"На светло" с Вяра Николаева на 17 февруари

БГНЕС

12.40 – Традиционният „Конкурс за домашно вино” Варна 2017 г. ще се проведе в последния ден на м. Февруари. Началото през 1996 г. е поставено от една варненска медия. Тази година провеждането му беше под въпрос, докато група ентусиасти, любители и производители на божествената напитка не се нагърбвиха с тази нелеката задача. Повече ще ни разкаже Павлин Коцев, винопроизводител и председател на Инициативния комитет. Радио Варна е медиен партньор на събитието.

14.15 – Константин Човиков живее в Германия от 1988 г. и има фотографско студио в Щутгарт. Той има късмета да снима за най-големите автомобилни компании по света. В бранша е от 40 години и освен в „запечатването“ на подвижни и статични леки автомобили, има опит и с фотографирането на товарни автомобили, автобуси, кемпери и дори селскостопанска техника. За един от последните си клиенти, производител на трактори, се наложило да използва дрон – идеята била да бъде показано колко фино земеделският инвентар можел да обработи нива. Няколко пъти е снимал най-старият автомобил в света, снима пейзажи, модели и какво ли още е навсякъде по земното кълбо. Всеки път и във всичко търси и открива красотата и е убеден, че именно това е неговата мисия в живота – да показва на другите красотата в живота. За него щастието се изразява в хубавата снимка. Най-добрите фотографии на Константин Човиков можете да откриете на сайта tschovikov.de. С него ни среща колегата Габриела Гаврилова. Цялото интервю ще можете да чуете в неделя от 13 до 14.00 часа в традиционната рубрика „Радио Варна представя”. 

14.40 – Състезанието за най-добра иновативна идея за ученици от 10, 11 и 12 клас започна с изложение във фоайето на Машинно-технологичния факултет. Представят се 22 отбора, селектирани на първия етап - общо 95 ученици от 5 града. Репортаж на Даниела Стойнова.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" на 24 март 2017 г. със Сияна Спиридонова

Над 2000 фиданки от дъбове ще бъдат засадени край Аксаково тази неделя – 26 март. Инициативата е част от първата национална залесителна кампания Пролет`2017. - 12.40 ч. Какво представлява преференциалният вот? Разяснява Мария Тодорова, секретар на Районната избирателна комисия във Варна - 13.40 ч. Дни на отворените врати за кандидат-студенти..

публикувано на 24.03.17 в 11:54

"Новият ден" с Жоро Бекяров, петък, 24 март

В търсене на "Добрата новина" ...или как деца намериха мобилен телефон и го върнаха на собственика му. Среща с тях след новините в 8ч.; Ще има ли и тази година опашка пред Районната избирателна комисия в края на изборния ден? Отговорите търсим след 8.30ч. Първа копка   за частично изграждане  и реконструкция / рехабилитация на..

публикувано на 24.03.17 в 07:53

"На светло" на 23 март 2017 г. с Димитрина Дончева

Как ремонтът на охранителните канали в кв. "Аспарухово" променя градската среда – репортаж в 12.40 часа. Денят на Тракия, който по календар е на   26 март, отбелязохме днес във Варна. Пред арката на Осми Приморски пехотен полк във Варна   бе отслужена заупокойна молитва и се проведе военен ритуал с тържествено поднасяне на венци и цветя. 13.20..

публикувано на 23.03.17 в 12:04

"Новият ден" на 23 март с Габриела Гаврилова

8.15 – В Световния ден на метеоролозите - какво "разказват" облаците? -професионалистът -синоптикът Искрен Куюмджиев, и романтикът- художникът Росен Рашев- Рошпака. 9.15 – 104-тата годишнина от превземането на Одринската крепост ще отбележи Тракийското дружество във Варна. Председателят Румяна Вълчева за героизма на българите, загинали във..

публикувано на 22.03.17 в 21:11

"Море и бряг" с Валери Великов, на 22 март

В предаването днес ще ви разходим до Рибната борса във Варна. Ще разберете какви пресни риби се предлагат в момента, на какви цени са те. Хит на борсата днес са мърмърите. Това са малки морски рачета, които се използват за стръв, но могат да бъдат и доста добро мезе за бира. След това ще говорим и за Фестивала на цацата, който и тази година ще се проведе..

публикувано на 22.03.17 в 13:52

„На Светло” на 22 март, сряда с Атанас Илиев

Международен ден на таксиметровия шофьор, отбелязваме на 22-ри март. Проект "Подготовка и изпълнение на проект за развитие на инфраструктурата за отпадъчни води в агломерация к.к. "Златни пясъци" представят във Варна. Какви са стъпките при   гласуване на парламентарните изборите на 26 март?  Мария Тодорова, секретар на Районната..

публикувано на 22.03.17 в 11:52
Изгрев

НОВИЯТ ДЕН на 22 март със Светлана Вълкова

8.15 – Днес отбелязваме Световния ден на водата. Никога не е късно човек да започне да плува. Така смята дългогодишният треньор по плуване Снежана Пенева - председател на Клуб по плувни спортове „Черно море”. 9.15 – РУО - Варна не разреш ава на НГХНИ „К.Преславски” прием в професионална паралелка със специалности „Български..

публикувано на 22.03.17 в 05:50