На 101-годишна възраст почина американският милиардер, банкер и филантроп Дейвид Рокфелер

ЕПА/БГНЕС

Това съобщи вестник „Ню Йорк таймс“. По данни на изданието милардерът е починал в дома си в щата Ню Йорк. Това потвърди говорителят на фамилията Фрейзъл Сетел.В миналото Дейвид Рокфелер имаше значително политическо влияние в САЩ. Той бе най-възрастния милиардер в света.

БГНЕС припомня, че Дейвид Рокфелер е патриарх на фамилията с "позлатено" име, собственик на удивителни имоти и милиарди в банкови сметки. Петимата му братя и сестри са починали отдавна, а миналата година милиардерът погреба едно от собствените си деца след самолетна катастрофа.Въпреки възрастта си Дейвид Рокфелер изглежда енергичен в редките си публични появи.

Списание "Форбс" отчита, че богатството на Дейвид Рокфелер възлиза на 3,2 милиарда долара, с което той се нарежда едва на 603-о място сред милиардерите в света. Столетникът обаче е достатъчно състоятелен, за да притежава няколко имения и голяма частна колекция от произведения на изкуството.

Рокфелер дарява всяка година милиони на Харвардския университет, който е завършил, на Музея на модерното изкуство и за редица други каузи. Той е сред милиардерите, положили Клетва за дарение - инициатива, подета от Уорън Бъфет и Бил Гейтс за даряване на минимум 50 процента от състоянието за филантропия.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

България, Румъния и Унгария разширяват въздушното пространство за свободно планиране на нощните полети

BULATSA заедно с доставчиците за аеронавигационно обслужване на Румъния и Унгария – ROMATSA и Hungaro Control, от днес разширяват въздушното пространство за свободно планиране на полетите през нощта в рамките на трите държави. Проектът SEENFRA (South-East Night Free Route Airspace ) позволява на въздухоплавателните средства да летят..

публикувано на 30.03.17 в 13:12

Прокуратурата започва проверка след протестите на границата

Причината са постъпилите множество сигнали, че на 24 март на ГКПП са извършени недопустими действия срещу български граждани и е извършен опит да им се попречи да упражнят избирателните си права в изборите за 44-то Народно събрание. Твърди се, че кандидати за народни представители и други лица са отправяли заплахи и са упражнили насилие, което е..

публикувано на 30.03.17 в 10:23

Учениците в Саудитска Арабия забравят за учебниците

В страната ще бъде въведена електронна система за обучение, която ще замени до сега съществуващата с учебници и учебни пособия върху хартия. Министърът на образованието в Саудитска Арабия Ахмед Ал Иса одобри план за развитие на образованието в страната, според който предстои пълна замяна на традиционната форма на обучение в Кралството с дигитална. До..

публикувано на 30.03.17 в 06:37

Мобилни датчици ще отчитат с колко всеки вид автомобил замърсява въздуха в Париж, Лондон и Сеул

Кметовете на Париж, Лондон и Сеул ще пуснат система за класификация на колите, основана на техните реални емисии на замърсяващи околната среда частици. Целта е да бъдат информирани автомобилистите и да се води по-ефикасна борба срещу замърсяването на въздуха. Кметът на Париж Ан Идалго стартира инициативата заедно с кмета на Лондон Садик Хан и..

публикувано на 30.03.17 в 06:19
Работници при строежа на временния канал между Варненското езеро и Черно море

30 март в "Календар" по Радио Варна

На 30 март 1906 година, българското правителството взема решение за прокопаването на канал, който да свърже Варненския залив с езерото .  До 1909 година Варненското езеро е типичен сладководен лиман с равнище близо 1 метър по-високо от това на морето. Водата на езерото се отичала във Варненския залив през заблатена местност при квартал..

публикувано на 30.03.17 в 06:05

„Гората е живот” е мотото на Седмица на гората 2017

„Гората е живот“ – това е мотото, под което ще премине традиционната Седмица на гората през 2017 г. Най-голямото събитие в горския сектор започва официално на 3 април. Цяла седмица активности ще запознават хората с грижата за българската гора, както и с екосистемните ползи от нея. От тази година Седмицата на гората има и свое постоянно лого. То е дело..

публикувано на 29.03.17 в 16:47

Черпим украинците с баница и луканка на турекспо в Киев

От днес до 31 март 2017 г. България ще участва на международното туристическо изложение UITT в Киев, Украйна. Страната ни се представя с национален щанд с увеличена площ от 100 кв.м. Освен Министерство на туризма, като основен организатор на българския щанд, участие ще вземат девет туроператори и туристически агенции и община Варна...

публикувано на 29.03.17 в 10:24