По-високи здравни вноски за безработните

Безработните дължат по-високи здравни вноски, припомнят от Националната агенция за приходите. До 25-и февруари те трябва да внесат 18,40 лева здравни вноски за януари. Увеличението се дължи на новия размер на минималния осигурителен доход.

Здравноосигурителните права на гражданите, които се осигуряват за своя сметка, се прекъсват, ако не са внесени повече от три дължими месечни вноски за период от 36 месеца.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два центъра за непридружени деца мигранти ще бъдат разкрити до края на годината

Целта е те да поемат непридружените малолетни и непълнолетни деца, които пристигат в страната ни. Това каза във Велико Търново председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева. Тя е в старата столица, за да участва във второто изнесено заседание на Съвета на децата. Ако до края на миналата година тези лица са били 80, сега те..

публикувано на 24.06.17 в 17:30

17 хиляди тона билки годишно се добиват в България

17 хиляди тона билки годишно се добиват в България. От тях за вътрешно потребление остават само 2 хиляди тона, останалите количества се изнасят, съобщи Емил Елмазов, председател на Съюза на билкарите. На Самоводската чаршия във Велико Търново той забърка Еньовска омая.Председателят на съюза на билкарите Емил Елмазов обясни, че тази година е добра,..

публикувано на 24.06.17 в 16:43

Над 300 македонци искат да учат в български университети

Предпочитаните от кандидат-студентите специалности са „медицина“ и „дентална медицина“. Посолството на Република България в Скопие организира петдневна кампания за подаване на документи за кандидатстване в български висши учебни заведения на младежи от Република Македония. От 16 до 20 юни 2017 г. 198 младежи подадоха документи за кандидатстване на..

публикувано на 24.06.17 в 16:40

Първият български частен сателит бе изстрелян в космоса

В 22,10 ч. българско време от космодрума в Кейп Канаверал, щата Флорида, американската компания SpaceX изстреля с ракета носител "Falcon 9" изкуствен спътник, собственост на един от телекомуникационните оператори в България. Очаква се спътникът, който е първи за България, да работи на своята позиция в геостационарна орбита 15-20 години. Той..

публикувано на 24.06.17 в 13:44

Главният прокурор иска имунитета на Марешки и още двама депутати от "Воля"

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искания за снемане имунитета на народните представители от ПП „Воля“ Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов. Исканията се основават на доказателства от разследване на Окръжна прокуратура – Варна, образувано на 12 декември 2014 г. за изнудване, съобщиха от прокуратурата...

публикувано на 23.06.17 в 11:28

Препитват осмокласниците по чужд език

Близо 27 000 осмокласници от цялата страна ще се явят днес на национално външно оценяване по чужд език. Изпитът ще се проведе в 411 училища и започва в 10.00 ч. В зависимост от езика, който изучават, младежите могат да се явят на изпит по английски, испански, италиански, немски, руски и френски. Най-много - 19 000 ученици, ще се явят на външно..

публикувано на 23.06.17 в 08:28

Спешен ремонт за спешния телефон

МВР отпуска спешно 13 милиона лева за подобряване на Националната система телефон 112. Предстои подновяване на хардуерното оборудване, възстановяване на лицензите и обновяване на софтуера. Ще бъде осигурен достъп на хората със зрителни и слухови увреждания. Ще бъде внедрена и услуга, с която автомобилите сами подават сигнал до 112 при тежки..

публикувано на 23.06.17 в 06:43