”Новият ден” на 21 април с Мариела Димитрова

Бал­чик да вър­не сла­ва­та си на гра­да с ве­ко­в­ни­те ки­па­ри­си. Та­зи задача си е по­с­та­вил гла­в­ни­ят озе­ле­ни­тел в об­щин­с­ко пре­д­приятие „Бла­го­у­с­т­ро­я­ва­не и ко­му­нал­но сто­пан­с­т­во” Ма­ри­ян Цве­т­ков. Тази сутрин в 8.10 часа ще ни разкаже съ­д­ба­та на балчишките кипариси през вековете и как ще ги възстановява;


Дрон с мултиспектрални камери притежава варненският Институт по океанология във Варна. Закупена е и апаратура за изследване на солеността, температурата, разтворения кислород в морската водата, която вече работи на четири кораба-доброволци. И още за качеството на морето от изследователя проф.Атанас Палазов в 8.40 часа;


Регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Варна излезе с писмо до управителя на НЗОК срещу планираното намаление с 10% на бюджета на РЗОК-Варна за следващото тримесечие. Това ограничава правата на пациентите смята председателят на регионалната колегия проф.Радослав Радев. И още от неговия коментар в 9.10 часа;


Децата с хемофилия и техните родители се сблъскват с отказ при кандидатстване за училище и детско заведение. Това е непознаване на съвременните средства за лечение с това рядко заболяване, които им дават 100% социализация, казва Виктор Паскалев, председател на Българска Асоциация по Хемофилия. В 9.45 часа той ще ни разкаже за велопохода "Заедно", който организират тази неделя във Варна, Пловдив и Бургас;


В 10.15 часа - разказваме са изложбата „Метални послания” с малки пластики от рециклиран метал в Зеления образователен център в Шабла.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 17 август със Сияна Спиридонова

"Календар" - историческа рубрика с автор и водещ Деян Урумов - 6.15 ч. Преглед на печата - 7.30 ч. Плажни неволи и скъпа сянка край Варна... Плащате 100 лева и се подслонявате в плажна шатра. Сезонно я предлага комплекс „Слънчев ден”. Подробности очаквайте от репортажа на Емилия Николова в 8.10 ч. В 8.40 ч. Даниела Стойнова ще..

публикувано на 17.08.17 в 04:15

"На светло" с Доротея Николова на 16 август

Репортаж на Даниела Стойнова от детския диабетен лагер в Камчия. За предимствата на електрическия скутер по нашите пътища в интервю на Иван Симеонов с Десислава Николова, управител на компания за производство на електрически скутери. Посещението на детска ясла или градина в община Вълчидол от 1 септември става безплатно. Мотивите разкрива..

публикувано на 16.08.17 в 13:51

”На светло” на 15 август с Мариела Димитрова

14. 10 – Какво си пожелават за Варна нейните жители, минавайки край новите градски емблеми – пеещият фонтан на пл.Независимост и паметникът на Рибаря със златната рибка? Репортаж. 14.20 – Празникът на Варна започна с молебен в Катедралата   и литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица. Още за тази първа тържествена част от..

публикувано на 15.08.17 в 13:18

Разрушителна иновация - що е то? Повече в StartUp

Модел за мотивиране и иновативно обучение на младежи - студенти и професионалисти, които да търсят и намират решения на реални бизнес проблеми на варненски компании по метода на "разрушителните иновации" ще бъде създаден във Варна. Целта е да се създаде платформа за "новo решениe - new fix" - база за заявяване на наболял проблем от..

публикувано на 15.08.17 в 09:43
Открито студио на Радио Варна

НОВИЯТ ДЕН на 15 август, вторник

Ще започнем денят на 15 август в компанията на две семейства със сериозен принос към варненското „днес“.  Ветроходецът и музикантът с фамилия Дипчиков – Иван и Христо, и именичката Мария Чиприянова и дъщеря й Филипа Филипова. Те ще бъдат първите събеседници в откритото ни студио след 8.00ч. След 9.00 ч. очаквайте закуска "по варненски" в репортажа..

публикувано на 14.08.17 в 22:31

"На светло" с Доротея Николова на 14 август

Липса на спасители по плажовете и проблеми с преместваемите обекти са основните нарушения, открити при проверките на Министерството на туризма през този сезон. Това заяви във Варна министър Николина Ангелкова, която заедно с министъра на екологията Нено Димов, участва в дискусия за по-чист туризъм. И още: Българското Черноморие  е добре обезпечено с..

публикувано на 14.08.17 в 14:33

"Новият ден" на 14 август 2017 г . с Димитрина Дончева

Защо животът на село е по-хубав от този в града? Разговаряме с Дияна Найденова- секретар на читалището в девненското село Кипра. Тя е живяла в големия град, но   много малко. Връща се на село, където е спокойно, тихо и сутрешното "Добро утро" е казано с усмивка и от познат човек. С Дияна разговаряме след новините в 8. 17 курсанти от випуск..

публикувано на 14.08.17 в 06:17