"На светло" с Вяра Николаева на 17 февруари

БГНЕС

12.40 – Традиционният „Конкурс за домашно вино” Варна 2017 г. ще се проведе в последния ден на м. Февруари. Началото през 1996 г. е поставено от една варненска медия. Тази година провеждането му беше под въпрос, докато група ентусиасти, любители и производители на божествената напитка не се нагърбвиха с тази нелеката задача. Повече ще ни разкаже Павлин Коцев, винопроизводител и председател на Инициативния комитет. Радио Варна е медиен партньор на събитието.

14.15 – Константин Човиков живее в Германия от 1988 г. и има фотографско студио в Щутгарт. Той има късмета да снима за най-големите автомобилни компании по света. В бранша е от 40 години и освен в „запечатването“ на подвижни и статични леки автомобили, има опит и с фотографирането на товарни автомобили, автобуси, кемпери и дори селскостопанска техника. За един от последните си клиенти, производител на трактори, се наложило да използва дрон – идеята била да бъде показано колко фино земеделският инвентар можел да обработи нива. Няколко пъти е снимал най-старият автомобил в света, снима пейзажи, модели и какво ли още е навсякъде по земното кълбо. Всеки път и във всичко търси и открива красотата и е убеден, че именно това е неговата мисия в живота – да показва на другите красотата в живота. За него щастието се изразява в хубавата снимка. Най-добрите фотографии на Константин Човиков можете да откриете на сайта tschovikov.de. С него ни среща колегата Габриела Гаврилова. Цялото интервю ще можете да чуете в неделя от 13 до 14.00 часа в традиционната рубрика „Радио Варна представя”. 

14.40 – Състезанието за най-добра иновативна идея за ученици от 10, 11 и 12 клас започна с изложение във фоайето на Машинно-технологичния факултет. Представят се 22 отбора, селектирани на първия етап - общо 95 ученици от 5 града. Репортаж на Даниела Стойнова.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Радио Варна представя" две паметни дати в българската морска история

В предаването „Радио Варна представя” ще си спомним за две значими събития в морската история на Варна и България. Първият ни разказ ни връща в 24-я ден на месец февруари 1942 г. всъщност началото е няколко години по-рано. Периодът 1938-39 година, когато започват първите превози на еврейски бежанци от български пристанища към Палестина. Българските..

публикувано на 24.02.17 в 16:00

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 24 февруари 2017 със Светлана Вълкова

Изводи от доклада за мониторинг и оценка на проекти, спечелили финансиране по фонд „Култура” на Община Варна за 2016 година „Спомени за Вулкан” - фотографска изложба на Саркис Саркисян – с автора разговаряме за култовото за варненските художници място „В голямото изкуство винаги има тишина...” – разговор с художника Стоян Цанев..

публикувано на 24.02.17 в 14:45

"На светло" на 24 февруари, петък с Олга Добрева

Добър ден от екипа на Радио Варна! Олга Добрева, Герасим Старчев и Атанас Илиев. Ето и темите този следобед: 12.35 – Инициативата „Болница за плюшени мечета” се организира за 7-ма поред на година във Варна от Асоциацията на студентите по фармация, Студентски съвет на Медицинския университет, както и организации на пациенти с..

публикувано на 24.02.17 в 11:18

"Новият ден" на 24 февруари 2017 г. с Димитрина Дончева

На крачка ли сме от откритието на друг живот във Вселената – този въпрос вълнува учените от НАСА , а и не само тях, след последното откритие на 7 планети с размерите   на Земята, на три от които вероятно има условия за живот. Какво означава това откритие за обикновения човек и защо откриването на друг живот в Космоса ще ни разкрие хиляди истини за..

публикувано на 23.02.17 в 20:50

”На светло” на 23 февруари с Мариела Димитрова

12.40 – Десетки рибари протестираха пред сградата на ИА „Морска администрация” във Варна, където се помещава и местния офис на Агенцията по рибарство и аквакултури. Те недоволстват от политиката на държавата в сектор „Рибарство”, както и срещу действията на някои от служителите в ИАРА, които, според рибарите, ги рекетират, изнудват и малтретират...

публикувано на 23.02.17 в 12:57

"Новият ден" на 23 февруари 2017, четвъртък с Атанас Илиев

8.15 – За честите аварии по ВИК мрежата във Варна, за възможностите за подмяна на тръбите и предстои ли увеличение на цената на водата в града? – Валентин Вълканов - управител на ВИК-Варна. 8.40 – Кога и как абонатите на монополистите могат да искат обезщетение? Адвокат Светослав Спасов от Граждани за национален отпор срещу..

публикувано на 23.02.17 в 04:05

"Море и бряг" с Валери Великов, на 22 февруари

Риболовци от страната отново ще излязат на протест срещу политиката на държавата в сектор „Рибарство”. Протестът ще се проведе утре във времето от 11 до 13 часа пред сградата на Морска администрация във Варна, където се помещава и варненския офис на ИА „Рибарство и аквакултури”. Възможно е за времето на протеста движението на автомобили в района да..

публикувано на 22.02.17 в 13:01