Командващият военноморските сили на Кувейт ще посети Варна

Американският военен кораб "Ласен" в Южнокитайско море
ЕПА/БГНЕС

През април на посещение във Варна пристига командващият военноморските сили на Кувейт, поканата е от българските ВМС и Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров”-това съобщи флотилен адмирал проф. Боян Медникаров, който информира,че от държавата проявяват интерес към обучение в училището на свои представители,които ще бъдат минимум 10. Заради отличната реализация на първия етап на проекта за интегрирано управление на морските пространства, Висшето военноморско училище получава 800 000 лева за създаването на допълнителни модули, които ще допълнят сега съществуващите системи. В рамките на втората фаза на проекта ще бъде създаден мобилен модул  към химическата лаборатория, който ще осъществява контрол на баластните води, което е изискване на конвенцията за управление на баластните води.

Проф. Медникаров допълни:


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Теодора Симеонова

Ученичка от I EГ е лауреат на националната олимпиада по български език и литература

Единайсетокласничка от Първа езикова гимназия във Варна спечели 1-во място на националната олимпиада по Български език и литература. Варненката изкара най-висок резултат в надпревара с най-добрите 40 ученици от цялата страна. Олимпиадата по български език и литература се организира от Министерството на образованието и науката...

публикувано на 29.04.17 в 09:55

Набират се доброволци за организацията на Маратон Варна

Набират се доброволци за организацията на Маратон Варна, който ще се проведе на 7-ми май. Желаещите, могат да се запишат до 1-ви май чрез попълване на анкета на: http://marathonvarna42km.com/stani-dobrovolec/ Необходими са около 130-150 доброволци за обезпечаване на трасето – опъване на ленти, насочване на хора към пунктовете за пресичане на..

публикувано на 29.04.17 в 08:53

До 2 май местните данъци се плащат с 5% отстъпка

До 2 май включително предплатилите за цялата година данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства, ползват 5% отстъпка, припомнят от дирекция „Местни данъци  и такси“ към Община Варна. Няма промяна в размера на налозите за граждани от миналата година. Без отстъпката плащането става на две равни вноски:..

публикувано на 29.04.17 в 08:45
Варна

Спират движението на автомобили край Катедралата заради Варненския карнавал

Таксиметровата стоянка пред Катедралния храм във Варна ще бъде освободена от автомобили до 21.00 ч. днес. Причината е провеждането на Пролетния варненски карнавал. От 12.00 ч. до приключване на мероприятието около 16.00 ч. ще бъде преустановено движението на автомобили на площад „Св. Св. Кирил и Методий”; бул. „Мария Луиза” – в частта от..

обновено на 29.04.17 в 08:31

Атрактивна програма отбелязва 100-годишнината на Българската военноморска авиация

Българската военноморска авиация празнува 100 години от своето създаване. Юбилеят ще бъде отбелязан днес с атрактивна въздушна демонстрация. На 1 май 2017 г., се навършват 100 години от създаването на българската военноморската авиация. По случай юбилея на Морската вертолетна авиобаза „Чайка” днес ще се проведат следните мероприятията:..

обновено на 29.04.17 в 08:31

Над 800 участници от цялата страна ще се включат във Варненския карнавал

Над 800 участници от цялата страна ще се включат в третото издание на пролетния празник на маската, маскарадния и сценичния костюм и народната носия – "Варненски фестивал" 2017. Заявка за участие са подали и кукерски групи от областите Варна, Бургас, Стара Загора, Шумен, Ямбол и Перник и над 20 майстори-занаятчии. Празникът започва днес в 13.00..

публикувано на 29.04.17 в 07:48

Пускат фонтана на площад „Независимост“

Най-големият фонтан във Варна на площад „Независимост“ се очаква да заработи от 1-ви май. В момента текат тестове на съоръжението. Водната атракция изстрелва стълб с височина до 41 метра, разполага с над 2000 цветови комбинации, а 180 кубика оборотна вода се превръщат във феерия от танцуващи цветни струи.  От същата дата поетапно ще започнат да..

публикувано на 29.04.17 в 07:39