Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАП - Варна продаде имоти за над 300 000 лв.

Снимка: Мэрия Варны

Служителите от отдел „Държавни вземания“ към ТД на НАП Варна продадоха на търг през изминалата седмица апартамент с площ 94 кв.м. и парцел в центъра на морската столица. Имотите са придобити незаконно и отнети от съда в полза на държавата,  като от проведения търг в бюджета са постъпили над 300 000 лева.

737 660 лева внесе НАП Варна в държавния бюджет от продажби на имущества, конфискувани, отнети или изоставени в полза на държавата от Агенция митници, съдилищата и др. през изминалата 2016 година. Постъпленията в бюджета от продажбата на валута, конфискувана от държавните органи, са в размер на 133 569 лева. През изминалата година от органите на съдебната власт и митниците бяха приети златни и сребърни изделия, отнети в полза на държавата, като след тяхното маркиране, каратиране и продажба в държавния бюджет са постъпили над 53 хиляди лева. От продажбата на 23 незаконно придобити недвижими имота в хазната са постъпили близо 485 хиляди лева.

През последните няколко години от отдел „Държавни вземания“, НАП Варна са предоставили на музеите в Провадия, Русе и Шумен значими и безценни антики, открити на територията на България и отнети в полза на държавата. Близо 600 антични монети и други културни ценности бяха предоставени на Регионален исторически музей в гр. Силистра в края на месец декември на 2016 година.

От НАП Варна съобщават още, че служителите от „Държавни вземания“ към териториалната дирекция подготвят за публична продажба през настоящата година 3 апартамента, придобити незаконно и отнети от съда в полза на държавата. Единият от тях е във Варна, а другите два в Търговище. Още 180 конфискувани имота, ниви, лозя, пасища, овощни градини и др. ще бъдат обявени на търгове, като очакваните приходи от тях за бюджета надхвърлят 1 млн. лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Около 50% от къмпингите в България вече са вече заети за летните месеци

В последните години, с поскъпването на пакетите за почивки, все повече хора заменят хотелските стаи с къмпингите за своята лятна ваканция. От началото на 2024 година се наблюдава засилен интерес към отдих сред природата, а вече има и записвания за лятото. Това каза за Радио Варна Николай Неков, основател на платформата за устойчив туризъм..

публикувано на 29.03.24 в 09:10

Увеличава се безработицата в Добрич

Равнището на безработицата в област Добрич през февруари месец тази година се увеличава спрямо предходния и в момента е 6.18%. Няколко месеца преди започването на летния туристически сезон най-много обявени свободни работни места са в сферата на ресторантьорството и хотелиерството. 415 безработни в област Добрич са постъпили на..

публикувано на 29.03.24 в 07:48

Адресите без ток на 29 март

В периода 25.03.2024 - 29.03.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Гроздьово. Ще се редува поетапно изключване на отделни улици, така че да не се лишават от електрозахранване всички клиенти. В периода 25.03.2024 -..

публикувано на 29.03.24 в 06:08
Есенно море, ноември

Слънчево и топло време в петък

Утрото в петък ни посреща с тихо и спокойно време. На много места в Източна България сутрешните стойности са над 10 градуса. Във Варна в 5.00 часа са били измерени 11 градуса, показват данните на НИМХ. Влажността на въздуха е 87%, а атмосферното налягане е 1012 хПа, което е нормално за месеца, но слабо ще се повиши. По-топло е тази сутрин по Южното..

публикувано на 29.03.24 в 05:53
Снимката е илюстративна

Промени на маршрутите на линии 12 и 20 заради катастрофа

Поради тежко ПТП на бул. "Цар Освободител" и ул. "Державин" (в района на МБАЛ "Св. Анна") е затворен участъкът на бул. "Цар Освободител" от бул. "Осми Приморски полк" до ул. "Пирин".   Автобусите по линия 20 от ЖП гара завиват наляво на кръстовището на "Цар Освободител" и бул. "Осми Приморски полк", надясно по ул. "Антим I-ви", бул. "Сливница", надясно..

публикувано на 28.03.24 в 22:11

Камион с желязо е заседнал под Аспаруховия мост във Варна

Камион, натоварен с арматурно желязо, е заседнал под Аспаруховия мост. Мястото е в района на Варненската корабостроителница и наказателния паркинг за репатрирани автомобили, където височината е 3,5 метра.  По информация на Радио Варна 25-годишният шофьор на камиона Николай Николов не е пострадал. Пробите му за алкохол и наркотици, са..

публикувано на 28.03.24 в 21:47

От неработещи асансьори на подлези и спирки в лошо в състояние се оплакаха варненци на кмета

Вандалските набези върху общинската инфраструктура отново бяха във фокуса на вниманието на кмета на Варна Благомир Коцев. По време на извънредния си приемен ден той беше информиран за това това, че асансьорите на подлезите на спирка „Калин“ и спирката пред Варненската морска гимназия в кв. „Аспарухово“ постоянно са повредени . По думите на..

публикувано на 28.03.24 в 18:09