Обмислят мерки за намаляване на солта и захарта в храните

Снимка: Радио Видин

Министерството на здравеопазването обмисля мерки за намаляване на солта и захарта в храните. Подготвят се и проектозакони, с които да бъдат въведени допълнителни такси за напитки, съдържащи захар, както и за постепенно премахване на трансмазнините в преработените храни. От министерството допълниха, че консумираните в България мазнини и захар са доста над препоръчителните нива, което води до затлъстяване.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Галин Николов

Галин Николов: Испекторите на ИАРА може да използват белезници и палки

Промените в Закона за рибарството и аквакултурите ще бъдат гласувани в Народното събрание най-късно до края на месец май, това съобщи в морското предаване на Радио Варна директорът на Изпълнителната агенция "Рибарство и аквакултури" Галин Николов. Промените предвиждат за бракониерски риболов да не се налага само глоба, както е сега, а да има..

обновено на 25.04.18 в 13:22

Завърши випуск 2017 на Факултета по изчислителна техника и автоматизация на ТУ - Варна

В средата на април абсолвентите от Факултета по изчислителна техника и автоматизация на Технически университет – Варна, випуск 2017 получиха своите дипломи на официална церемония в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. На тържеството присъстваха стотици гости - родители и приятели на вече дипломираните студенти и представители на..

публикувано на 25.04.18 в 13:20

Животът не е съвършен, но може да бъде по-добър

Представете си, че имате двигателен проблем или пък, че сте майка на малко дете, което возите в количка и искате да излезете извън дома, не по работа, а просто да се разходите и това да е безопасно. Замисляли ли сте се как ще стане, ако няма кой да ви помогне. Вероятно не. А има хора, които са изправени пред подобна дилема ежедневно. Грижата за..

публикувано на 25.04.18 в 11:31

"Година на клони" - 2017 през личните преживявания на художничката Диана Нанева

Диана Нанева или Functional Neighbour е илюстратор на свободна практика от Варна с известен афинитет към комиксите и поезията. През последните години работи върху собствени и съвместни проекти предимно в областта на комикса, със сценаристи от страната и чужбина. Черпи идеи и вдъхновение от лични преживявания, обкръжение и заобикаляща среда. В личното си..

публикувано на 25.04.18 в 11:11

Състезание за чисто междублоково пространство в Добрич

Четири междублокови пространства в Добрич – в жилищните комплекси „Балик“, „Иглика“, „Добротица“ и „Дружба“, ще се състезават за финансиране по проект „Мястото“, който се изпълнява от Сдружение „Еко Добруджа“. Конкурсът ще бъде спечелен от мястото, което бъде най-добре почистено от живеещите в съответния район. Инициатор на проявата е..

публикувано на 25.04.18 в 10:23

Адреси без вода, 25 април

Абонатите от блок 101 до блок 118 в кв."Младост" във Варна са без вода от 7 ч. до около 15 ч. Без вода от 9 до около 19ч. е село Куманово и варненските местности: Добрева чешма, Перчемлията, Телевизионна кула и Аладжа манастир. В Каварна водя няма в Морската зона, в Шабла "на сухо" са на ул."Веслец". В Добрич без вода днес са абонатите на ул. "Вардар"..

публикувано на 25.04.18 в 09:19

Кариерен ден събира бизнеса и студентите във Варна

Кариерният център и Студентският съвет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” организират кариерно изложение „Ден на кариерата 2018”. Събитието ще се проведе от 10:30ч. до около 14ч. в централното фоайе на университета. В рамките на изложението студенти и работодатели ще имат възможност за срещи и обсъждане на конкретни..

публикувано на 25.04.18 в 09:10