Обмислят мерки за намаляване на солта и захарта в храните

Снимка: Радио Видин

Министерството на здравеопазването обмисля мерки за намаляване на солта и захарта в храните. Подготвят се и проектозакони, с които да бъдат въведени допълнителни такси за напитки, съдържащи захар, както и за постепенно премахване на трансмазнините в преработените храни. От министерството допълниха, че консумираните в България мазнини и захар са доста над препоръчителните нива, което води до затлъстяване.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спешно се търси кръв за момченце от Варна

14 - годишният Даниел Георгиев Костов се нуждае спешно от кръв. Детето е с 65% изгаряния, след като е ударено от електричество с високо напрежение в района на жп гара - Варна. Детето е в медикаментозна кома. Настанено е във Военноморската болница в критично състояние. Необходимата кръв, според лекарите, е между 30 и 50 литра. Всеки желаещ може..

обновено на 24.04.17 в 11:24

Частни съдебни изпълнители продават публично имоти в Балчик

Над 100 имо­та в община Балчик се про­да­ват на пу­б­ли­ч­ни тър­го­ве от Ка­ма­ра­та на ча­с­т­ни­те съ­де­б­ни из­пъл­ни­те­ли. Са­мо за Бал­чик те са 36. Най-висока е цената за че­ти­ри де­ка­ра урбанизирана територия за жилищни нужди във вил­на зо­на Мом­чил, на­д­да­ва­не­то за тях за­по­ч­ва от 400 хил. лв. Предлагат се къщи и апартаменти в..

публикувано на 24.04.17 в 09:18

102 години от арменския геноцид отбелязва местната общност във Варна

102 години от геноцида над арменския народ се навършват днес. На тази дата през 1915 година в Истанбул стотици арменски интелектуалци, учители, лекари и политически деятели са арестувани и скоро след това - екзекутирани. Така започват нечуваните кланета на повече от милион и половина арменци в границите на тогавашната Османска империя и почти..

публикувано на 24.04.17 в 08:20

Бъдещи актьори представят свои дипломни спектакли на варненска сцена

По този начин младите хора се опитват да популяризират не само театралното изкуство, но и възможността за обучение в театралната академия. Проявата е част от кампанията „Учи в България, завладей света!“ и се провежда за втора поредна година с организатор НАТФИЗ. Идеята е да бъде спряна интелектуалната емиграция на младите българи като бъдат убедени,..

публикувано на 24.04.17 в 08:15

Програмата на д-р Емилова помага на пациент с множествена склероза

Плодовете помогнаха на пациентка с МС да се почувства по-добре, да се движи по-стабилно и да има спокоен сън. Казвам се Дарина . В Клиниката на д-р Емилова  ме доведе  моето заболяване -Множествена склероза.  Това е болест, от която се разболяват  хора на млада възраст. Кога открихте болестта? Септември. И се оказа, че..

публикувано на 24.04.17 в 08:00

Слънчево време и затопляне днес

Днес ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има следобед, но почти без валежи. Сутринта ще духа слаб, по Черноморието все още до умерен вятър от запад-северозапад, който до вечерта почти навсякъде ще стихне. Максимални температури между 11 и 16 градуса, за Варна около 14. Вълнение 1-2, в открито море 2-3 бала...

публикувано на 24.04.17 в 07:02

Автобусна линия №109 е с променен маршрута

От 24.04.2017г. се променя маршрутът на автобусна линия 109 и няма да се обслужват двупосочно спирки „Ген. Заимов“, „Писател“, „Хоризонт“, „Журналист“. След спирка „Странджа“, автобусът ще обслужва спирки „Дървен мост“, „Изгрев“, „Ален мак“, „ВСУ“ и продължава по утвърдения маршрут до сп. „Панорама“, съобщават от общинската фирма „Градски..

публикувано на 24.04.17 в 07:00