Община Варна предоставя на бизнеса 350 дка на Островната зона

Меморандум за сътрудничество подписаха кметът на Варна Иван Портних и Стефан Стайков, и Антоанета Барес- изпълнителни директори на „Национална компания индустриални зони” и Юлиян Гендов от „Транзитна търговска зона”. Основната цел е създаването на благоприятни условия за инвеститорите и предоставянето на близо 350 декара на Островната зона, които в по-голямата си част са общинска собственост. Кметът на града Иван Портних посочи:ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Добричка доставя контейнери за биоразградими отпадъци и домашни компостери

Община Добричка ще достави 66 контейнера за биоразградими отпадъци, които ще бъдат разположени в селища в близост до регионалното депо - Стожер, Дебрене, Бранище, Стефаново, Плачи дол и Приморци, съобщават от кметската управа. След обществена поръчка общината вече е закупила и 60 домашни компостера. Нововъведенията са част от усилията на..

публикувано на 23.02.18 в 12:02

Окръжен съд - Добрич прекрати дело за отнемане на имущество поради недопустимост на иска

Окръжният съд в Добрич прекрати дело за отнемане в полза на държавата на имущество на стойност 310 818лв., поради недопустимост на предявения иск, съобщиха от съдебната палата.   Предявеният иск от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество /КОНПИ/ е срещу 34-годишния Е.М. от село Пчелино, община Добричка.Исковата молба е била..

публикувано на 23.02.18 в 11:30

Община Добрич изпраща съобщения за дължими данъци до гражданите

Община Добрич започва изпращането на индивидуални съобщения с информация за дължимите данъци – върху недвижимите имоти, за МПС и за такса „Битови отпадъци“. Съобщенията ще съдържат и данни за несъбрани вземания от предходни години, съобщиха от местната администрация.   За да се осигури защита на личните данни на данъкоплатците, от местната..

публикувано на 23.02.18 в 11:05

Община Крушари първа в Добричка област въвежда електронни заседания

Община Крушари първа в Добричка област въвежда системата на електронните заседания, съобщават от кметската управа. Общинският съвет за първи път гласува на сесия електронно с осигурен безхартиен достъп до материалите. Първото електронно заседание, което обсъди програмата за управление на общинската собственост през 2018-а, плана за..

публикувано на 23.02.18 в 10:25
Красимир Вълчев

Министърът на образованието Красимир Вълчев ще посети Добрич

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев днес ще е на посещение в Добричка област, съобщиха от Областната администрация. Просветният министър ще проведе работна среща с директори на училища, синдикалисти и представители на местната власт в 15 ч. в голямата заседателна зала на община Добрич.

публикувано на 23.02.18 в 10:19
Спорт за децата в свободното време, баскетбол, Видин

"Ученическа купа Варна" с множество спортни прояви

За трета поредна година дирекция „Спорт“ към Община Варна провежда „Ученическа купа Варна“   в спортовете мини футбол, волейбол, лека атлетика, шахмат, тенис на маса в различни възрастови групи от I до XII клас. Състезанията целят да стимулират двигателната активност сред учениците, като им се предостави възможността и през втория учебен срок за..

публикувано на 23.02.18 в 10:11

Благотворителен концерт в помощ на онкоболни деца

Концерт в подкрепа на децата от клиниката по Детска клинична хематология и онкология към УМБАЛ „Св. Марина“ Варна ще се проведе на 24 февруари от 16 часа в голям търговски център до автогарата. Това казаха за Радио Варна организаторите Радослава Димова и Стоян Бурназов. Идеята е започнала преди няколко години, когато от този свят си е отишъл..

публикувано на 23.02.18 в 10:09