Община Варна предоставя на бизнеса 350 дка на Островната зона

Меморандум за сътрудничество подписаха кметът на Варна Иван Портних и Стефан Стайков, и Антоанета Барес- изпълнителни директори на „Национална компания индустриални зони” и Юлиян Гендов от „Транзитна търговска зона”. Основната цел е създаването на благоприятни условия за инвеститорите и предоставянето на близо 350 декара на Островната зона, които в по-голямата си част са общинска собственост. Кметът на града Иван Портних посочи:print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Утре ще е слънчево

Ще духа слаб североизточен вятър, по Черноморието следобед подсилен от бриз. Максималните температури ще се повишат и във вътрешността на района ще са между 30 и 33, по крайбрежието с 2-3 градуса по-ниски.Вълнение на морето 2, утре следобед 2-3 бала. Температура на морската вода 22-25 градуса.

публикувано на 20.07.17 в 16:47
Кристо, Плаващи кейове, езерото Изео, Италия, 2016

Плаващите кейове на Кристо в Бургаския залив

Плаващите кейове от езерото Изео в Италия ще бъдат монтирани в Бургас. Част от арт инсталацията на световноизвестния творец с български произход Христо Явашев – Кристо ще се пренесе в Черно море, съобщава електронното издание КМЕТА.бг.  Плаващият кей ще бъде инсталиран в морето пред Яхт клуб „Порт Бургас”. Понтонът ще бъде изграден от..

публикувано на 20.07.17 в 16:19

Констанца и Добрич с пореден проект

Камарата за търговия, индустрия и навигация в Констанца и търговско-промишлената палата в Добрич работят по съвместен проект за развитие на трансграничната икономика в полза на природното и културното наследство. В рамките на проекта е изготвена стратегия за развитие на икономиката от двете страни на българо-румънската граница с цел опазване,..

публикувано на 20.07.17 в 15:55

Ремонтират улиците в Ген. Тошево

Това съобщиха от добруджанската община. През есента на миналата година след обстоен анализ и оглед на място специална комисия определи 15 улици, на които да се извърши цялостен или частичен ремонт. Част от уличните платна са ремонтирани, сега започва вторият етап от изпълнението на проекта. За строително-ремонтните дейности са предвидени 250 000 лева..

публикувано на 20.07.17 в 15:47

Нарушения на плажовете край Русалка

На проверка по плажовете на Северното Черноморие беше днес министърът на туризма Николина Ангелкова. При инспекцията на шест плажа в района на Русалка, извършена от екипи проверяващи заедно с представители на МВР, са констатирани редица нарушения. Единият плаж, който е при залива Тауклиман, е в частен имот и до него няма достъп освен по вода...

публикувано на 20.07.17 в 15:44

Деца от Тервел изработват макети на бележити места

Деца от Тервел изработиха от пластелин макети на паметни места и паметници в заниманията по краезнание в рамките на общинската ваканционна програма „Наше лято“. Под ръководството на своята преподавателка Стойка Жекова младите историци изработиха макети на средновековните крепости в Плиска, Овеч, Велико Търново и хълма Царевец, както и паметници..

публикувано на 20.07.17 в 15:39

18-годишен младеж се е удавил в морето в района на курорта „Златни пясъци“ край Варна

Това съобщиха от полицията. Малко след 11.30 часа в полицията е постъпило съобщение за изплувало тяло в района на курорта. Извършен е оглед, самоличността е установена. Тялото е на 18-годишен младеж, който не е от Варна. Предстои съдебно-медицинска експертиза, допълниха от полицията.

публикувано на 20.07.17 в 15:36