"На светло" с Вяра Николаева на 17 февруари

БГНЕС

12.40 – Традиционният „Конкурс за домашно вино” Варна 2017 г. ще се проведе в последния ден на м. Февруари. Началото през 1996 г. е поставено от една варненска медия. Тази година провеждането му беше под въпрос, докато група ентусиасти, любители и производители на божествената напитка не се нагърбвиха с тази нелеката задача. Повече ще ни разкаже Павлин Коцев, винопроизводител и председател на Инициативния комитет. Радио Варна е медиен партньор на събитието.

14.15 – Константин Човиков живее в Германия от 1988 г. и има фотографско студио в Щутгарт. Той има късмета да снима за най-големите автомобилни компании по света. В бранша е от 40 години и освен в „запечатването“ на подвижни и статични леки автомобили, има опит и с фотографирането на товарни автомобили, автобуси, кемпери и дори селскостопанска техника. За един от последните си клиенти, производител на трактори, се наложило да използва дрон – идеята била да бъде показано колко фино земеделският инвентар можел да обработи нива. Няколко пъти е снимал най-старият автомобил в света, снима пейзажи, модели и какво ли още е навсякъде по земното кълбо. Всеки път и във всичко търси и открива красотата и е убеден, че именно това е неговата мисия в живота – да показва на другите красотата в живота. За него щастието се изразява в хубавата снимка. Най-добрите фотографии на Константин Човиков можете да откриете на сайта tschovikov.de. С него ни среща колегата Габриела Гаврилова. Цялото интервю ще можете да чуете в неделя от 13 до 14.00 часа в традиционната рубрика „Радио Варна представя”. 

14.40 – Състезанието за най-добра иновативна идея за ученици от 10, 11 и 12 клас започна с изложение във фоайето на Машинно-технологичния факултет. Представят се 22 отбора, селектирани на първия етап - общо 95 ученици от 5 града. Репортаж на Даниела Стойнова.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хоризонти на 28.07.2017

Ропотамо е не само една от българските реки, но и природен парк. Обявен е за такъв на 24-и юли преди 55 години. Голяма част от територията му е защитена зона, дори забранена за посещение. Ние обаче ще навлезем навътре по течението на реката и в девствените лонгозни гори заедно в Анастас Киров. Той е от Приморско и целия му живот преминава близо до..

публикувано на 28.07.17 в 09:02

"Новият ден" на 28 юли със Сияна Спиридонова

"Календар" - историческа рубрика с автор и водещ Деян Урумов - 6.15 ч. Преглед на печата - 7.30 ч. В разгара на лятото ще ви разкажем за един воден спорт, набиращ все повече популярност у нас - водното спасяване. Повече за него ще чуем от Наталия Стоянова – асистент в Национална спортна академия и представител на Дирекция „Водно..

публикувано на 28.07.17 в 04:15

"Пост фактум" с Жоро Бекяров

В предаването днес: Слагаме точка на поредната общинска сесия. Защо беше кратка? Какво свършиха общинските съветници за по-малко от два часа заседание? Отговорите очаквайте от Валери Великов. Продължаваме темата за двойните стандарти не само при храните, но и при промишлените стоки. След като "Суджукгейт" събори ръководните кадри на ГЕРБ в..

публикувано на 27.07.17 в 17:13

"На светло" с Ваня Славова на 27 юли

На днешния ден през 1878 година  Варна е освободена от турско робство. Заради значението си на голям геостратегически, морски, крепостен и търговски център, Варна е последният освободен български град. Репортаж на Даниела Стойнова. Седем са новите почетни граждани на Варна, реши днес Общинският съвет. Репортаж от 20-тата сесия на Валери..

публикувано на 27.07.17 в 16:18

“Новият ден” на 27 юли с Мариела Димитрова

Защо Варна е последният освободен град ще си припомним с Юлия Константинова от Музея на Възраждането в 8.15 часа. Ще чуем града и в репортаж от улица ”27 юли”. За Деня на Освобождението си от турско робство 27 юли Варна получава дарение - е дно от бойните знамена в походите на Гарибалди. Реликвата от Италия, от архива на..

публикувано на 26.07.17 в 17:53

"Пост фактум" с Жоро Бекяров

Връщат ли се мутренските времена- коментар на водещия! Поредна сесия, поредни мигове с решенията на общинските съветници в пленарна зала. И обобщение на всичко което се е случило и на онова което не се е? Какво означава подписването на Договора за добросъсество между България и властите в Скопие? Колко ресурси са необходими за опазване..

публикувано на 26.07.17 в 17:16

"На светло" с Доротея Николова на 26 юли

За лимонадите в седмицата на лимонадите във Варна. Разказ от първо лице на двама от майсторите й в социалната чайна - Петър Велков и Димитър Петков. Среща на младежи от Европа край Варна. Репортаж на Даниела Стойнова. БЧК и Червеният полумесец подписват договор за съвместна работа. Какво още трябва да знаем за срещата? Отговорът дава..

публикувано на 26.07.17 в 13:25