Зачестили са картелните споразумения, според доклада за Министерствата

Снимка: БГНЕС

В част от министерствата не са установени нарушения при провеждането на обществените поръчки. Това каза премиерът Огнян Герджиков по време на представянето на резултатите и отличи Министерството на Финансите, Министерството на транспорта. Министерството на младежта и спорта, МОН, МОСВ, Министерството на туризма и Министерството на енергетиката.

Герджиков съобщи за проблеми в Министерството на отбраната, Министерството на икономиката и МРРБ. Забавяне в обявяването на обществени поръчки е имало и при МЗХ, Министерството на здравеопазването и др. 45 нарушения на Закона за обществените поръчки и други нормативни актове са установени в Министерство на отбраната. От тях по 9 процедури е установено наличието на индикатори за измама и са предадени на Военната прокуратура. Останалите 36 процедури, по които са установени нарушения на закона, са изпратени на Агенцията за държавна финансова инспекция. Зачестили са случаите на картелни споразумения, които водят до финансови загуби, каза още Герджиков. Пълният вид на доклада за състоянието на Министерствата и изпълнението на обществените поръчки ще бъде публикуван на сайта на МС в понеделник, добави проф. Герджиков.

„Освобождаването на старите областни управители е направено по законен ред. Политическата коректност изискваше областните управители да подадат оставка сами, а МС да реши кои от тях да останат на поста си”, каза още служебният премиер проф. Огнян Герджиков.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха граничен полицай за трафик на мигранти

Граничен полицай е арестуван за трафик на хора през "Летище София" при акция на МВР и ДАНС. Граничарят е бил член на разбита група за трафик на хора. Главният секретар на МВР Младен Маринов потвърди за ареста на граничния полицай. Той уточни, че е задържан и организаторът на групата, който е чужденец. По думите му може да има и още арестувани..

публикувано на 26.05.17 в 10:13

Учени откриха нов пласт тевтонски плочи

Учени твърдят, че са открили възможен нов пласт тектонски плочи в земната мантия, който би могъл да обясни мистериозна серия от земетресения в Тихия океан, съобщава британският в. „Гардиън“. В продължение на повече от половин век учените знаят, че континентите се движат по повърхността на нашата..

публикувано на 26.05.17 в 06:47

Индия стана най-многолюдната страна

Индия вече е надминала по численост населението на Китай и е най-многолюдната страна в света. Това се посочва в проучване, проведено от китайския демограф И Фусян, който сега работи в Уискънсинския университет в Медисън (САЩ). По данните, които той привежда и които цитира телевизия NDTV, китайските..

публикувано на 26.05.17 в 06:43

Президентът на среща с папата

Президентът Румен Радав ще направи днес посещението във Ватикана, където ще бъде приет от негово светейшество папа Франциск. Срещата „на четири очи“ между двамата е в 10 часа местно време. Българсикият президент ще бъде приет и от държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин. След това..

публикувано на 26.05.17 в 06:33

Матурата по чужди езици е днес

На 26 май, в 7.15 часа, в Министерството на образованието и науката представител на медиите ще изтегли изпитния вариант за държавен зрелостен изпит по желание за зрелостниците. Вариантът ще важи за изпитите по английски, немски, френски, испански, италиански и руски език. Матурата по немски,..

публикувано на 26.05.17 в 06:29

Шестима министри на контрол в НС

Последният работен ден от тази седмица е посветен изцяло на парламентарен контрол. Депутатите ще препитат в Народното събрание общо шестима министри от кабинета, предава репортер на БГНЕС. Пръв на трибуната ще се качи министърът на вътрешните работи Валентин Радев, към когото има само един въпрос,..

публикувано на 26.05.17 в 06:28

Сагата "STAR WARS" навърши 40 години

През 1977 г. никой не бе чувал за лазерен меч и не се обръщаше към непознати с думите „Нека Силата е с нас“, предаде Франс прес. Нещата обаче бяха на път да се променят. Предстоеше да се появи по екраните третият филм на младия 33-годишен режисьор Джордж Лукас – за борбата между доброто и злото. 40 години по-късно „Междузвездни войни“ е..

публикувано на 25.05.17 в 15:09