Ученици от МГ "Д-р Петър Берон" печелят конкурс за иновативна идея

Отборът на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон„ е класиран на първо място сред 22-та ученически отбора от пет града в България в конкурса за най-добра иновативна идея за ученици от 10 до 12-ти клас, които се представиха във фоайето на Машинно-технологичния факултет на Техническия университет във Варна.  Става дума за разделно събиране на отпадъци и преработката  им. На второ място е отборът на професионалната гимназия по транспорт в Казанлък, които лансираха идея за пестене на принтерна хартия, а на трето-два проекта на варненската търговска гимназия „Георги Раковски”. Идеята на учениците от професионалната гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров” за създаване на приложение , с което всеки потребител ще може да проверява изразходваната от него електроенергия и цената и, ще бъде реализирана с финансиране от частна фирма.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Швейцарската Гражданска защита дари техника на Генерал Тошево

Община Генерал Тошево получи безвъзмездно техническо оборудване за специални операции, осигурено от Гражданската защита на Швейцария, съобщиха от добруджанската община. Дарението включва специализирани инструменти, които могат да се използват при необходимост – два моторни триона, един моторен къртач, резач на арматура, пробивен трион, комплект..

публикувано на 26.05.17 в 10:03

Нов заем ще обсъждат съветници в Добрич

Предложение за поемане на дългосрочен дълг от 85 000 лева ще разгледат на заседанието си на 30 май общинските съветници в Добрич. Със средствата община Добрич възнамерява да купи три микробуса,  необходими за всекидневната работа на Домашния социален патронаж. В доклад на ръководителя на звеното Северина Славова се посочва, че всеки ден се..

публикувано на 26.05.17 в 09:06

Варна е домакин на StartUp Weekend

Седмото издание на Startup Weekend Varna започва тази вечер и ще продължи до неделя включително. Акцентът на състезанието за настоящи и бъдещи предприемачи е разработката на технологии и приложения, които да управляват ефективно всички възможни градски активи - транспорт, училища, В и К, болници, сметоизвозване, чистота на въздуха др. Очакват..

публикувано на 26.05.17 в 08:11

ЕК и "Газпром" ще преговарят в понеделник

Заместник-ръководителят на "Газпром" Александър Медведев ще проведе в понеделник среща с европейския комисар по конкуренцията Маргрете Вестагерще, предаде ТАСС, цитирана от БТА. На 4 май Европейската комисия приключи със събирането на коментарите от заинтересованите участници на европейския пазар по предложенията на "Газпром" в рамките на..

публикувано на 26.05.17 в 07:23

Задържаха собственика на "концлагера" за кучета от с. Звездица

Веселин Лефтеров, организатор на нелегален трафик на кучета у нас и в Европа е задържан във Варна за 24 часа и е с обвинение за укриване на данъци в особено големи размери. Сигналът за незаконната дейност е подаден до главния прокурор от евродепутата Емил Радев, който е сезиран от Светлана Хънт-управител на фондация за закрила на животните. Тя..

публикувано на 25.05.17 в 17:43

Сигурността на летище Варна е на европейско ниво

Мерките за сигурност на летище Варна са на европейско ниво, организацията е много добра. Това заяви във Варна главният секретар на МВР -  главен комисар Младен Маринов, който посети летището, за да се информира за мерките. Според него колкото повече се говори за опасността от терористични атаки, толкова повече се повишава бдителността на хората и..

публикувано на 25.05.17 в 16:43

Комисия констатира ниска степен на риск от преливане на язовирите в Добричка област

Общата оценка за състоянието на язовирите в Добричка област е, че степента на риск от преливане е ниска заради малките завирени обеми на язовирите и тяхното разположение. Този е изводът, направен след проверка на водоемите в региона от междуведомствена комисия, назначена със заповед на областния управител Детелина Николова, съобщиха от..

публикувано на 25.05.17 в 16:12