Зачестили са картелните споразумения, според доклада за Министерствата

Снимка: БГНЕС

В част от министерствата не са установени нарушения при провеждането на обществените поръчки. Това каза премиерът Огнян Герджиков по време на представянето на резултатите и отличи Министерството на Финансите, Министерството на транспорта. Министерството на младежта и спорта, МОН, МОСВ, Министерството на туризма и Министерството на енергетиката.

Герджиков съобщи за проблеми в Министерството на отбраната, Министерството на икономиката и МРРБ. Забавяне в обявяването на обществени поръчки е имало и при МЗХ, Министерството на здравеопазването и др. 45 нарушения на Закона за обществените поръчки и други нормативни актове са установени в Министерство на отбраната. От тях по 9 процедури е установено наличието на индикатори за измама и са предадени на Военната прокуратура. Останалите 36 процедури, по които са установени нарушения на закона, са изпратени на Агенцията за държавна финансова инспекция. Зачестили са случаите на картелни споразумения, които водят до финансови загуби, каза още Герджиков. Пълният вид на доклада за състоянието на Министерствата и изпълнението на обществените поръчки ще бъде публикуван на сайта на МС в понеделник, добави проф. Герджиков.

„Освобождаването на старите областни управители е направено по законен ред. Политическата коректност изискваше областните управители да подадат оставка сами, а МС да реши кои от тях да останат на поста си”, каза още служебният премиер проф. Огнян Герджиков.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Депутатският имунитет спря делото срещу Веселин Марешки

Окръжен съд – Варна разгледа внесените молби от адвокатите на Веселин Марешки за спиране на съдебното производство срещу него, тъй като е избран за народен представител в 44-ото Народно събрание и като такъв се ползва от имунитет. Това съобщиха от пресцентъра на съда. Наказателното дело е образувано срещу двама души. Съдът счита, че не са..

публикувано на 24.04.17 в 12:51

Афганистанската авиация ликвидира 80 джихадисти

Авиацията на Афганистан ликвидира около 80 джихадисти от терористичната групировка „Ислямска държава“ през последните 48 часа. Това съобщи телевизия "Толо нюз", позовавайки се на Министерството на отбраната. Ударите на авиацията бяха нанесени в провинциите Гор и Нангархар. Междувременно военният министър и началникът на Генщаба на страната..

публикувано на 24.04.17 в 11:21

Турция подсеща Европейския съюз за безвизовото пътуване на турците

През май Турция ще представи документ, с който ще припомни на ЕС за сделката и очакваното безвизово пътуване на турците на Стария континент. Това заяви външният министър Йомер Челик в интервю пред Си Ен Ен Тюрк и предупреди, че Евросъюзът трябва да спази своята част от договорката за бежанците. По неговите думи Турция ще продължи да изпълнява своята..

публикувано на 24.04.17 в 10:23

Започват политическите консултации за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев започва днес конституционната процедура за консултации с парламентарно представените политически сили в 44-то Народно събрание. От 10.00 часа за консултации са поканени представителите на парламентарната група на ПП "Воля", от 11.00 часа - представителите на парламентарната група на ДПС, от 13.00 часа - представителите на..

публикувано на 24.04.17 в 07:00
Еманюел Макрон

Еврото поскъпна след първия тур от президентските избори във Франция

Еврото поскъпна спрямо долара и йената на азиатските валутни борси тази сутрин. След първия тур на президентските избори във Франция в Токио еврото се разменяше за 1,088 долара. Едно евро се разменяше за 120 йени, добавя АФП. Политическите очаквания са Еманюел Макрон вероятно да бъде новият президент на Франция. Преди да влезе в битката за..

публикувано на 24.04.17 в 06:32

Френски политолог прогнозира гражданска война в Турция или убийството на Ердоган

Френският политолог Филип Моро Дефарж скандализира турците в страната с прогноза за предстояща гражданска война в Турция или убийството на президента Ердоган, съобщава Анадолската агенция. Пред канал BFM Business експертът от френския Институт за международни отношения заяви, че членството на Турция в ЕС е невъзможно, дори да има подписано..

публикувано на 23.04.17 в 15:09

Хиляди учени участваха в демонстрации по цял свят като част от първия Марш на науката

Събитието беше организирано така, че да съвпада с Деня на Земята. То имаше за цел да представи дейности в защита на околната среда, както и да послужи като протест срещу политическите нападки срещу науката. Организаторите обясниха, че маршът е празник на науката и призоваха за подкрепа на научната общност. Основната демонстрация беше в американската..

публикувано на 23.04.17 в 14:16