Филмът "Безбог" взе голямата награда на "София филм фест"

Снимка: siff.bg

Голямата награда на "София филм фест" "София - град на киното" спечели лентата "Безбог" на Ралица Петрова, предаде БНР. Росица Вълканова е продуцент от българска страна на филма, който е копродукция с Дания и Франция. Наградата включва и парична премия от 7000 евро. "Безбог" е отличен също за най-добър български игрален филм.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Концерт на учителите на НУИ „Добри Христов” – Варна

Концерт на учителите от Национално училище по изкуствата "Добри Хритов"- Варна ще се състои от 18:00 часа тази вечер в Концертната зала на Градската художествена галерия „Борис Георгиев". Събитие, превърнало се в традиция и в една от значимите прояви от календара на творческите изяви на училището. И този път преподавателите няма да..

публикувано на 30.03.17 в 15:26

Изложба "Форми на водата" събира съвременни автори във Варна

С настъпващата пролет и обновлението на живота арт галерия "Le Papillon" отдава почит на живописта, вдъхновена от водата с акварел на сборна изложба на тема „Форми на водата“. Откриването е тази вечер (30.03.2017г.).  Експозицията може да бъде разгледана до 18 април. Очаквайте среща с галеристката Виктория Митева и с художника Пламен Монев,..

публикувано на 30.03.17 в 09:05

Концерт "Jazz & Pop" в Арт салона на Радио Варна

На 28 март, вторник, в Арт салона на Радио Варна от 18.00 часа е Концерта "Jazz & Pop" на учениците от НУИ "Добри Христов" - Варна и Сдружение "МузАрт". Младите изпълнители са от специалност "Поп и джаз пеене" на музикалното училище и възпитаници на Сдружение "МузАрт", техни преподаватели са Кремена Матева и Георги Харизанов.  Събитието е част от..

публикувано на 28.03.17 в 11:05

Специалната награда на Радио Варна - студиен запис, спечели Китарно трио от НУИ "Добри Христов"

Китарно трио от Националното училище по изкуствата във Варна спечели наградата на Радио Варна. Пластика и възможност за професионален звукозапис в Концертното студио на медиата получиха учениците: Мертин Юсню, Иван Бояджиев и Станислав Стаматов, преподавател Нели Недева. Връчването на приза се състоя на на финалната вечер на Дните на класическата..

публикувано на 27.03.17 в 17:40

Варненецът Галин Стоев поема театъра в Тулуза

Варненският режисьор Галин Стоев е новият директор на Националния театър на Тулуза, съобщи EkipNews.bg , позовавайки се на съобщение на френското министерство на културата. Стоев, който е един от най-успешните български театрални режисьори в чужбина и поставя редовно в "Комеди Франсез", ще поеме поста от Лоран Пели и Агат Мелинан, които ръководят..

публикувано на 27.03.17 в 09:35

Великденски органов концерт във Варна

Традиционен великденски органов концерт, със съдействието на Полския институт към Посолството на Република Полша в България, ще се проведе от 19 ч. днес в зала едно на Фестивален и конгресен център – Варна. В деня за политически избор на нацията за всички жители на морската столица ще се състои и едно мултикултурно събитие, а именно..

публикувано на 26.03.17 в 10:23

Наградите ИКАР очакват своите притежатели под купола на цирка

На 27 март в Международния ден на театъра ще се проведе официалната церемония по връчването на Наградите ИКАР, която слага край на тазгодишното издание на Софийския театрален салон. Режисьор и сценарист на церемонията е Стоян Радев, сценограф – Мира Каланова.Тази година Наградите „Икар” са посветени на две големи годишнини – 95 години от..

публикувано на 24.03.17 в 10:44