бул. „Цар Освободител” на кръстовището с улица „Струга” в посока център вече се извършва нормално, съобщиха от KAT- Варна. По-рано преминаването в този участък беше затруднено, заради катастрофа на два леки автомобила, но вече маршрутът е освободен, увериха от Пътна полиция. От началото на деня са станали общо 4 пътнотранспортни..

публикувано на 25.02.17 в 12:54