Художникът Димо Миланов отбелязва 50-сет години с изложба във Варна

На 17 февруари 2017 г. известният варненски художник Димо Миланов ще отбележи своя петдесетгодишен юбилей с изложба - графика в Арт Галерия Ларго. Експозицията представя над 25 години работа и творчески търсения. Ценителите на графиката ще видят отдавна непоказвани офорти от първите изложби на Димо и първите му участия в международни конкурси, както и най-новите му литографии от циклите „Рибопер“ и „Биомеханична единица“. Популярният и обичан варненец е познат и с работата си като графичен дизайнер, илюстратор на поезия, на детски книжки и на фентъзи книги, участник в създаването на първия български фентъзи 3D филм, като музикант и дори композитор на някои от парчетата на клубните формации, в които е свирил.
Вернисажът е днес от 14:00 до 18:00 часа, а изложбата продължава до 09 март.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Действащи фоторепортери от Варна подреждат изложба

Първа изложба на действащи фоторепортери от Варна ще бъде открита на 2-ри май от 18.00 ч. в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“. Инициативата се осъществява с подкрепата на Община Варна. Репортажните снимки са на Любомир Бенковски, Красимир Делчев, Румен Сарандев, Пламен Гутинов, Петко Момчилов, Петър Петров и Красимир Тодоров -..

публикувано на 29.04.17 в 08:05

Военноморският музей отбелязва вековния юбилей на българската морска авиация

Днес от 12.15 часа в зала „Морски сговор“ на Военноморския музей във Варна ще бъде открита изложбата: „Българската морска авиация в полет между две стихии“. Тя е част от проявите, посветени на 100-годишнината от създаването на морската авиация в България. В изложбата са включени непоказвани до момента експонати от фонда на музея, а документи и..

публикувано на 29.04.17 в 07:09

Продават на търг скица на Джон Ленън за 60 000 долара

Скица на известната обложка на албума на „Бийтълс“ „Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band“, нарисувана от самия Джон Ленън, ще бъде пусната за продажба на търг следващия месец. Според аукционната къща „Julien's Auctions“ рисунката се очаква да събере между 40 000 и 60 000 долара и ще бъде част от колекция с други предмети, посветени на..

публикувано на 29.04.17 в 07:00

Старосел - величието на траките

Пътуваме от Пловдив на север по пътя за Карлово, който е в отлично състояние. След Граф Игнатиево, се отклоняваме на ляво и през Калояново се движим към Старосел. И след великденските празници, и преди гергьовденските цветя, треви и овошки вече са   нацъфтели и оформят невероятна окраска на зеления фон. Някои от селата в района - като..

публикувано на 28.04.17 в 13:24

Откриват "Великденска сцена на изкуствата" в Балчик

На открита сцена "Двореца " в Балчик започва пилотното издание на арт изложение  "Великденска сцена на изкуствата", съобщават домакините от културния център. Форумът се реализира благодарение на доброто сътрудничество между Добрички панаир и Държавен културен институт "Културен център "Двореца"  - гр. Балчик. Всички жители и гости на..

публикувано на 28.04.17 в 07:09

Валери Станков с нова стихосбирка - "Черно на бяло"

28 април, петък, Арт салон на Радио Варна, 18.30 часа Представяне на новата книга със стихове на Валери Станков "Черно на бяло". За новата си книга авторът споделя:  "Малка, но "пипната" с душа, обич и професионализъм, книжчица, събрала 23 нови стихотворения, които са писани и публикувани само и единствено във Фейсбук. Ако се питате защо се..

публикувано на 27.04.17 в 10:23

Художници си дават среща отново на пленер в Двореца в Балчик

Отворено ателие – резултат от шестнадесетото издание на пленера „Художници, Балчик, Любов – Среща на европейски морета” – 2017 г., ще се състои на 27 април в Двореца в Балчик. Държавният културен институт  е домакин на ежегодната проява, която тази година преминава под надслов “Между небето и земята”. Пленерът събира млади, но вече утвърдени..

публикувано на 27.04.17 в 08:12