Ученици от МГ "Д-р Петър Берон" печелят конкурс за иновативна идея

Отборът на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон„ е класиран на първо място сред 22-та ученически отбора от пет града в България в конкурса за най-добра иновативна идея за ученици от 10 до 12-ти клас, които се представиха във фоайето на Машинно-технологичния факултет на Техническия университет във Варна.  Става дума за разделно събиране на отпадъци и преработката  им. На второ място е отборът на професионалната гимназия по транспорт в Казанлък, които лансираха идея за пестене на принтерна хартия, а на трето-два проекта на варненската търговска гимназия „Георги Раковски”. Идеята на учениците от професионалната гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров” за създаване на приложение , с което всеки потребител ще може да проверява изразходваната от него електроенергия и цената и, ще бъде реализирана с финансиране от частна фирма.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Даниела Димитрова зае депутатското място на Живко Мартинов

Даниела Димитрова положи клетва като народен представител от ГЕРБ. Димитрова влиза в Народното събрание от Добрич на мястото на напусналия Живко Мартинов. Даниела Добрева в юрист, заместник-председател на общинския съвет в гр. Добрич. Тя водеше листата на ГЕРБ, но бе изместена с преференции от Живко Мартинов..

публикувано на 28.07.17 в 09:36

Масово се нарушават трудовите права на работниците

304  проверки в предприятия от различни икономически сектори, но с акцент върху секторите селско стопанство и строителство, е извършила Областната инспекция по труда в Добрич през второто тримесечие на годината. Установени са близо 1380 нарушения, по-голямата част от които – около 780, са по закрилата на трудовите права на работниците и..

публикувано на 28.07.17 в 09:24

Автобус с руски туристи се запали на път за Бургас

Автобус, превозващ руски туристи от Черноморец до летище Бургас, се е запалил в движение близо до спирка "Странджа". Туристите са невредими. Сигналът за инцидента е подаден от водача на автобуса тази сутрин около 7,20 часа. Той е успял да извади пътниците и багажа им на безопасно място. Това съобщиха от ОД на МВР-Бургас. Веднага на мястото на..

публикувано на 28.07.17 в 08:56

Празник на хляба в село Спасово

С  Празник на хляба, житото и Добруджа в село Спасово ще бъде ознаменуван краят на тазгодишната жътва. Проявата, организирана от кметството в  селото и местното читалище „“Отец Паисий-1897“, се провежда за шести пореден път, съобщиха от общината. По традиция, тържеството  в голямото добруджанско село събира стотици жители и гости. Акцент на празника..

публикувано на 28.07.17 в 07:53

Отново "Алея на книгата" във Варна

Осмото издание на "Алея на книгата" ще представи над 60 издателства от цялата страна във Варна. Те ще разположат своите книги в 16 шатри на открито по пешеходната зона на бул. „Сливница” до входа на Морската градина. Книгите ще се продават с отстъпка, всеки ден между 10 и 22 часа, а в съпътстващата културна програма са включени 30 събития...

публикувано на 28.07.17 в 07:22

Френската връзка на Бургас в снимки

В Пристанище-Бургас ще бъде открита изложбата "Европейското откриване на Черно море. Френски връзки". Тя е по повод 25-та годишнина от създаването на Организацията за черноморско и икономическо сътрудничество. Изложбата ще бъде подредена в обновената "Магазия 1" на пристанището. Откриването ще е от 18.00 часа. Организатори на събитието са..

публикувано на 28.07.17 в 06:43

Облачно и дъждовно ще е в петък

Днес времето ще е с променлива често значителна облачност на места с краткотрайни валежи и гръмотевици, възможни са и градушки. По-значителни валежи се очакват над североизточните райони. Ще духа умерен до засилен вятър от северозапад. Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса. Вълнение на морето 2-3 бала, в открито море до..

публикувано на 28.07.17 в 06:43