Зачестили са картелните споразумения, според доклада за Министерствата

Снимка: БГНЕС

В част от министерствата не са установени нарушения при провеждането на обществените поръчки. Това каза премиерът Огнян Герджиков по време на представянето на резултатите и отличи Министерството на Финансите, Министерството на транспорта. Министерството на младежта и спорта, МОН, МОСВ, Министерството на туризма и Министерството на енергетиката.

Герджиков съобщи за проблеми в Министерството на отбраната, Министерството на икономиката и МРРБ. Забавяне в обявяването на обществени поръчки е имало и при МЗХ, Министерството на здравеопазването и др. 45 нарушения на Закона за обществените поръчки и други нормативни актове са установени в Министерство на отбраната. От тях по 9 процедури е установено наличието на индикатори за измама и са предадени на Военната прокуратура. Останалите 36 процедури, по които са установени нарушения на закона, са изпратени на Агенцията за държавна финансова инспекция. Зачестили са случаите на картелни споразумения, които водят до финансови загуби, каза още Герджиков. Пълният вид на доклада за състоянието на Министерствата и изпълнението на обществените поръчки ще бъде публикуван на сайта на МС в понеделник, добави проф. Герджиков.

„Освобождаването на старите областни управители е направено по законен ред. Политическата коректност изискваше областните управители да подадат оставка сами, а МС да реши кои от тях да останат на поста си”, каза още служебният премиер проф. Огнян Герджиков.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Впечатляваща церемония сложи край на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг

С впечатляваща церемония бе сложен официално край на 23-те Зимни олимпийски игри в Пьонгчанг. За близо 35-те хиляди зрители на Олимпийския стадион, както и за милионите пред телевизионните екрани в повече от 200 държави, домакините бяха подготвили невероятна програма, с която да закрият Игрите. Продължилото повече от 2 часа невероятно шоу..

публикувано на 25.02.18 в 15:34

МВР разпространи правила за действие преди очакваните снежни виелици

МВР разпространи съвети и препоръки как да се действа при очакваните снежни виелици. Те са свързани с очакваните през следващите дни различни по сила и интензитет метеорологични явления. Спазването на няколко прости правила може да предпази нас, нашите близки и имущество при възникването на обилен..

публикувано на 25.02.18 в 15:20

БСП ще пита чешкия премиер и ЕК за сделката с ЧЕЗ

Председателят на БСП Корнелия Нинова каза, че ще отправят запитване до чешкото правителство и до Европейската комисия за сделката с ЧЕЗ. Това тя каза пред журналисти. Нинова участва в кръгла маса на националния политически институт "Димитър Благоев" в БТА. Още утре от левицата ще поканят на среща посланика на Чехия, на когото ще връчат..

публикувано на 25.02.18 в 14:50

Над 600 машини почистват пътищата в момента

Над 600 машини почистват републиканските пътища в районите със снеговалеж, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Обработката на настилките продължава, за да се осигури безопасността на пътуването при зимни условия. През нощта срещу понеделник се очаква рязко влошаване на времето, усилване на валежите и понижение на температурите от..

публикувано на 25.02.18 в 14:26

Премиерът Бойко Борисов: Напълно готови сме за Шенген

За Шенген не представляваме никакъв риск. По въздух и вода могат да ни приемат още сега. Това заяви председателят на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов пред над 120 младежи от цялата страна в рамките на 9-ия Зимен университет на Младежи ГЕРБ, съобщиха от партията. Форумът е в Сандански, а организатори са Младежи ГЕРБ, Фондация..

публикувано на 25.02.18 в 14:10

Временно е ограничено движението в участък на автомагистрала "Тракия"

Временно e ограничено движението в активната и изпреварващата лента при км 25 от автомагистрала "Тракия" в посока София, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Ограничението е поради пътнотранспортно произшествие. Трафикът се пренасочва в аварийната лента на магистралата Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание и..

публикувано на 25.02.18 в 13:45

Двете основни бунтовнически групировки в Източна Гута склониха на хуманитарно примирие

Основните бунтовнически групировки, контролиращи района Източна Гута, жестоко обстрелван и бомбардиран от сирийския режим, се задължиха да спазват хуманитарното примирие, за което настоя в резолюция Съветът за сигурност на ООН, предаде Франс прес. Седемдневни въздушни удари и артилерийски обстрели в Гута - последната крепост на бунтовниците..

публикувано на 25.02.18 в 13:16