Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веско Ешкенази ще води майсторски клас по цигулка

Майсторският клас на изявения български музикант ще се проведе от 8 до 10 март тази година. Крайният срок за подаване на заявления за участие е 2.03.2017 г.. Желаещите да се включат в обучението на Веско Пантелеев могат да заявят намерението си на  email vladigerov_muzei_sofia@mail.bg Кандидатите трябва да са на възраст между 12 и 25 години, като препоръчително за репертоара е включването на творба от Панчо Владигеров. Най-изявените участниците ще получат възможност да се представят пред публика на заключителния кръг, който ще се състои на 10 март от 19:00 ч. в залата на Полския институт в София (ул. Веслец № 12). Заявката за участие може да получите и в къща музей „Панчо Владигеров” или да бъде изтеглена от сайта www.vladigerov.org


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Веско Панталеев-Ешкенази

Веско Ешкенази - една от българските номинации за наградите "Grammy"

Два дни остават до дългоочакваната 59-та церемония по връчването на музикалните награди "Grammy" в Лос Анджелис. През тази година и заради българското присъствие в лицето на оперната певица Соня Йончева и цигуларят Веско Пантелеев-Ешкенази, които са сред..

публикувано на 10.02.17 в 15:07
ВИЖТЕ ОЩЕ

Три гостуващи изложби в Двореца в Балчик

Н а 26 април от 17.00 часа ще се представи младата самоука художничка Дарина Пенева, която влага в своите картини любовта си към природата-творец и към всяко цвете, което тя е създала. Изложбата и "Цветна феерия" може да..

публикувано на 24.04.24 в 17:36

"Царствените ботаници" в Ботаническата градина - Балчик

В Университетска ботаническа градина - Балчик е подредена изложба "Царствените ботаници". Тя е посветена на 130-годишнината от рождението на Цар Борис III Обединител и цели да покаже приноса на българските царе Фердинанд I и..

публикувано на 24.04.24 в 16:59

Илюстраторката Дияна Нанева гостува на варненската библиотека днес

Илюстраторката Дияна Нанева ще представи днес във Варна първата част от юбилейното издание на детската поредица за Червенокоска от Златко Енев. Събитието ще бъде от 18 часа в отдел "Изкуство" в Регионалната библиотека "Пенчо Славейков". С тази нова..

публикувано на 24.04.24 в 14:35

Етнически групи в креативен спектакъл на Арлекин

Всички деца имат таланти и всички ги проявяват по различен начин. Младите таланти на "Арлекин" в партньорство с Международната асоциация на театър за деца и младежи ASSITEJ NORWEY - осъщетсвиха спектакъла "Какво мислиш за мен?..

публикувано на 24.04.24 в 11:19

Цигуларят Марио Хосен и оперната прима Красимира Стоянова ще музицират с виртуозите на Миланската La Scala във Варна

Цигуларят Марио Хосен и оперната прима Красимира Стоянова ще музицират с виртуозите на Миланската La Scala във Варна. Концертът на 29 април е финален за 20-тото издание на Европейския музикален фестивал - Варна и първи от съпътстващата програма на ММФ..

публикувано на 23.04.24 в 16:34

"Мелодия и ритъм на формата" - изложба на скулптора Ангел Атанасов във Варна

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна, представя от днес, 23 април, до 18 май 2024 г. самостоятелна изложба на Ангел Атанасов - скулптор, чиито творчески интереси са съсредоточени върху чистите форми. Изложбата включва 12 скулптури,..

публикувано на 23.04.24 в 14:42

Фестивал на любителските състави в Балчик на Лазаровден

Традиционният общински фестивал на любителските състави “Лазаровден” ще се проведе и тази година в Балчик.  19-ото издание ще събере na 27 април колективи от общинските читалища и пенсионерските клубове.  Тази година обичайната сцена на проявата се..

публикувано на 23.04.24 в 14:39