Четири деца от ЦДГ "Звънче" са останали в Инфекциозна клиника

Снимка: БГНЕС

Четири деца на петгодишна възраст-две момичета и две момчета от детска градина „Звънче” във Варна са приети за лечение в Инфекциозната клиника към МБАЛ "Св.Марина". Състоянието им е добро и е възможно те да бъдат изписани още в неделя, каза доц. Дияна Радкова-ръководител на здравното заведение. Припомняме, че вчера осем деца от „Звънче” проявиха симптоми на хранително отравяне с повръщане и стомашно неразположение, част от тях бяха приети в болницата. Директорът на детското заведение Ирена Ганева съобщи, че няма информация за нови  болни деца, очаква се резултатите от пробите, взети от РЗИ от децата и от персонала, да бъдат готови в понеделник. Засега е известно, че децата са консумирали яйчен пастет за закуска и е възможно да става дума за салмонела.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Дупки с площ един квадратен метър по Крайезерната улица във Варна

Големи дупки са се образували на двете кръгови кръстовища по Крайезерната улица във Варна . За това информират слушатели на Радио Варна. Дупките са в районите на „Топливо“ и около Топлата вода. Според слушателите, тази до „Топливо“ е с площ около 1 квадратен метър, дълбока е поне 20 сантиметра . Припомням, че в началото на месеца от Община..

публикувано на 21.03.18 в 08:44

Започва ремонтът на Пречиствателната станция по Проекта за водния цикъл в Добрич

Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков ще направи първа копка на пречиствателната станция за отпадъчни води на Добрич. Това съобщиха от Министерството на околната среда и водите. Реконструкцията на пречиствателната станция е от дейностите по интегрирания проект за подобряване на водния сектор в Добрич, чието начало е било..

публикувано на 21.03.18 в 07:54

Обучават студенти от ИУ-Варна как да водят преговори

Икономически университет - Варна и Институтът по медиация и извънсъдебно разрешаване на спорове „Итера“ организират обучение по водене на преговори за студенти. Обучението ще се проведе днес и на 28 март. То е насочено към студенти от Икономически университет -  Варна.Темите, включени в програмата, ще помогнат на участниците да откриват навреме..

публикувано на 21.03.18 в 06:52

Варненският общински съвет ще заседава за 28-ми път

28-то заседание на Варненския общински съвет започва в 9 часа. В дневния ред са включени около 50 докладни записки. Съветниците ще разгледат предложение за промяна на щатните бройки в предприятието „Общински паркинги и синя зона“. Предстои да бъде одобрено и споразумение за проектодоговор за заем с Европейската банка за възстановяване и..

публикувано на 21.03.18 в 06:41

Цвета Караянчева: Управляващата коалиция е стабилна

Срещата във Варна между лидерите на Европейския съюз и турския президент Ердоган  трябва да се състои, а България има шанса да бъде посредник за нея-това заяви във Варна председателят на парламента Цвета Караянчева. Според председателят на българския парламент, не е удачно по време на срещата в морската столица да се повдига въпросът за..

публикувано на 21.03.18 в 05:53

Облаци и дъжд в сряда

Днес от запад облачността отново ще се увеличи и по-късно ще завали предимно слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен източен вятър, който следобед ще се обърне от север-североизток. Ще започне да прониква по-студен въздух и привечер в Североизточна България дъждът ще преминава в сняг. Максималните температури ще са в широки граници – от 3-4 по поречието на..

публикувано на 21.03.18 в 05:47

Ще ремонтират 30 км от пътя Варна-Добрич

Тази година ще завърши ремонтът на ключови пътни артерии в Североизточна България. Това каза за Агенция „Фокус“ инж. Николай Станков, съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. С финансиране от фондовете на ЕС основно се ремонтират над 215 км второкласни и третокласни пътища. Сред..

публикувано на 20.03.18 в 17:54