Обмислят мерки за намаляване на солта и захарта в храните

Снимка: Радио Видин

Министерството на здравеопазването обмисля мерки за намаляване на солта и захарта в храните. Подготвят се и проектозакони, с които да бъдат въведени допълнителни такси за напитки, съдържащи захар, както и за постепенно премахване на трансмазнините в преработените храни. От министерството допълниха, че консумираните в България мазнини и захар са доста над препоръчителните нива, което води до затлъстяване.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Трудно ли е да си честен и добър? История с Ивелин и Юлиян

Две деца от Варна намериха телефон и го върнаха на неговия притежател. Оказва се, че това не е първото добро дело на братчетата Ивелин и Юлиян Николови. На това ги учат в семейството, споделиха родителите им Коприна и Никола, които се гордеят с постъпката на наследниците си. При намирането на мобилния телефон с двамата братя е бил и съученикът на..

обновено на 23.03.17 в 20:46

Поли Генова, Стийв Аоки, Горгон Сити - първи на сцената на MTV Presents Varna Beach

Поли Генова, Стийв Аоки (Steve Aoki), Горгон Сити са  сред звездите, които ще излязат на сцената на MTV Presents Varna Beach – най-мащабното музикално събитие през 2017 г. в България. MTV официално обяви днес първите изпълнители, които ще взривят сцената на плажа. За Варна това е невероятно събитие на живо, а освен това то ще бъде записано и..

публикувано на 23.03.17 в 18:02

Местят избирателна секция заради пожар в Балчик

Пожар на ул. "Варненска" в Балчик е причината избирателна секция с номер 12 да бъде преместена в бившия гарнизонен стол на Белия град. Още за последиците след овладяването на пожара, разказва кореспондентът на Радио Варна в Балчик - Албена Иванова: Община Балчик вече получи бюлетините, избирателните списъци,..

публикувано на 23.03.17 в 17:13

Италиански университет привлича все повече наши студенти в Милано

Един от най-престижните технически университети в света - Politecnico di Milanо, кани архитекти, дизайнери и инженери на информационна среща днес във Варна. Със своите 40 000 студенти университетът предлага множество магистратури, по-голямата част от които са изцяло на английски език. Сред неговите именити възпитаници са световноизвестният..

публикувано на 23.03.17 в 16:54

Безплатни "синя зона" и зареждане за електромобилите в Бургас

Престоят на електромобил в "синята зона" в Бургас е безплатен. Безплатно е и зареждането на превозните средства. В момента може да се ползват две зарядни станции - едната е на открития паркинг на улица "Гурко", втората в подземния паркинг до Театъра за драма, опера и балет. Идеята е броят на станциите да бъде увеличен. От общинския пресцентър..

публикувано на 23.03.17 в 16:01

Отключиха портала на мина "Оброчище" след намеса на омбудсмана

След намесата на омбудсмана Мая Манолова заключеният портал на мина Оброчище край село Църква беше отключен от охраната. Припомняме, че протестът на близо 180 работници в мината започна на 9 март. 60 души бяха заключени зад портала, обявили гладна стачка в знак на протест срещу управлението на дружеството концесионер с искане държавата да се..

публикувано на 23.03.17 в 14:57

Референдум за минералните бани и болницата в Провадия

Жителите на Провадия ще   гласуват в местен референдум за възстановяването на минералните бани в града и две отделения в местната болница – родилното и хирургичното. Допитването ще се проведе на 14 май и вече получи одобрението на общинския съвет.  Болничните отделения и минералните бани са важни за града, защото и двете са свързани със..

обновено на 23.03.17 в 12:22