По-високи здравни вноски за безработните

Безработните дължат по-високи здравни вноски, припомнят от Националната агенция за приходите. До 25-и февруари те трябва да внесат 18,40 лева здравни вноски за януари. Увеличението се дължи на новия размер на минималния осигурителен доход.

Здравноосигурителните права на гражданите, които се осигуряват за своя сметка, се прекъсват, ако не са внесени повече от три дължими месечни вноски за период от 36 месеца.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Френският политолог прогнозира гражданска война в Турция или убийството на Ердоган

Френският политолог Филип Моро Дефарж скандализира турците в страната с прогноза за предстояща гражданска война в Турция или убийството на президента Ердоган, съобщава Анадолската агенция. Пред канал BFM Business експертът от френския Институт за международни отношения заяви, че членството на Турция в ЕС е невъзможно, дори да има подписано..

публикувано на 23.04.17 в 15:09

Хиляди учени участваха в демонстрации по цял свят като част от първия Марш на науката

Събитието беше организирано така, че да съвпада с Деня на Земята. То имаше за цел да представи дейности в защита на околната среда, както и да послужи като протест срещу политическите нападки срещу науката. Организаторите обясниха, че маршът е празник на науката и призоваха за подкрепа на научната общност. Основната демонстрация беше в американската..

публикувано на 23.04.17 в 14:16

На централния площад в Брюксел за пети пореден път ще се извие българско хоро

Очаква се в него да се включат сънародници, живеещи в Белгия и любители на българския фолклор от други националности. Жителите и гостите на белгийската столица ще се насладят на изпълненията на музикантите и танцьори от ансамбъл "Златна Тракия" от град Хасково. Хорото е част от фестивала "Балкански трафик" в Брюксел. Патрон на събитието тази година е..

публикувано на 23.04.17 в 11:19

Франция избира президент

Близо 47 милиона французи гласуват днес на президентски избори, които според наблюдателите са може би най-непредвидимите, съобщават световните агенции. Избирателните участъци отварят врати в 8 ч. и гласуването продължава до 19 ч. В някои от големите градове е предвидена възможност да се гласува до 20 ч. За първи път в историята на Петата република..

публикувано на 23.04.17 в 06:56

Руски войник беше убит при нападение в Армения

Руски войник, който служи в база в Армения, беше убит при нападение с нож, предаде Асошиейтед прес. Местната прокуратура е съобщила, че войникът е бил нападнат в магазин близо до базата в град Гюмри. Местни медии съобщиха, че е арестуван заподозрян. Според армията предварителните данни показват, че нападението е било предизвикано от битов спор. През..

публикувано на 23.04.17 в 06:53

Тръмп ще отбележи 100 дни като президент с митинг в Пенсилвания

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че възнамерява да отбележи навършването на 100 дни от началото на на своето управление с голям митинг в Пенсилвания, предадоха ДПА и Асошиейтед прес, информира БТА. "Ще направя  ГОЛЯМ митинг в Пенсилвания", написа в Туитър Тръмп, който ще навърши 100 дни като президент на 29 април. Проявата е планирана..

публикувано на 23.04.17 в 06:50
източник: ohridnews.com

Македонци "биха" шопската салата на България в нов рекорд на Гинес

Хотел в Охрид постигна рекорд за книгата на Гинес, като направи най-голямата шопска салата в света, съобщава информационният сайт Охрид нюз. Персоналът на хотела с помощта на ученици от местното училище по ресторантьорство и готвачи от Русия, Украйна и Македония приготвиха 202 килограма шопска салата, която е известна във всички страни в..

публикувано на 22.04.17 в 17:40