Нови предавания – актуални и развлекателни, и още музика в ефира на Радио Варна от 3 април, понеделник

Първият априлски радиоделник ще бъде в духа на модерната традиция - денят ще започне точно в 6.00 часа за Вас и нас - Нина Милошевич, Кремена Иванова и Добромир Мързов, но утрото ще бъде по-динамично и музикално интересно. Сутрешният блок „Новият ден” вече ще бъде по– кратък – до 10.30. След това обаче предстоят новости.

Всеки понеделник от 11 до 12.00ч. Доротея Николова ще ви представя в „START UP” интересни и финансово успешни примери за регионално и национално предприемачество.

Във вторник от 11 до 12.00ч. Ваш домакин ще бъде Атанас Илиев. В 60-те минути на „В ЕФИР СТЕ!” всеки от Вас ще може да участва в разговора за проблемите и НЕпроблемите – малки и големи, лични и обществени, на живеещите по Черноморието и в Добруджа. В това предаване няма забранени теми за обсъждане. Атанас Илиев ще ви очаква на ефирния телефон 052 602 802. Пише му и в интернет на адрес radiovarna@bnr.bg.

За морето и хората, обвързали живота си с него, чрез разнообразие от теми, проблеми и събеседници ще продължи да Ви информира Валери Великов, но предиобед. Предаването „МОРЕ И БРЯГ” вече ще започва в 11.00ч., в сряда.

Четвъртъкът си остава ден за отличници. Валерия Василева ще коментира със своите събеседници проблемите и добрите практики в образованието – средно, висше и надграждащо. Предаването „Отличен 6” е с начало 11.00ч.

Предвкусвайки почивните дни, запазихме времето от 11 до 12.00ч. в петък за пътешествия в радиоефира. „ХОРИЗОНТИ” – те на Иван Симеонов ще Ви предложат и идеи за близки и далечни пътешествия, и практически съвети за икономична почивката.

Слушайте всеки делник JAM SESSION – новото музикално предаване на Радио Варна!

Всеки работен ден от 12.30 до 14.00ч. дует от музикалните редактори на Радио Варна ще Ви предлага 90 – т свободни от новини, политика и градски шум минути. Във времето на обедната почивка ще откриете едно приятно и по-леко звучене на 103,4 MHz, 88,7 MHz и 88, 5 MHz. Времето на JAM SESSION ще Ви разтовари, но и презареди за „нови трудови успехи” в продължението на деня...

Финалът на делника ще бъде аналитично – коментарен. В новото предаване РOST FACTUM Емилия Николова, Жоро Бекяров и Валери Василев ще търсят причините и обясненията защо живеем така – лошо, добре... или „малко напротив”. В 90-те му минути ще бъде отделено време и за анализ на международните събития.

РOST FACTUM се излъчва всеки делничен ден от 17.30 до 19ч.

Новости в ефира на Радио Варна Ви очакват и през уикенда.

В събота от 15 до 16 часа домакин в ефира ще бъде Хубостин. Накратко – очакват Ви 60-т минути смях на живо. Автор и водещ на предаването е Здравко Буйнов. Скечът ще бъде основна форма на комуникация, а гостите на предаването със сигурност няма да говорят за политика, работа и проблеми.

АВТО + е предаване на спортните репортери на Радио Варна Иван Симеонов и Румен Генов. Двамата са го замислили като време, в което шофьори, кандидат – шофьори, пешеходци, пътни полицаи, любители на автомобилизма... ще се чувстват на собствена територия. Предаването се излъчва в най-натоварените трафик часове на неделята, така че може да разчитате и на информация, която ще Ви помогне да се приберете по-бързо у дома.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Алея първа

Ограничават колите по крайбрежната алея от 1 май

От утре – 1 май, в сила е поредното ограничение за движение по крайбрежната алея във Варна. Ограничението е в частта от Рибарския плаж до плувен комплекс "Приморски" и ще в валидно то средата на септември. В участъка ще бъдат обособени два контролно-пропускателни пункта - в двата края на алеята. Те ще се обслужват денонощно от Общинска..

публикувано на 30.04.17 в 13:10

Набират все още доброволци за Маратон Варна

До утре вкл. продължава набирането на доброволци за международния лекоатлетически маратон Варна 2017 г., съобщават организаторите. Маратонът ще бъде проведен за втора поредна година. Началото е следващата неделя, на 7-ми май. Трасето ще започна от пл. Независимост и ще премине през централната пешеходна зона, алеите на Морската..

публикувано на 30.04.17 в 11:20

Радио Варна подкрепя млади таланти

Талантливи певци и инструменталисти участваха конкурса за млади изпълнители на класическа и популярна музика „Музикални бисери” в  НГХНИ „Константин Преславски”. Гран При - звукозапис в Концертното студио на Радио Варна в раздел Музикални инструменти и групи бе присъдена на Павел Димитров /акордеон/ - от трета възрастова група, възпитаник..

обновено на 30.04.17 в 07:34

Тиква с голи семки садят в Добруджа

Специален сорт тикви с голи семки внася от Австрия Станимир Статев от Добрич. Заедно с друг българин, чийто полета са едно до друго в добричкото село Попгригорово, те са единствените на Балканите, които отглеждат тикви с голи семки. По думите на Станимир Статев края   на април – началото на май е подходящото време да се посади леща и тикви ...

обновено на 30.04.17 в 06:42

"Сцена на изкуствата" на открито в Балчик

Арт-изложение "Сцена на изкуствата" се организира на открита сцена в Балчик през почивните дни. Не­по­в­то­ри­мия свят на ръ­ч­но из­ра­бо­те­ни ке­ра­ми­ч­ни, ко­же­ни, дър­ве­ни и стъклени тво­ре­ния  изпълва  шатрите на плаж Двореца.  Пред кореспондента ни Албена Иванова творците разказаха за занаята си, за материалите, с които..

публикувано на 30.04.17 в 06:15

Облачно с максимални 14 градуса за Варна

Днес във вътрешността на района ще има променлива облачност, възможни са отделни краткотрайни превалявания, прогнозира дежурният синоптик  Вяра  Рафайлова.   По Черноморието сутринта на места все още ще е мъгливо, но видимостта ще се подобри, през деня облачността ще е разкъсана средна и висока, намаляваща временно до слънчево...

публикувано на 30.04.17 в 05:41

Фолклорен празник в Суворово

В Суворово днес за десети път ще се проведе празникът на фолклорното изкуство „Като жива вода“. Ще бъде спазена отново традицията на едно място да се съберат певци, музиканти и танцьори от цяла Североизточна България. Празникът има конкурсен характер. Изпълненията на участниците се оценяват от компетентно жури. Класирането им се обявява на..

публикувано на 30.04.17 в 06:40