Община Варна предоставя на бизнеса 350 дка на Островната зона

Меморандум за сътрудничество подписаха кметът на Варна Иван Портних и Стефан Стайков, и Антоанета Барес- изпълнителни директори на „Национална компания индустриални зони” и Юлиян Гендов от „Транзитна търговска зона”. Основната цел е създаването на благоприятни условия за инвеститорите и предоставянето на близо 350 декара на Островната зона, които в по-голямата си част са общинска собственост. Кметът на града Иван Портних посочи:print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Улицата на занаятите посреща ценители на изкуството - фоторепортаж

Как се работи на грънчарско колело, как се изработва плъсти, икона или дърворезба - това са част от занаятите, включени в улица на занаятите във Варна. Помещенията са разположени на улица „Дрин”. Фирма "Пазари" предостави безвъзмездно на десетина варненски майстори девет обекта за създаване на атрактивна зона на занаятите в района на Централния..

обновено на 22.06.17 в 17:44

Пиян шофьор без книжка се споразумя със съда

В късните часове на 9 май тази година в град Долни чифлик 34-годишният Н.Ш, който е неправоспособен и никога не е притежавал свидетелство за управление на МПС,  в нетрезво състояние се качил в автомобила на майка си, без нейно знание, като го привел в движение и тръгнал да се придвижва с него по улиците на града. Той срещнал и качил в колата двама..

публикувано на 22.06.17 в 16:40

Официално откриване на новия тенис център и международен турнир в Албена

Новият тенис център във ваканционно селище Албена ще бъде открит на 23 юни в 10 ч., съобщиха от туристическия комплекс. Заедно с откриването на спортното съоръжение ще бъде даден и старт на международен турнир  по тенис Royal cup, който се провежда под патронажа на Симеон Сакскобурготски.Изданието тази година се радва на изключителен интерес,..

публикувано на 22.06.17 в 16:32

Търси се стопанинът на куче, намерено в кв."Девня-1"

Девненецът Стоян Панев приюти мъжко куче, което вероятно е било гледано в домашни условия и по някакъв начин се е озовало на улицата. Четириногото, което на външен вид наподобява кръстоска между каракачанка и друга порода, е било забелязано край детска площадка в района на магазин "Данна" (кв. "Девня-1"). Стоян Панев е решил да приюти кучето,..

публикувано на 22.06.17 в 15:59

Криминално проявен от Варна ограби такси в Балчик

След проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от служителите на РУ на МВР - Балчик е установен и задържан криминално проявеният и осъждан М.Б. (30 г.) от град Варна. В хода на работа е установено, че той е извършител на грабеж на сумата от 120 лева и два мобилни апарата. На 29 май т.г. той се качва на..

публикувано на 22.06.17 в 15:17

Още 10 свободни места за безплатен ветроходен курс за младежи

40 младежи между 15 и 21 г. ще се обучават в безплатен ветроходен курс за каране на яхти клас 420. Той е по проект „Плавай с нас” на Яхт клуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна”. Все още има 10 свободни места, съобщи за Радио Варна Гергана Георгиева – председател на Яхт клуба. Записването продължава до утре-23.06.2017, вкл. 10 от курсистите..

публикувано на 22.06.17 в 15:12

Добричкият областен управител на осмото "Интеррег Румъния-България"

Областният управител в Добрич Красимир Кирилов ще участва   в осмото заседание на Комитета за наблюдение на Програма „Интеррег V-А Румъния-България 2014-2020 г.“, което ще се проведе на 23 юни в румънския град Крайова, съобщиха от Областната управа.Участниците във форума ще разгледат и одобрят Протокол от предходното заседание, както и Годишен..

публикувано на 22.06.17 в 15:03