”Новият ден” на 21 април с Мариела Димитрова

Бал­чик да вър­не сла­ва­та си на гра­да с ве­ко­в­ни­те ки­па­ри­си. Та­зи задача си е по­с­та­вил гла­в­ни­ят озе­ле­ни­тел в об­щин­с­ко пре­д­приятие „Бла­го­у­с­т­ро­я­ва­не и ко­му­нал­но сто­пан­с­т­во” Ма­ри­ян Цве­т­ков. Тази сутрин в 8.10 часа ще ни разкаже съ­д­ба­та на балчишките кипариси през вековете и как ще ги възстановява;


Дрон с мултиспектрални камери притежава варненският Институт по океанология във Варна. Закупена е и апаратура за изследване на солеността, температурата, разтворения кислород в морската водата, която вече работи на четири кораба-доброволци. И още за качеството на морето от изследователя проф.Атанас Палазов в 8.40 часа;


Регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Варна излезе с писмо до управителя на НЗОК срещу планираното намаление с 10% на бюджета на РЗОК-Варна за следващото тримесечие. Това ограничава правата на пациентите смята председателят на регионалната колегия проф.Радослав Радев. И още от неговия коментар в 9.10 часа;


Децата с хемофилия и техните родители се сблъскват с отказ при кандидатстване за училище и детско заведение. Това е непознаване на съвременните средства за лечение с това рядко заболяване, които им дават 100% социализация, казва Виктор Паскалев, председател на Българска Асоциация по Хемофилия. В 9.45 часа той ще ни разкаже за велопохода "Заедно", който организират тази неделя във Варна, Пловдив и Бургас;


В 10.15 часа - разказваме са изложбата „Метални послания” с малки пластики от рециклиран метал в Зеления образователен център в Шабла.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Позиция" с Валери Великов, на 21 април

Теодор Дечев от Асоциацията на индустриалния капитал обяснява защо работодателите отново са в протестна готовност заради ТЕЦ "Варна". Кой и как може да излекува здравната система?. Отговорите са от председателя на Българския лекарски съюз проф. Радослав Радев. Евродепутатът Ангел Джамбазки с коментар за евентуалното присъединяване на Македония..

публикувано на 21.04.18 в 09:29
Chart

#492 ТОП 20 (20.04.2018-27.04.2018)

публикувано на 20.04.18 в 21:10

Уранопули, Света гора, Егейско море - "Хоризонти" в Гърция с досег към безкрайността

Малкият гръцки град Урануполи е досег с безкрайността. И не само заради непосредствената близост до Света гора. Уранопули е последното селище от свободната гръцка територия на Халкидическия полуостров. На юг следва третия, най-източен ръкав на Халкидики - Атон, или Света гора. Тесният къс земя се врязва в Егейско море и дори завършва с двухиляден..

публикувано на 20.04.18 в 11:33
Анелия Калчева

"Новият ден" на 20 април 2018 г. с Димитрина Дончева

Много динамично  е ежедневието на 23-годишната  варненка Анелия Калчева /на снимката/. Учи медии в Шотландия, била е на обмен в Австралия, желае да продължи обучението си  в Италия, знае основните международни езици и вече е убедена, че може да се реализира където и да е по света. Има сайт, кулинарен блог и фотографска страница. Обича да пътува и..

публикувано на 20.04.18 в 05:30

”На светло” на 19 април с Мариела Димитрова

Предстои седмото издание на пролетните дискусии, организирани от Сдружение „България – дух и култура“. Кои ще са авторите и какви темите тази събота и неделя. Репортаж в 14.15 часа.  Нова възможност създават във Варна да си намерят работа хора с увреждания и техните близки. Как става включването? Ще разкаже в 14.40 часа Диана Настева от Сдружение..

публикувано на 19.04.18 в 12:14

"Новият ден" на 19 април със Сияна Спиридонова

“Календар” – историческа рубрика - 6.15 ч. “1001 сутрини” – приказка за най-малките с актрисите Вера Стойкова и Диана Цолевска - 6.50 ч. Преглед на регионалния и националния печат - 7.30 ч. Темите и гостите в предаването след 8.00 ч.: Десетки любители на риболова се събират всяка сутрин в района на Морската гара във Варна. Какво ловят..

публикувано на 19.04.18 в 00:05
Площадчето до кукления театър във Варна

"На светло на 18 април 2018 г. с Димитрина Дончева

Единственото в света голф игрище с хиляда дупки откриха днес жителите на село Климентово. Става въпрос за 4-километровата отсечка от път, който води до селото. Инициативата е на нестандартно мислещия варненец Росен Марков, който е роден там. Репортаж. Как двама млади варненски архитекти виждат старата градска част на морската столица и конкретно..

публикувано на 18.04.18 в 13:04