Филмът "Безбог" взе голямата награда на "София филм фест"

Снимка: siff.bg

Голямата награда на "София филм фест" "София - град на киното" спечели лентата "Безбог" на Ралица Петрова, предаде БНР. Росица Вълканова е продуцент от българска страна на филма, който е копродукция с Дания и Франция. Наградата включва и парична премия от 7000 евро. "Безбог" е отличен също за най-добър български игрален филм.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Прилики и разлики между глаголицата и кирилицата

Първата българска азбука – глаголицата – е създадена през 862 г. (според други учени през 855 година) от Константин-Кирил Философ. Исторически факт е, че през 862 г. византийският император нарежда на братята Константин и Методий да създадат необходимата християнска литература на славянски език за..

публикувано на 24.05.17 в 14:30

Тържествен концерт по случай 24 май в Добрич

Тържествен концерт по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост ще започне днес /22 май/ в 18 ч. в Огледална зала „Нели Божкова” в Добрич. Слово за делото на славянските първоучители, Светите братя Кирил и Методий, ще произнесе писателят Владимир Зарев. Празникът ще продължи с церемония за награждаване на 26..

публикувано на 22.05.17 в 13:47

НУИ "Добри Христов" - Варна проведе пленер в Балчик

Ежегоден пленер на Националното училище по изкуствата „Добри Христов” във Варна се проведе в Двореца в Балчик от 19 до 22 май. Традиционната учебно-творческа практика на учениците от осми  клас, специалност "Изящни изкуства" и "Рекламна графика", е част от учебната програма. Водени от техните преподаватели Свилен Георгиев и Васил Пенчев,..

публикувано на 22.05.17 в 13:16

Трети художествен пленер в Балчик на Училището по стъкларство и дизайн от Валашске Мезиржичи - Чехия

За трети пореден път, от 13 до 20 май, Държавен културен институт – културен център „Двореца” в Балчик бе домакин на художествен пленер на Училище по стъкларство и дизайн от чешкия град Валашске Мезиржичи. След взискателен подбор най-добрите възпитаници на училището получават възможност да усъвършенстват своите умения  в Архитектурно -..

публикувано на 22.05.17 в 13:02

Представяне на стихосбирката "Зверобой" в Радио Варна

23 май, вторник, Арт салон на Радио Варна, 18.00 часа Представяне на книгата със стихове на Красимир Симеонов "Зверобой". За автора: Красимир Симеонов е роден през 1967 г. в гр. Варна. Завършва Българска филология в ШУ “Епископ Константин Преславски”. Публикувал е свои стихове в студентския и националния печат. Автор е на стихосбирките “Видове”..

публикувано на 22.05.17 в 08:30

Млади таланти изнасят концерт в Радио Варна на 21 май

21 май, неделя, Арт салона на Радио Варна, 17.00 часа Годишен концерт на школата по пиано при ЦПЛР-ОДК гр. Варна с ръководител Боряна Шопова. За децата от школата по пиано е много важна тази възможност за изява на сцена, тъй като през учебната 2016-2017 година 20 от тях са новоприетите и правят първите си стъпки в клавирното изкуството, а 5..

обновено на 21.05.17 в 07:37

Премиера на филма "Тюленово- бряг под небето" на 20 май в Радио Варна

На север, много на север, където скалистият бряг е най-упорит и така разрошва облаците, че морето е все неспокойно, Тюленово хвърля въдицата си в най-източната точка на страната ни. За да улови енергията на изгревите. Пък ние, привлечени от силата на вълните, винаги тръгваме натам с надеждата да се заредим. "Тюленово - бряг под небето" е..

публикувано на 20.05.17 в 15:52