"Булгартрансгаз" ще получи 920 000 евро от ЕК за предпроектното проучване на хъб "Балкан"

Снимка: БГНЕС

"Булгартрансгаз" ще получи 920 хиляди евро от Европейската комисия за предпроектното проучване на проекта за газово разпределителния център "Балкан". От компанията съобщават, че това е половината от предвижданата обща стойност. Европейски пари ще бъдат отпуснати и за модернизация на газопреносната мрежа.

Идеята е в района на Варна да бъде изграден газов хъб, в който да постъпват количества природен газ от различни източници за по-нататъшно транспортиране. В същото време се очаква в тази точка да се организира и пазар на синьо гориво, където всеки участник би могъл да извършва сделки. 
Освен за предпроектното проучване за газоразпределителния център Европейската комисия ще предостави съфинансиране и за дейности по проекта "Рехабилитация и модернизация и разширение на съществуващата газопреносна система", което се отнася до Северния полупръстен на националната мрежа. Отпуснатите европейски средства ще са до 182 000 евро.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ключови служители напускат Морска администрация

По информация на Радио Варна заради влошените личностни отношения в Морска администрация Варна, напускат ключови служители, като началник отдел квалификация и регистрация на морските лица. До дни администрацията напускат и двамата все още работещи началници на отдела за порт стейт контрол. От началото на годината са напуснали двама души...

обновено на 24.03.17 в 13:33
Изменение на зрението при глаукома

Безплатни профилактични прегледи за глаукома до края на месеца

За поредна година специалисти от Очна болница – Варна провеждат безплатни профилактични прегледи за глаукома. Те вече започнаха и ще продължат по традиция до 31 март като за целта гражданите трябва само да се запишат предварително на телефон 052/ 63 49 01. Поводът е Световната седмица на глаукомата. Прегледите са подходящи за хора над..

публикувано на 24.03.17 в 13:31

Студенти влизат в заседание на съда

Договор за сътрудничество между Икономическия университет и Административния съд във Варна подписаха днес ръководителите им проф. Пламен Илиев и Тинка Косева. Целта на партньорството е обогатяване на правната култура и познания на студентите, изучаващи икономически специалности. Това е поредното подобно споразумение, след тези с Районния,..

публикувано на 24.03.17 в 13:13

Как да ползваме интернет?

Регионалната библиотека „Дора Габе” в Добрич се включва в кампанията Европейска „Седмица онлайн” до 2 април . Всеки, който иска да се научи как да използва компютър или как да се възползва от Интернет, може да посети Центъра за информация и справочно-библиографско обслужване, съобщиха от библиотеката. Европейска „Седмица онлайн”  е ежегодна..

публикувано на 24.03.17 в 12:34

Дисциплинарно уволнение в Морска администрация заради констатирани нарушения

Инспекторът от териториалната структура на Изпълнителна агенция „Морска администрация” във Варна и началник на сектор „Малки кораби” Веселин Марков ще бъде дисциплинарно уволнен заради констатирани нарушения със събирането на такси –това съобщи капитан Живко Петров-изпълнителен директор на ИАМА, който проведе работна среща в администрацията в..

публикувано на 24.03.17 в 10:33

РИК Добрич напомня: Регистрацията на застъпниците е до 25 март

До 17 ч. на 25 март партиите и коалициите могат да подават в РИК заявления за регистрация на застъпниците на кандидатските листи за избор на народни представители, съобщи пресцентърът на Областната управа в Добрич. Днес общините трябва да раздадат на секционните избирателни комисии всички документи, свързани с вота в неделя, на 26 март. Областният..

публикувано на 24.03.17 в 10:21

Добрич се включва в инициативата „Загаси светлините, отвори очи за планетата!

Областната  администрация в Добрич се присъединява към глобалната инициатива „Часът на Земята“, която тази година ще обиколи света за десети път, съобщи пресцентърът на институцията. На 25 март от 20.30 до 21.30 ч. ще бъдат загасени светлините в сградата на Областната управа в знак на съпричастност към спешната нужда от действия срещу..

публикувано на 24.03.17 в 10:10