Ученици от МГ "Д-р Петър Берон" печелят конкурс за иновативна идея

Отборът на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон„ е класиран на първо място сред 22-та ученически отбора от пет града в България в конкурса за най-добра иновативна идея за ученици от 10 до 12-ти клас, които се представиха във фоайето на Машинно-технологичния факултет на Техническия университет във Варна.  Става дума за разделно събиране на отпадъци и преработката  им. На второ място е отборът на професионалната гимназия по транспорт в Казанлък, които лансираха идея за пестене на принтерна хартия, а на трето-два проекта на варненската търговска гимназия „Георги Раковски”. Идеята на учениците от професионалната гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров” за създаване на приложение , с което всеки потребител ще може да проверява изразходваната от него електроенергия и цената и, ще бъде реализирана с финансиране от частна фирма.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Варненски магистрати на двустранен обмен в Литва

Административен съд - Варна участва в двустранен обмен с Административен съд - Вилнюс, Литва, по Програма за обмен на Европейската мрежа за съдебно обучение в периода от 13 ноември до 17 ноември 2017г. В рамките на обмена съдиите - Марияна Бахчеван, Веселина Чолакова, Дарина Рачева и Христо Койчев посетиха Република Литва, като имаха срещи с..

публикувано на 23.11.17 в 11:27

Зала за обучение на хора в предпенсионна възраст ще оборудват в Балчик

Общината в Белия град работи по проект „Повишаване конкурентоспособността на хората в предпенсионна възраст чрез подобряване   на тяхната квалификация и образование“ по Програма за трансгранично сътрудничество INTERREG V-A Румъния и България. Партньори са румънските общини Тузла, Агигеа и Компана – окръг Констанца. Основната цел на проекта е..

публикувано на 23.11.17 в 09:57

Балчик участва с три проекта за Годишните награди в туризма

Тече онлайн гласуването за Годишните награди в туризма. Тази година Министерство на туризма отчита засилен интерес от страна на кандидатите. Всеки може да изрази предпочитанията си, като гласува на специалния сайт за това www.tourismawards.bg . Целта на конкурса е да бъдат представени и поощрени всички, които полагат усилия за устойчивото..

публикувано на 23.11.17 в 09:47

Увеличават квотата за улов на калкан

Квотата за улов на калкан за България и Румъния ще бъде увеличена през следваща година. Това е първото повишение от 10 години насам,   обясни изпълнителният директор на Асоциацията "БГ ФИШ" Йордан Господинов. Квотата се увеличава с 32 процента и от 43 тона става 57.

публикувано на 23.11.17 в 08:31

Облачно със слаб дъжд

Днес над западните райони времето ще е с променлива облачност временно до слънчево, а над източните ще е предимно облачно и на отделни места главно над Североизточна България и по Северното Черноморие е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър, който през деня ще   се ориентира от източна четвърт. Максимални температури от 8 до 13 градуса,..

публикувано на 23.11.17 в 05:46

135 хиляди лева са задълженията на ДКЦ-то в Аспарухово

135 хиляди лева са общите задължения на ДКЦ „Свети Иван Рилски” в квартал „Аспарухово”. Това съобщи управителят на здравното заведение д-р Людмил Цветков, по време на заседанието на комисията по здравеопазване към Варненския общински съвет. Членовете на комисията гласуваха община Варна да покрие задълженията на ДКЦ-то за ток, които до края на годината..

публикувано на 22.11.17 в 16:58

Три месеца затвор за пиян шофьор, карал в центъра на Варна

За извършеното престъпление по транспорта, 41-годишният А. М. трябва да изтърпи 3 месеца затвор, при първоначален строг  режим. Той е засечен от полицейски патрул зад волана на лек автомобил “Опел“, модел кабриолет, през нощта на 12 юли тази година по бул. „Цар Освободител“ в посока центъра на града, край автобусната спирка под „ВиК“...

публикувано на 22.11.17 в 16:41