Ученици от МГ "Д-р Петър Берон" печелят конкурс за иновативна идея

Отборът на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон„ е класиран на първо място сред 22-та ученически отбора от пет града в България в конкурса за най-добра иновативна идея за ученици от 10 до 12-ти клас, които се представиха във фоайето на Машинно-технологичния факултет на Техническия университет във Варна.  Става дума за разделно събиране на отпадъци и преработката  им. На второ място е отборът на професионалната гимназия по транспорт в Казанлък, които лансираха идея за пестене на принтерна хартия, а на трето-два проекта на варненската търговска гимназия „Георги Раковски”. Идеята на учениците от професионалната гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров” за създаване на приложение , с което всеки потребител ще може да проверява изразходваната от него електроенергия и цената и, ще бъде реализирана с финансиране от частна фирма.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ключови служители напускат Морска администрация

По информация на Радио Варна заради влошените личностни отношения в Морска администрация Варна, напускат ключови служители, като началник отдел квалификация и регистрация на морските лица. До дни администрацията напускат и двамата все още работещи началници на отдела за порт стейт контрол. От началото на годината са напуснали двама души...

обновено на 24.03.17 в 13:33
Изменение на зрението при глаукома

Безплатни профилактични прегледи за глаукома до края на месеца

За поредна година специалисти от Очна болница – Варна провеждат безплатни профилактични прегледи за глаукома. Те вече започнаха и ще продължат по традиция до 31 март като за целта гражданите трябва само да се запишат предварително на телефон 052/ 63 49 01. Поводът е Световната седмица на глаукомата. Прегледите са подходящи за хора над..

публикувано на 24.03.17 в 13:31

Студенти влизат в заседание на съда

Договор за сътрудничество между Икономическия университет и Административния съд във Варна подписаха днес ръководителите им проф. Пламен Илиев и Тинка Косева. Целта на партньорството е обогатяване на правната култура и познания на студентите, изучаващи икономически специалности. Това е поредното подобно споразумение, след тези с Районния,..

публикувано на 24.03.17 в 13:13

Как да ползваме интернет?

Регионалната библиотека „Дора Габе” в Добрич се включва в кампанията Европейска „Седмица онлайн” до 2 април . Всеки, който иска да се научи как да използва компютър или как да се възползва от Интернет, може да посети Центъра за информация и справочно-библиографско обслужване, съобщиха от библиотеката. Европейска „Седмица онлайн”  е ежегодна..

публикувано на 24.03.17 в 12:34

Дисциплинарно уволнение в Морска администрация заради констатирани нарушения

Инспекторът от териториалната структура на Изпълнителна агенция „Морска администрация” във Варна и началник на сектор „Малки кораби” Веселин Марков ще бъде дисциплинарно уволнен заради констатирани нарушения със събирането на такси –това съобщи капитан Живко Петров-изпълнителен директор на ИАМА, който проведе работна среща в администрацията в..

публикувано на 24.03.17 в 10:33

РИК Добрич напомня: Регистрацията на застъпниците е до 25 март

До 17 ч. на 25 март партиите и коалициите могат да подават в РИК заявления за регистрация на застъпниците на кандидатските листи за избор на народни представители, съобщи пресцентърът на Областната управа в Добрич. Днес общините трябва да раздадат на секционните избирателни комисии всички документи, свързани с вота в неделя, на 26 март. Областният..

публикувано на 24.03.17 в 10:21

Добрич се включва в инициативата „Загаси светлините, отвори очи за планетата!

Областната  администрация в Добрич се присъединява към глобалната инициатива „Часът на Земята“, която тази година ще обиколи света за десети път, съобщи пресцентърът на институцията. На 25 март от 20.30 до 21.30 ч. ще бъдат загасени светлините в сградата на Областната управа в знак на съпричастност към спешната нужда от действия срещу..

публикувано на 24.03.17 в 10:10