Актьорът Джак Никълсън става на 80 години

Актьорът Джак Никълсън, прочут с бунтарството си на екрана и извън него, става на 80 години, предаде ДПА. Той не се е появявал във филм, откакто неофициално се оттегли през 2010 г., но се носят слухове, че планира да се завърне в комедията "Тони Ердман".

От десетилетия Джак Никълсън е една от най-големите звезди на Холивуд и остава едно от най-разпознаваемите лица.Той е роден през 1937 г., като извънбрачно дете на 18-годишна танцьорка от Ню Джърси. Отгледан е от родителите й и бил на 37 г., когато разбрал, че по-голямата му "сестра" Джун всъщност е майка му.


СнимкаПробив прави с ролята си на адвокат алкохолик във филма "Волният ездач" от 1969 г. и за нея получава първата от общо 12-те си номинации от американската Академия за кинематографично изкуство и наука. В продукцията участват също Питър Фонда и Денис Хопър. Джак Никълсън печели първия си "Оскар" за главна мъжка роля с превъплъщението си в образа на психично болния пациент в "Полет над кукувиче гнездо" от 1975 г. След това прави поредица от успешни роли в "Китайски квартал" на Роман Полански от 1974 г., "Сиянието" на Стенли Кубрик от 1980 г. и "Честта на фамилията Прици" от 1985 г.
Той спечели още два "Оскар"-а за ролите си на алкохолизиран бивш астронавт в "Думи на обич" от 1983 г. и на мрачен невротик в саркастичната комедия "Колкото толкова" от 1997 г.

Междувременно актьорът направи дяволската си усмивка запазена марка в образа на Жокера от филма "Батман" през 1989 г.
Личният живот на Джак Никълсън е също толкова пъстър. Той живее десетилетия наред в Холивуд хилс, където е съсед на Марлон Брандо и Уорън Бийти.
Въпреки че актьорът има 5 деца от 4 жени, той се жени само веднъж за колежката си Сандра Найт. Бракът им продължава от 1962 г. до 1968 г.
Сред най-ярките му роли в новия век са "Клетвата" от 2000 г., режисирана от Шон Пен, "За Шмид" от 2002 г. на Александър Пейн, "Управление на гнева" от 2003 г., "Ритни камбаната с финес" от 2007 г. и "Как да разбера" от 2010 г.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Валери Станков с нова стихосбирка - "Черно на бяло"

28 април, петък, Арт салон на Радио Варна, 18.30 часа Представяне на новата книга със стихове на Валери Станков "Черно на бяло". За новата си книга авторът споделя:  "Малка, но "пипната" с душа, обич и професионализъм, книжчица, събрала 23 нови стихотворения, които са писани и публикувани само и единствено във Фейсбук. Ако се питате защо се..

публикувано на 27.04.17 в 10:23

Художници си дават среща отново на пленер в Двореца в Балчик

Отворено ателие – резултат от шестнадесетото издание на пленера „Художници, Балчик, Любов – Среща на европейски морета” – 2017 г., ще се състои на 27 април в Двореца в Балчик. Държавният културен институт  е домакин на ежегодната проява, която тази година преминава под надслов “Между небето и земята”. Пленерът събира млади, но вече утвърдени..

публикувано на 27.04.17 в 08:12

Варненката Бела Бенова показва 111-сет морски фарове от цял свят

Фотоизложбата на Бела Бенова „Дом на светлината“ е поместена в Дома на Киното в столицата. От 10 години Бела снима морски фарове и е „събрала“ в колекцията си вече 111-сет цветни фотографии на морски фарове от над 25 държави в Европа. "Имам любим фар – фарът на нос Емине в България. Друг любим е на моста но о-в Скай в Шотландия, няколко..

публикувано на 27.04.17 в 07:17

Издават книга с детски приказки

Деца и младежи на възраст от 3 до 18 г. възраст могат да се включат в конкурса за приказка, организиран от варненското издателство "Дъбови листа" . Това съобщи за Радио Варна инициаторът на надпреварата Нуша Роянова, която е издател и илюстратор. Единственото изискване към децата е да обичат да пишат и да имат богато въображение. Как се заради..

публикувано на 25.04.17 в 10:55

ВАРНА, ЗАВЛАДЕЙ СВЕТА С НАТФИЗ – 24 и 25 април!

На 24 април от 19.00 ч. в ТМПЦ „Стоян Бъчваров“ – Сцена Филиал, младите жители на града, ще имат възможност да оценят резултатите от четиригодишното образование в НАТФИЗ, като видят два от дипломните спектакли на абсолвентите „ Актьорство за драматичен театър “ на проф. Пламен Марков – „ТРИ“ и „ТЕ – JAM SESSION“, при това с ЕДИН БИЛЕТ! На  25..

публикувано на 24.04.17 в 07:05

Христо Шопов, Лилия Маравиля и Ирини Жамбонас във Варна на 23 април с премиера на „Всичко или нищо”

Пиеса е вдъхновена от темата за приятелството и любовта. Интригуваща история, написана и режисирана от Лиза Шопова, специално за Христо Шопов, Лилия Маравиля и Ирини Жамбонас. Актьори, свързани помежду си от близко приятелство и общ творчески път. След успешното си партньорство във филмите „Love.net“ и „Маргарит и Маргарита“, те се срещат..

публикувано на 23.04.17 в 12:19

Изложба за Храма на Кибела в Балчик

По повод 10-годишнината от откриването на Храма на Кибела в Балчик, в рамките на месец април във фоайето на Общинска администрация е подредена тематична изложба. Исторически музей – Балчик представя археологическото откритие с общо 11 пана – фотоси и информационно табло. Днес се навършат точно десет години, откакто при изкоп за частен..

публикувано на 23.04.17 в 07:15