"На светло" с Вяра Николаева на 20 март


12.40 – Репортаж на Валери Великов от протеста на работниците от голяма търговска верига.


13.20 – Адреси без вода и пътна обстановка.


14.15 – Репортаж на Сияна Спиридонова от провеждащите се във Варна "Национални дни на кариерата"2017- Добра кариера, Добър живот.

14.40 – Репортаж на Даниела Стойнова от подписването на Меморандум за създаването на втора индустриална зона  между общини във Варненска област.


15.40 – В последните две години има ръст в обема на сделките с недвижими имоти в големите градове. Как изглежда към днешна дата пазара в сраната и конкретно във Варна ? Отговор на този въпрос от Добромир Ганев, зам. председател на  Национално сдружение недвижими имоти.


16.15 – Вдъхновени от християнския празник Великден, учители, родители и ученици от ОУ „Цар Симеон I” организират благотворителна изложба - базар. Събраните средства са за Център „Фонд за лечение на деца”. Репортаж на Ваня Славова.


17.15 – Иcтинcкa фeepия oт цвeтoвe в eлeгaнтни фopми, красиви орнаменти в ръчно изработени от стъкло и глина съдове и пана, показват в първа изложба ученици от III ОУ „Ангел Кънчев” в Арт салона на Радио Варна.


17.40 – Международен ден на приказката и Световен ден на разказвачите. По този повод разговаряме с Радостина Николова, автор на забавни детски истории с поуки за възрастни.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН на 25 май, четвъртък

На Спасовден отбелязваме деня на хлебаря. След новините в 8.00ч. Ви срещаме с две млади дами, които учат този занаят – Деница и Катя от кулинарното училище във Варна; Защита правата на моряците и какво трябва да се направи в тази посока коментираме с новоизбрания председател на Асоциацията на морските капитани кап.д.п. Иван Цонев след 8.30ч.;..

публикувано на 24.05.17 в 16:44

"Post Factum" на 24 май, с Жоро Бекяров и Валери Великов

Разговаряме с Мария – Луиза Георгиева, Методи Абаджиев и Даниел Стоянов, които са дванайстокласници в Пета езикова гимназия във Варна. Днес те за последен път участваха в шествието по повод 24 май, а утре празнуват абитуриентския си бал. Недко Царев получи награда „Варна” и званието „учител на годината в областта на основното образование”...

публикувано на 24.05.17 в 15:57

НА СВЕТЛО на 24 май с Габриела Гаврилова

14.15 – Какво е да носиш лентата „Отличник”- мнението на ученици и учители  от шествието във Варна. 14,20- Борислав Аврамов за „Площада на кирилицата” пред храм „Св. Николай” във Варна.   14.40 – Ана Луиза Томпсън, директор бюро ”Европа” за наука и култура при Централния офис на ЮНЕСКО.   15.15 – Танцова..

публикувано на 24.05.17 в 13:36

"Море и бряг" с Валери Великов, на 24 май

Ще бъдат ли подновени курсовете на кораба „Белла”? Отговорът очакваме от Максим Петков, който е представител на консорциум от частни фирми. Те имат намерение да наемат кораба и възобновят курсовете му през летния сезон. Ще се случи ли това и евентуално кога ? Отговорът – в „Море и бряг”. Международна регата „Посейдон – Балчик Добруджа къп” 2017..

публикувано на 24.05.17 в 10:00

„Новият ден” на 24 май с Ваня Славова

"Върви, народе възродени,  към светла бъднина върви, с книжовността, таз сила нова,  съдбините си ти поднови! Честит 24 май! 8.15. Веселите първокласници от 1-ви „Г” клас от Основно училище „Георги Сава Раковски”-Варна говорят за духа на първи клас, незабравимите емоции от първата учебна година и учителката си Ани..

публикувано на 24.05.17 в 05:46

"Post Factum" на 23 май, с Валери Великов

"Ислямска държава" пое отговорност за терористичната атака в Манчестър . От джихадистката групировка заявиха, че един от "бойците на халифата" е поставил предварително бомба сред тълпите от хора на концерта на Ариана Гранде. 22 души загинаха, други 59 са ранени при самоубийствения атентат късно снощи в зала „Мачестър Арина". Очаквайте коментарите..

публикувано на 23.05.17 в 16:04

"На светло" с Доротея Николова на 23 май

Кой получи тазгодишните награди "Варна"? - Отговорът в репортаж на Даниела Стойнова. Разчистване на сухите клони в градинката край Дома на Архитекта във Варна на пл. "Мусала" като подготовка за проекта "РЕанимирай площада". Репортаж на Ваня Славова. Български и румънски учени в съвместна експедиция за ежегодния мониторинг на Черно море. За чистотата и..

публикувано на 23.05.17 в 13:43