Четири деца от ЦДГ "Звънче" са останали в Инфекциозна клиника

Снимка: БГНЕС

Четири деца на петгодишна възраст-две момичета и две момчета от детска градина „Звънче” във Варна са приети за лечение в Инфекциозната клиника към МБАЛ "Св.Марина". Състоянието им е добро и е възможно те да бъдат изписани още в неделя, каза доц. Дияна Радкова-ръководител на здравното заведение. Припомняме, че вчера осем деца от „Звънче” проявиха симптоми на хранително отравяне с повръщане и стомашно неразположение, част от тях бяха приети в болницата. Директорът на детското заведение Ирена Ганева съобщи, че няма информация за нови  болни деца, очаква се резултатите от пробите, взети от РЗИ от децата и от персонала, да бъдат готови в понеделник. Засега е известно, че децата са консумирали яйчен пастет за закуска и е възможно да става дума за салмонела.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ключови служители напускат Морска администрация

По информация на Радио Варна заради влошените личностни отношения в Морска администрация Варна, напускат ключови служители, като началник отдел квалификация и регистрация на морските лица. До дни администрацията напускат и двамата все още работещи началници на отдела за порт стейт контрол. От началото на годината са напуснали двама души...

обновено на 24.03.17 в 13:33
Изменение на зрението при глаукома

Безплатни профилактични прегледи за глаукома до края на месеца

За поредна година специалисти от Очна болница – Варна провеждат безплатни профилактични прегледи за глаукома. Те вече започнаха и ще продължат по традиция до 31 март като за целта гражданите трябва само да се запишат предварително на телефон 052/ 63 49 01. Поводът е Световната седмица на глаукомата. Прегледите са подходящи за хора над..

публикувано на 24.03.17 в 13:31

Студенти влизат в заседание на съда

Договор за сътрудничество между Икономическия университет и Административния съд във Варна подписаха днес ръководителите им проф. Пламен Илиев и Тинка Косева. Целта на партньорството е обогатяване на правната култура и познания на студентите, изучаващи икономически специалности. Това е поредното подобно споразумение, след тези с Районния,..

публикувано на 24.03.17 в 13:13

Как да ползваме интернет?

Регионалната библиотека „Дора Габе” в Добрич се включва в кампанията Европейска „Седмица онлайн” до 2 април . Всеки, който иска да се научи как да използва компютър или как да се възползва от Интернет, може да посети Центъра за информация и справочно-библиографско обслужване, съобщиха от библиотеката. Европейска „Седмица онлайн”  е ежегодна..

публикувано на 24.03.17 в 12:34

Дисциплинарно уволнение в Морска администрация заради констатирани нарушения

Инспекторът от териториалната структура на Изпълнителна агенция „Морска администрация” във Варна и началник на сектор „Малки кораби” Веселин Марков ще бъде дисциплинарно уволнен заради констатирани нарушения със събирането на такси –това съобщи капитан Живко Петров-изпълнителен директор на ИАМА, който проведе работна среща в администрацията в..

публикувано на 24.03.17 в 10:33

РИК Добрич напомня: Регистрацията на застъпниците е до 25 март

До 17 ч. на 25 март партиите и коалициите могат да подават в РИК заявления за регистрация на застъпниците на кандидатските листи за избор на народни представители, съобщи пресцентърът на Областната управа в Добрич. Днес общините трябва да раздадат на секционните избирателни комисии всички документи, свързани с вота в неделя, на 26 март. Областният..

публикувано на 24.03.17 в 10:21

Добрич се включва в инициативата „Загаси светлините, отвори очи за планетата!

Областната  администрация в Добрич се присъединява към глобалната инициатива „Часът на Земята“, която тази година ще обиколи света за десети път, съобщи пресцентърът на институцията. На 25 март от 20.30 до 21.30 ч. ще бъдат загасени светлините в сградата на Областната управа в знак на съпричастност към спешната нужда от действия срещу..

публикувано на 24.03.17 в 10:10