Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 5 милиона лева заем за ремонт на улици тегли Община Балчик

Община Балчик ще поеме дългосрочен общински дълг, с решение от днес на местния парламент. Парите ще са до пет милиона лева и с тях ще се финансира инвестиционен кредит за подобряване на градската среда. С част от заема ще бъдат платени вече извършени дейности, както и нови – възстановяване и ремонт на асфалтови настилки, бордюри, тротоари, осветление на улици и други разходи. Крайният срок за издължаване ще бъде 10 години. В отговор на въпрос, кметът на Балчик Николай Ангелов уточни, че 500 хиляди лева са отредените пари за ново асфалтиране, но все още не е ясен списъкът с улиците, подлежащи на това. Той ще предложи със сигурност улиците „Д-р Златко Петков” и „Струма” в Балчик.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Община Балчик става съорганизатор на Фестивала на цацата в Кранево

Балчишкият парламент одобри Община Балчик да сключи договор за сътрудничество със сдружение „Зелени посоки”, което е организатор на Фестивала на цацата в Кранево. В програмата за развитие на туризма са предвидени 35 хиляди лева за събитието, което..

публикувано на 30.03.17 в 12:59
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонти във Варна и наесен

До края на май или началото на юни се очаква да приключат текущите ремонти в града и разчертаването на "зелената зона". Няма да има големи ремонти през туристическия сезон. Това каза кметът на Варна Благомир Коцев. Той коментира, че са налице пропуски в..

публикувано на 18.04.24 в 18:06

Поставят табели срещу дивото къмпингуване край Шкорпиловци и Камчийски пясъци

Поставят информационни табели в района на местностите Камчийски пясъци и  Изгрев-Хоризонт, които забраняват разполагането на кемпери, каравани, палатки и паркирането на МПС, съобщават от пресслужбата на община Долни Чифлик. Десетки каравани, кемпери и..

публикувано на 18.04.24 в 16:55

Задвижват проекта за сграда на библиотеката във Варна

Задвижват проекта за сграда на библиотеката във Варна. Предприели сме всички възможни действия по обявяване на обществена поръчка за изграждане на библиотеката, за да може проектът да бъде реализиран. Това каза по време на пресконференция кметът на Варна..

публикувано на 18.04.24 в 15:05

2 май е неучебен за учениците във Варна

2 май ще бъде неучебен ден за учениците във Варна. Това съобщи на пресконференция днес кметът на Варна Благомир Коцев. Така почивните дни стават от 1 до 6 май, включително. 1 май е Ден на труда и е официален почивен ден, а дните от 3 до 6 май се..

публикувано на 18.04.24 в 14:55

Внесоха сигнал в прокуратурата срещу ръководителката на проекта за интегриран градски транспорт

Община Варна внесе сигнал до прокуратурата срещу ръководителката на първата фаза от проекта за интегриран градски транспорт Биляна Якова. Цялата преписка с обвиненията към нея вече са в прокуратурата, каза кметът Благомир Коцев по време на..

публикувано на 18.04.24 в 13:27

Организират акция по почистване на Варна на 27 април (ВИДЕО)

Предстоящата кампания за пролетно почистване на града, ремонтните дейности на територията на общината и теми, свързани с културната инфраструктура коментираха кметът на Варна Благомир Коцев и екипът му. Kметът каза, че предстоят серия от инициативи за..

публикувано на 18.04.24 в 12:52

Във Варна тази събота предаваме капачки и стотинки

Тази събота предстои поредната акция по предаване на капачки и стотинки, организирана от сдружение "Аз вярвам и помагам" . Със събраните средства ще бъде закупена медицинска апаратура в помощ на най-малките. Този път организаторите са предвидили огромна..

публикувано на 18.04.24 в 12:47