По-високи здравни вноски за безработните

Безработните дължат по-високи здравни вноски, припомнят от Националната агенция за приходите. До 25-и февруари те трябва да внесат 18,40 лева здравни вноски за януари. Увеличението се дължи на новия размер на минималния осигурителен доход.

Здравноосигурителните права на гражданите, които се осигуряват за своя сметка, се прекъсват, ако не са внесени повече от три дължими месечни вноски за период от 36 месеца.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Принц Хари и Меган Маркъл ще се оженят на 19 май

Британският принц Хари и актрисата Меган Маркъл ще се оженят на 19 май. Церемонията ще се състои в „Св.Джордж“ в замъка Уиндзор край Лондон. "Негово кралско височество принц Хари и г-ца Меган Маркъл ще сключат брак на 19 май 2018 г.", пише в изявление на двореца..

публикувано на 15.12.17 в 15:39

Прокуратурата повдига обвинение на зам.-министъра на транспорта Ангел Попов

Софийска градска прокуратура повдига обвинение на зам.-министъра на транспорта Ангел Попов, каза главният прокурор Сотир Цацаров. Ангел Попов ще бъде обвинен в измама за сумата от 8000 евро. Това касае негова дейност преди да стане зам. министър, уточни Сотир Цацаров. Сумата е била предложена, поискана и..

публикувано на 15.12.17 в 13:55

Момиче пострада от хвърлен камък по влак

Около 22:00 ч. на 14 декември пътническият влак от София за Мездра е атакуван с камъни от неизвестни лица в района на спирка Кумарица. В резултат на вандалската проява леко е пострадало младо момиче, което е пътувало във влака, съобщиха от БДЖ. По първоначална..

публикувано на 15.12.17 в 13:41

Парламентарен контрол

Седем министри от кабинета ще дават отговори на депутатски въпроси и питания по време на петъчния парламентарен контрол. Пръв на парламентарната трибуна ще се качи вицепремиерът Томислав Дончев. Той ще отговори на питане относно политика за изграждане на електронно управление. Веднага след него отговори ще дава социалният министър Бисер Петков. Към..

публикувано на 15.12.17 в 08:13

Чашка чай пази от глаукома

Пиенето дори на една чаша горещ чай на ден значително намалява вероятността от развитие на глаукома, помътняване на очите, една от основните причини за пълната загуба на зрение. Екипът на д-р Ан Колман от Калифорнийския университет в Лос Анджелис е стигнал до това заключение, след наблюдение на живота на около 10 000 медицински сестри и професионални..

публикувано на 15.12.17 в 07:19

Удължиха санкциите срещу Русия

Европейските лидери договориха на срещата си в Брюксел удължаване с половин година на икономическите санкции срещу Русия заради намесата ѝ в украинския конфликт, съобщи председателят на Европейския съвет Доналд Туск. България не бива да бъде крайна по въпроса, коментира по-рано премиерът Бойко Борисов.„По такива важни теми е хубаво да се изслуша..

публикувано на 15.12.17 в 07:08

87% от българските деца използват интернет

87% от българските деца са в интернет, всяко 5-те дете е имало среща с човек, с когото се е запознало в социалните мрежи, а 48% от децата не могат да различат в тази среда дали една информация е истина или лъжа. Дигиталният свят крие невероятен потенциал, но и крие твърде много рискове и опасности...

публикувано на 14.12.17 в 16:26