По-високи здравни вноски за безработните

Безработните дължат по-високи здравни вноски, припомнят от Националната агенция за приходите. До 25-и февруари те трябва да внесат 18,40 лева здравни вноски за януари. Увеличението се дължи на новия размер на минималния осигурителен доход.

Здравноосигурителните права на гражданите, които се осигуряват за своя сметка, се прекъсват, ако не са внесени повече от три дължими месечни вноски за период от 36 месеца.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Айтос се издирва организатор на безплатни екскурзии във връзка с изборен туризъм

Прокуратурата в Айтос е започнала досъдебно производство срещу неизвестен извършител, организирал безплатни екскурзии до Турция с цел да склони група хора, да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа сила. Това съобщиха от прокуратурата. Извършено е претърсване и изземване в недвижим имот в Айтос, който е нает и се..

публикувано на 24.03.17 в 13:45

До дни ще бъде сключен договор за доставка на нови над 150 000 дози ваксина срещу морбили

До дни ще бъде сключен договор за доставка на нови 152 хиляди дози ваксина срещу морбили, каза пред журналисти министърът на здравеопазването Илко Семерджиев. Той участва в среща с директорите на регионалните здравни инспекции. По думите му към момента са осигурени 9 700 дози ваксини срещу морбили, а 51 хиляди дози вече са раздадени към..

публикувано на 24.03.17 в 11:30

Сигнал за бомба изпразни училище в Румъния

Стотици ученици и преподаватели са били евакуирани от учебното заведение в южния румънски град Търговище след съобщение за взривно устройство в сградата, предаде телевизионният канал „Реалитатя”. Медията информира, че рано сутринта в местната полиция е бил подаден анонимен сигнал по телефона. Сапьори проверяват района около сградата и самото..

публикувано на 24.03.17 в 11:26

Рим е под засилени мерки за сигурност преди утрешното отбелязване на 60-годишнината от Римския договор

Снайперисти, затворен исторически център, наблюдателни камери: Вечният град е предвидил внушителни мерки за сигурност за утрешното отбелязване на 60-годишнината на Римския договор, на което се очакват 27 европейски лидери и хиляди демонстранти, предаде Франс прес. Заради терористичната заплаха, която се изостри след неотдавнашните нападения в..

публикувано на 24.03.17 в 11:21

Ейдриън Ръсел е атентаторът от Лондон

Името на терориста, който извърши атентат с лек автомобил на Уестминсърския мост в Лондон, е било Ейдриън Ръсел преди да приеме исляма, съобщи началникът на антитерористичното звено в Скотланд ярд Марк Роули. След като става мюсюлманин, Ръсел приема и името Халед Масуд. Роули информира, че следствието е съсредоточено върху мотивацията на..

публикувано на 24.03.17 в 11:21

"Часът на Земята" ще обиколи света за десети път

Инициативата "Часът на Земята" или Денят за размисъл за планетата призовава милиони хора по целия свят да изгасят символично осветлението за един час в 20:30 ч. на 25 март. Най-голямата световна инициатива на WWF се провежда за десета поредна година, а в България съвпада с деня за размисъл преди парламентарните избори. „Загаси светлините,..

публикувано на 24.03.17 в 11:16

Блокират границите с Турция заради "изборен туризъм"?

Български организации се очаква да блокират граничните пунктове по българо-турската граница. Целта на блокадата им е да се попречи на т.нар. "изборен туризъм". Очаквайте подробности.

публикувано на 24.03.17 в 09:22