Цветен празник разкраси Детска градина "Иглика" във Варна

Снимка: Сияна Спиридонова, Радио Варна

Детска градина №23 "Иглика" във Варна отпразнува своя имен ден с весел празник и истинска цветна феерия. Малчуганите отбелязаха Лазаровден и Цветница с много песни, танци, кръшни хора и цветна инициатива.

Поздрав към своите родители за празника поднесоха малките лазарки, а после всички заедно - персонал, деца и родители направиха детската градина още по-пъстра и цветна като засадиха голямо разнообразие от пролетни цветя - нарциси, лалета, иглики, рози, зюмбюли и други.

Всички цветя са дарени от родителите на децата, които посещават градината, разказа в интервю за Радио Варна Марчела Петрова – директор на Детска градина „Иглика”. Повече подробности за това как се е родила идеята, чуйте в прикачения звуков файл:
Как изглежда празникът през очите на децата и защо се включиха в засаждането на цветя в двора на детската градина, разказват те:ВИЖТЕ ОЩЕ

Отхвърленият референдум за Морската градина пак в съда днес

Административният съд във Варна ще заседава отново днес делото, образувано по жалбата на Инициатив ния комитет срещу решението, с което бе отхвърлено предложението за местен референдум за Морската градина и крайбрежната зона на град Варна. Припомняме, че на 22.01.2018 г. Общински съвет - Варна отхвърли предложението за провеждане на местен референдум..

публикувано на 21.03.19 в 10:11

Най-модерната мултифункционална спортна площадка ще е във "Владиславово"

Спортният комплекс трябва да бъде готов до края на тази календарна година. Това съобщи за Радио Варна кметът на район "Владислав Варненчик", Николай Костадинов. Проектът на стадиона предвижда да бъдат изградени мултифункционална закрита зала, стандартен терен за футбол, два помощни за минифутбол, три терена за тенис на корт, от които един с тревна..

публикувано на 21.03.19 в 09:00

Горивата във Варна са едни от най-скъпите в страната. Най-евтини са в Добрич

Варна е сред градовете с най-високи цени на горивата у нас, показва справка в сайта fuelo.net, в който ежедневно се публикуват актуалните цени в цялата страна. Литър бензин А95 във Варна струва 2,12 лева, а дизелът се продава на средна цена 2,32 лева. Такива са и максималните цени в национален мащаб. На някои бензиностанции във Варна обаче..

публикувано на 21.03.19 в 07:52
Изгорената тръстика в Шабленското езеро

МОСВ не откри нарушения при източването на Шабленското езеро

Спешна проверка на състоянието на „Шабленския езерен комплекс“ беше извършена от Министерството на околната среда и водите вчера следобед. Проверката беше назначена от министър-председателя Бойко Борисов след редица сигнали за мащабно пресушаване на езерото от природозащитни организации. Първи своя сигнал преди дни са подали от Дружеството за..

публикувано на 21.03.19 в 06:25

Променлива облачност на Първа пролет

През първия пролетен ден (снощи в 23 часа и 58 минути започна астрономическата пролет) ще има променлива облачност, на места временно намаляваща до предимно слънчево време. Ще продължи да духа слаб, по крайбрежието до умерен вятър от север-североизток и ще се захлади още малко - максималните температурите ще са между 10 и 15 градуса, за Варна..

публикувано на 21.03.19 в 06:23

В УМБАЛ "Св. Марина" ще диагностицират рак с галий 68

Уникално за България и на Балканите изследване с радиофармацевтика галий 68 започва да се прилага от началото на април във варненската университетска болница "Света Марина". Това съобщи проф. Анелия Клисарова - народен представител и ръководител на клиниката по нуклеарна медицина в здравното заведение. Изследването точно диагностицира рака на..

публикувано на 20.03.19 в 17:05

Не забравяйте да си пожелаете нещо съкровено тази вечер

Векове наред разказвана и предавана от хората приказка представя от днес Регионалният исторически музей в Добрич, благодарение на гостуващата изложба на Етнографския музей в Пловдив. Експозицията е на тема „Народна астрономия и метеорология“ и илюстрира народните представи за звездното небе, слънцето, луната, звездите и кометите, както и за..

публикувано на 20.03.19 в 16:50