”Новият ден” на 21 април с Мариела Димитрова

Бал­чик да вър­не сла­ва­та си на гра­да с ве­ко­в­ни­те ки­па­ри­си. Та­зи задача си е по­с­та­вил гла­в­ни­ят озе­ле­ни­тел в об­щин­с­ко пре­д­приятие „Бла­го­у­с­т­ро­я­ва­не и ко­му­нал­но сто­пан­с­т­во” Ма­ри­ян Цве­т­ков. Тази сутрин в 8.10 часа ще ни разкаже съ­д­ба­та на балчишките кипариси през вековете и как ще ги възстановява;


Дрон с мултиспектрални камери притежава варненският Институт по океанология във Варна. Закупена е и апаратура за изследване на солеността, температурата, разтворения кислород в морската водата, която вече работи на четири кораба-доброволци. И още за качеството на морето от изследователя проф.Атанас Палазов в 8.40 часа;


Регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Варна излезе с писмо до управителя на НЗОК срещу планираното намаление с 10% на бюджета на РЗОК-Варна за следващото тримесечие. Това ограничава правата на пациентите смята председателят на регионалната колегия проф.Радослав Радев. И още от неговия коментар в 9.10 часа;


Децата с хемофилия и техните родители се сблъскват с отказ при кандидатстване за училище и детско заведение. Това е непознаване на съвременните средства за лечение с това рядко заболяване, които им дават 100% социализация, казва Виктор Паскалев, председател на Българска Асоциация по Хемофилия. В 9.45 часа той ще ни разкаже за велопохода "Заедно", който организират тази неделя във Варна, Пловдив и Бургас;


В 10.15 часа - разказваме са изложбата „Метални послания” с малки пластики от рециклиран метал в Зеления образователен център в Шабла.


ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН на 17 октомври със Светлана Вълкова

8.10 – За адреналина да караш ветроходна яхта: 15-годишната Ванеса и 16-годишният Симеон са най-новият екипаж, обучен по проекта на Яхт клуб "Кап. Г. Георгиев - Порт Варна" "Плавай с нас" 8.40 - Извънредна сесия на Общинския съвет в Генерал Тошево по повод декларацията срещу добива на природен газ от блок „Добрич” 9.10 –..

публикувано на 17.10.17 в 06:50

"POST FACTUM" с Валери Великов, на 16 октомври

В „Снимката на деня” ви казваме важното и интересното с дата 16 октомври - Ден на шефа... Интервю с члена на инициативния комитет срещу добива на газ в Добруджа Атанас Атанасов , който казва аргументите си против сондажите. Днес започват обществените обсъждания, по този проблем, в 18 села на общината. Обобщаваме очакванията на..

публикувано на 16.10.17 в 16:07

SEO или как да излезем на първа страница? Повече чуйте в StartUp

Search Engine Optimization или накратко SEO е комплекс от тактики, които целят да подобрят видимостта на сайтовете съобразно алгоритмите на търсачките. Колкото по-добра е оптимизацията на един сайт, толкова по-добро ще е неговото класиране в списъците на търсачките и съответно трафикът към него по-голям. Освен ключовите думи, за които почти няма..

публикувано на 16.10.17 в 15:34

”На светло” на 16 октомври с Мариела Димитрова

Изобретения в полза на хора с увреждания сътвориха в 72-часа участниците в международния технически маратон ТОМ. Пред пълната зала те презентираха своите иновации. И още за резултатите в 14.15 часа от репортера Вяра Николаева. Три години навършиха днес трите лъва, родени във варненския зоопарк. На тържеството, в родното си място..

публикувано на 16.10.17 в 13:06

"Новият ден" на 16 октомври със Сияна Спиридонова

"Календар" - историческа рубрика с автор и водещ Деян Урумов - 6.15 ч. Преглед на печата - 7.30 ч. Крие ли рискове консумацията на храни от популярните напоследък Фермерски пазари? Какво може да ни гарантира, че купуваме безопасна храна? И как да разпознаваме истинските БИО храни ? Отговор на тези въпроси дава доц. Теменуга..

публикувано на 16.10.17 в 04:05

45 оборота в минута #428 (14.10.2017)

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута ! Франк Майер и Георги Харизанов са гости в първия час на предаването. Франк е радио водещ, продуцент, организатор на музикални събития, работил е с музиканти от най-различни стилове - от Рамщайн до големите имена в джаза. Той разказва за идеите си да създаде форум, който да..

публикувано на 14.10.17 в 21:43

НОВИЯТ ДЕН на 15 октомври с Габриела Гаврилова

6.40 – За детството на патриарх Неофит – спомените на диригента доц. Димитър Димитров, негов роден брат. Днес патриарх Неофит става на 72 години 7.40 – НЕДЕЛНА ПРОПОВЕД – отец Ясен Шинев. 8.10   – В Международния ден на белия бастун- кои   сигнали е добре да знаем? Ели Черногорова от училището за деца с..

публикувано на 14.10.17 в 19:39