Ученици от МГ "Д-р Петър Берон" печелят конкурс за иновативна идея

Отборът на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон„ е класиран на първо място сред 22-та ученически отбора от пет града в България в конкурса за най-добра иновативна идея за ученици от 10 до 12-ти клас, които се представиха във фоайето на Машинно-технологичния факултет на Техническия университет във Варна.  Става дума за разделно събиране на отпадъци и преработката  им. На второ място е отборът на професионалната гимназия по транспорт в Казанлък, които лансираха идея за пестене на принтерна хартия, а на трето-два проекта на варненската търговска гимназия „Георги Раковски”. Идеята на учениците от професионалната гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров” за създаване на приложение , с което всеки потребител ще може да проверява изразходваната от него електроенергия и цената и, ще бъде реализирана с финансиране от частна фирма.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дентисти преглеждаха безплатно възпалени венци във Варна

Голям интерес предизвикаха безплатните профилактични прегледи за възпаления на венците в морската столица. Десетки варненци в активна и в пенсионна съзраст бяха прегледани от студенти и техните преподаватели във Факултета по дентална медицина на варненския Медицински университет. ”Проблемите с венците са масови, срещат се при двама на всеки..

публикувано на 24.04.17 в 14:25

Първите изяви на рожденичката Лили Иванова започват във Варна

Примата на българската естрада Лили Иванова има рожден ден днес. Поп певицата от 1961 г. развива непрекъсната изпълнителска и концертна дейност, записва песни и албуми, има медийни изяви, участва в телевизионни програми, снима се във видеоклипове. През 1956 г. Лили Иванова започва да учи в Медицинския техникум за медицински сестри и акушерки..

публикувано на 24.04.17 в 14:07

Търсят наемател на плажа „Бургас – Север“

Днес е обявена тръжна процедура за наемател на плажа „Бургас – Север“ с цел осигуряване на летния туристически сезон. Това обяви пред журналисти в Бургас министърът на туризма Стела Балтова. Плажът се пуска на търг под наем, защото процедурата по концесионирането му се обжалва. „Бургас–Север“ няма да остане без стопанин. В момента е обявен за..

публикувано на 24.04.17 в 13:32

Отрицателен естествен прираст в 159-те населени места в област Варна

Към края на миналата 2016 г. 472 654 са жителите на област Варна, сочат данните на статистиката. Градовете в областта са 11, в тях живеят 395 165 души, което се равнява на 83,6 %. Останалите 16,4 % - или 77 489 души населяват селата, които са 148 на брой. Към края на годината няма населени места без население. В 11, или в 6.9% от населените..

публикувано на 24.04.17 в 13:22

Спешно се търси кръв за момченце от Варна

14 - годишният Даниел Георгиев Костов се нуждае спешно от кръв. Детето е с 65% изгаряния, след като е ударено от електричество с високо напрежение в района на жп гара - Варна. Детето е в медикаментозна кома. Настанено е във Военноморската болница в критично състояние. Необходимата кръв, според лекарите, е между 30 и 50 литра. Всеки желаещ може..

обновено на 24.04.17 в 11:24

Частни съдебни изпълнители продават публично имоти в Балчик

Над 100 имо­та в община Балчик се про­да­ват на пу­б­ли­ч­ни тър­го­ве от Ка­ма­ра­та на ча­с­т­ни­те съ­де­б­ни из­пъл­ни­те­ли. Са­мо за Бал­чик те са 36. Най-висока е цената за че­ти­ри де­ка­ра урбанизирана територия за жилищни нужди във вил­на зо­на Мом­чил, на­д­да­ва­не­то за тях за­по­ч­ва от 400 хил. лв. Предлагат се къщи и апартаменти в..

публикувано на 24.04.17 в 09:18

102 години от арменския геноцид отбелязва местната общност във Варна

102 години от геноцида над арменския народ се навършват днес. На тази дата през 1915 година в Истанбул стотици арменски интелектуалци, учители, лекари и политически деятели са арестувани и скоро след това - екзекутирани. Така започват нечуваните кланета на повече от милион и половина арменци в границите на тогавашната Османска империя и почти..

публикувано на 24.04.17 в 08:20