Филмът "Безбог" взе голямата награда на "София филм фест"

Снимка: siff.bg

Голямата награда на "София филм фест" "София - град на киното" спечели лентата "Безбог" на Ралица Петрова, предаде БНР. Росица Вълканова е продуцент от българска страна на филма, който е копродукция с Дания и Франция. Наградата включва и парична премия от 7000 евро. "Безбог" е отличен също за най-добър български игрален филм.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Художници от Шабла редят изложба-базар в навечерието на Джулай морнинг

Художници от Шабла ще подредят на 30 юни изложба-базар от свои творби по случай Празника на слънцето „Юлско утро”, съобщиха от крайморската община. Откриването на изложбата е в 19 и 30-сет в залата на Зеления образователен център. Ще бъдат показани творби на художниците Люба Захова, Галина Върбанова, Ирина и Живко Арнаудови. След изложбата ще има..

публикувано на 26.06.17 в 15:36
Минчо Минчев и Евгени Божанов

Откриват Международния музикален фестивал "Варненско лято" тази вечер

Очакват ни сто фестивални дни с музика от седем века-произведения, създадени от XV до XXI век. За тържествения концерт на сцената на Зала 1 на Фестивалния и конгресен център в 20.00 часа ще излязат големите български музиканти Минчо Минчев и Евгени Божанов заедно с госта от Сеул Янг Чанг Чо. На диригентския пулт ще застане маестро Емил..

публикувано на 25.06.17 в 10:29

Непознатият Копенхаген през очите на студентката Ана Топалова

Обсерватория в средно училище, разходка с деца в гробище, картофени ястия и още от непознатия за масовия турист Копенхаген, разкри Ана Топалова. Тя е от София, живее и учи в Рим, пътува много и разказа за слушателите на Радио Варна. Какво видя за 6 дни в датската столица една тинейджърка чухте в предаването „Хоризонти” с Иван Симеонов:..

публикувано на 24.06.17 в 16:26

Деветдесет и една години ММФ „Варненско лято”

За тържествения концерт в неделя на откриването на фестивала в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център ще излязат Минчо Минчев и Евгени Божанов заедно с госта от Сеул Янг Чанг Чо. На диригентския пулт ще застане маестро Емил Табаков, знаковата Рапсодия „Вардар" ще изпълни оркестърът домакин на Варненската филхармония. Ще прозвучат Тройният..

публикувано на 23.06.17 в 16:09

Представяне на алманаха "Диря в морето" в Арт салона на Радио Варна

23 юни, петък, Арт салон на Радио Варна, 18:00 часа Международният ден на моряка се отбелязва на 25 юни. Едно от съпътстващите събитие е в Арт салона на Радио Варна - представяне на алманаха "Диря в морето" с наградени творби на поети, белетристи, художници и фотографи. Избрани стихове ще изпълни актрисата Светлана Ефендулова. На..

публикувано на 23.06.17 в 13:10

Художникът Андрей Лекарски постави скулптурата „SideStory” в курорта Албена

Гостите на вaканционно селище Албена имат възможността да се насладят на нова впечатляваща скулптура, съобщи пресцентърът на курорта.Произведението на изкуството е с наименованието „SideStory” и е дело от световноизвестния български художник – Андрей Лекарски. Скулптурата се намира  срещу хотел „Добруджа” и представлява една изключително..

публикувано на 22.06.17 в 16:28

Премиера на две поетични книги в Арт салона на Радио Варна

На творческа среща в Арт салона на Радио Варна днес - 22 юни, четвъртък, кани поетесата Надя Тодорова. От 19.00 часа тя ще представи двете си стихосбирки „Ухание на любовта” и „Бленуван сън”, както и свои картини. Творческата вечер ще бъде съпътствана и от музикална програма, с участието на Теди Генев и Мария Добрева. Повече за..

публикувано на 22.06.17 в 15:59