Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимир Статев: Клиниката на д-р Емилова е зимната почивка на моето семейство

Станимир Статев вече 15 години прави програмата на д-р Людмила Емилова на плодове, чай и мед. Преди време нормализирал кръвната захар, холестерола, спрял цигарите. Вече 15 години не ползва хапчета. Съпругата му излекувала мигрена. Сега цялото семейство прави зимната си почивка в клиниката на д-р Емилова, за да изчисти организма с програмата на плодове, чай и мед.

В началото имах високо кръвно, захарта ми беше висока, имах камъни в бъбреците. От неспокоен живот си бях навлякъл малко болести, бях започнал с хапчета, но в последствие разбрах - жена ми идваше тук, че лечебното гладуване повлиява много добре на лечението на тези болести и предпочетох това. Толкова години не съм пил хапчета- нито за кръвно, камъчето ми изчезна от  бъбреците и се живее доста по-спокойно.



Да разбирам ли, че във вашето семейство спазвате здравословния начин на живот, който препоръчва д-р Емилова?

Жена ми 100%. Аз не съм 100%. Нарушавам ги често, но независимо от това се съобразявам със съветите на д-р Емилова. По този начин да си хапвам- по-разумно, и има резултат .

Сега отново сте тук?

Зимната почивка предпочитаме да бъде в хотел „Азалия” - на спокойствие и да се погрижим малко за себе си.

Нямате сериозни здравословни проблеми, идвате на почивка.

Вече няма. Повдига се захарта, холестерола – малко над 7, но тук за една-две недели всичко си е в норма- и кръвно, и холестерол, не пием хапчета през това време, което да уврежда други органи, защото знаете, че при хапчетата това се случва.

А иначе взимате ли хапчета?

Не, за нищо .

15 години вие не взимате хапчета?

Да. За нищо.

А Вашите приятели вярват ли, че това се случва?

Опитвам да споделя с някой, ако приеме- споделям докрай, ако не приеме- той си решава.

Преди това за колко болести взимахте хапчета?

За бъбреци, за високо кръвно, за холестерол, за захар- изобщо сериозна работа. Сега всичко това изчезна. Жена ми имаше и главоболие.

Мигрената изчезна ?

Да, на 10-тия ден. Това беше преди 15-тина години, че и повече. При нея много добре се повлиява. Организмът успява да се пребори сам с всякакви болести по този начин. Всеизвестно е, че основно енергията на организма отива, за да се разгради храната и когато се храниш по-нормално, не отива толкова много енергия. Така организмът успява да се пребори с болестите.

Вие сте един щастлив човек, след като 15 години е забравил аптеката?

В тази посока- да, на добро здраве се радвам. Наближавам 60- те. Смятам да продължа да посещавам клиниката на д-р Емилова. Дано да ги има по-дълго време.

Тази почивка какво Ви дава? 

Неописуемо е. Трябва човек да го преживее. Първият път, когато си легнах без да съм вечерял, си мислех, че никога няма да мога да заспя. На сутринта се събудих с невероятна сила и енергия. Тук отказах цигарите преди 15 години. Получаваш само добри емоции, човек се успокоява, когато е на тази лечебна програма. Характерът, режима на спане става съвсем друг-заспиваш в 10.30 часа, както си гледаш телевизия и заспиваш, телевизорът не ти пречи, ти просто заспиваш.

Значи у вас не се карате?

Това е допълнението. Жените стават много по-кротки по този начин, това е факт.

Аз го подхвърлих на шега!

Но това е така!  Жена ми като ме изпрати, ми поръча да кажа, че и жените повлиява много, не са вече толкова критични.

Най-голямата промяна за Вас самия каква беше?

Просто се чувствам много по-жизнен. На ден минавам по 2 километра пеша, оттам с велосипеда още два пъти по толкова. Не се уморявам – качвам по 4- 5 етажа по стълбите нагоре надолу, не ползвам асансьор, не се задъхвам, организмът е спокоен. От това повече - здраве му кажи!

Програмата, която предлага д-р Людмила Емилова на плодове чай и мед, за Вас е ....?

Едно добро решение в живота, добро разтоварване. Не е задължително да стоиш един месец. Може и една седмица- да си прочистиш организма. Хвърлих очилата на 8-10 ден, нямам проблеми с четенето. Но за съжаление, в ежедневието нарушаваме, не можем да живеем като ангелчета.

Но затова пък я има клиниката на д-р Емилова!

Това е, идваме веднъж годишно, идваме и се виждаме с приятели, с други познати. Приятно е, обстановката е приятна- басейн, сауна, курортът е хубав! Тук ми е по-спокойно!

Клиниката на д-р Емилова е в курортен комплекс „Св.Св. Константини Елена" – хотел „Азалия". Телефонът за  информация е  0888 951 288.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27