Съмишленици продават карикатурния вестник "Прас прес" във Варна

  Варненецът  Ивелин  Мутафчиев по своя инициатива разпространява вестника на  Дружеството на невъзпитаните карикатуристи  „Прас  прес”. Той продава изданието ръчно пред общината. Мутафчиев е намерил  съмишленик – актьорът Христо Колев или както е известен на децата „Бате Ицо” и вестник „Прас прес„ вече се продава в клуб „Щурче” на улица „Ангел Кънчев” 33 А. Репортерът Даниела Стойнова попита Ивелин Мутафчиев и Христо Колев защо са решили да разпространяват вестника:
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Те правят каквото си искат" в ГХГ-Варна

 Изложбата "Те правят каквото си искат", с организатори Руслан Даскалов и Лукас Шменгер,  ще бъде експонирана на първи етаж на Градска художествена галерия "Борис Георгиев" - Варна днес от 18.00 часа. Проектът се осъществява със съдействието на Гьоте институт - България и Foundation for Contemporary Arts Emergency Grant. За изложбата ТЕ..

публикувано на 25.04.19 в 07:00

„Монтажът на моя филм“ във варненския театър

Режисьорката Десислава Шпатова е поканена от Театрално-музикален продуцентски център Варна да постави на сцената на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ „Монтажът на моя филм“ от Матю Куик. Премиерата е на 23, 24 април, 19.00 ч., Сцена Филиал, в програмата на IX Великденски театрални седмици – Варна 2019...

публикувано на 23.04.19 в 08:15

Бранимир Събев – за развитието на фентъзи и хорър литературата в България

Днес е Международният ден на книгата и авторското право. Денят насърчава удоволствието от четенето и припомня гениалността на авторите от миналото и настоящето. Бранимир Събев е писател, който вече 18 години пише фентъзи и ужаси. Той е председател на писателския хорър клуб „Лазарус“, създаден преди три години в памет на родения във Варна..

обновено на 23.04.19 в 06:08

Изложбите в Белия град

На чаша вино с картините на Флора Начева се открива днес от 18,00 часа в културен център „Мелницата“ в Балчик. Това е третата самостоятелна изложба - маслена живопис, на балчишката авторка, която ще бъде подредена в залата на третия етаж до 13 май. И още представяния в Белия град тази седмица: Изложба „...а да са..

публикувано на 22.04.19 в 17:14

Най-новият мюзикъл на Андрю Лойд Уебър на варненска сцена

Театрално-музикален продуцентски център Варна, Държавна опера Варна откупи правата за поставянето на най-новия мюзикъл на Сър Андрю Лойд Уебър „Любовта никога не умира“ , продължение на „Фантомът на операта“ със същите герои, но в друг контекст. Проектът е колаборация с Международния музикален фестивал "Варненско лято"...

публикувано на 22.04.19 в 15:35

Роби Лакатош на варненска сцена тази вечер

Една от най-колоритните звезди на световната музика Роби Лакатош ще се срещне за пръв път с българската публика. Това ще се случи във Варна в дните на Европейския музикален фестивал. Виртуозът ще бъде заедно със своя ансамбъл. Унгарецът е наследник на прочутата циганска фамилия Бихари. Роби е внук отпреди 7 поколения на Янош Бихари. Янош..

публикувано на 22.04.19 в 07:14

Православна музика ще прозвучи на орган в Добрич

Български духовни песни ще прозвучат на орган в концерт от Великденския цикъл "Класика" в Добрич, съобщават от общината. Органистът Стефан Далчев и виолончелистката Магдалена Далчева са подготвили празнична програма за Възкресение Христово. Инструменталистите ще изпълнят в органовата зала "Добрич" на 22 април "Господи помилуй" - старинен напев с..

обновено на 22.04.19 в 07:02