Обмислят мерки за намаляване на солта и захарта в храните

Снимка: Радио Видин

Министерството на здравеопазването обмисля мерки за намаляване на солта и захарта в храните. Подготвят се и проектозакони, с които да бъдат въведени допълнителни такси за напитки, съдържащи захар, както и за постепенно премахване на трансмазнините в преработените храни. От министерството допълниха, че консумираните в България мазнини и захар са доста над препоръчителните нива, което води до затлъстяване.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Дестилерия за етерични масла ще правят в балчишкото село Рогачево

Дестилерия за етерични масла, цех за пакетиране на подправки, складове за съхранение на грозде възнамерява да прави в село Рогачево, община Балчик, дружеството от Добрич „Голдън Фуудс“. Инвестиционното предложение се предвижда да бъде реализирано в местност Клиселика. В дестилерията ще се извличат масла от собствена и закупена от други..

публикувано на 24.11.17 в 09:52

Община Балчик ще решава проблема с бездомните кучета

Община Балчик търси фирма, която да извършва дейности по контрол и намаляване на популацията на бездомни кучета. За целта е обявена обществена поръчка. Фирмата ще залавя безстопанствените кучета в общината със специално оборудван за целта автомобил и ще ги транспортира до място, отредена за обработка. А тя включва кастриране на животните,..

публикувано на 24.11.17 в 09:46

Започва коледната благотворителна кампания на "Делфините"

За 11-та поредна година доброволците от младежката организация PTPI "Делфините", със съдействието на Фондация "Деца на Балканите" и Езиков център Виста, провеждат своята коледна кампания. Началото на кампанията е днес и до неделя вкл. ръчно изработените картички ще бъдат продавани в магазин Кауфланд до Мол Варна. По повод 25-годишнината на..

публикувано на 24.11.17 в 08:27

Синята зона във Варна - готова през пролетта на 2018

Електрически автомобили и зарядни станции за тях ще включва синята зона за паркиране в центъра на Варна, която ще бъде въведена през пролетта на 2018 г. Това каза за Радио Варна директорът на общинското предприятие „Паркинги и синя зона“ Младен Иванов. Синята зона, която трябваше да е факт още през тази пролет, се забави заради обжалване на..

обновено на 24.11.17 в 08:21

Варна кандидатства за 2 награди от Министерството на туризма

За втора поредна година Министерството на туризма инициира конкурс за връчване на годишни награди за постижения в сферата на туризма през 2017г. Тази година Община Варна кандидатства за две номинации в категориите „Туристическо събитие“ и „Туристическа дестинация“. Туристическото събитие, с което морската столица привлече над 30 000 посетители, е..

обновено на 24.11.17 в 08:18

Временна организация по ул. "Ян Палах" във Варна

Нова временна организация на движение е въведена на ул. „Ян Палах“ във Варна, заради строителството на новия булевард „Левски“. Пътният трафик се осъществява двупосочно в едното платно откъм жилищните блокове на ул. „Люляк“. Затворени за движение са лентите пред ХЕИ. Първоначално движението към ул. “Брегалница“ ще е затворено, защото там..

публикувано на 24.11.17 в 08:17

Преносим параклис има в с. Калина

Първият преносим параклис във Варненска и Великопреславска митрополия вече е факт в генерал тошевското с. Калина, където местните жители досега не са имали храм. Железобетонният параклис е произведен в Солун. Решението за собствен храм е взето на събрание в селото още преди 2 години, макар че постоянните жители са едва около 50. Парите за..

публикувано на 24.11.17 в 07:53