Над 16 000 детски играчки задържани на митница Варна

Снимка: БГНЕС

16 848 детски играчки задържаха митнически служители от Митница Варна поради съмнения, че нарушават права на търговски марки. Играчките носят словесните наименования и фигуративни изображения на популярни анимационни герои от филмите Мики Маус, Замръзналото кралство, Миньоните и Ледена епоха 4, съобщиха служители от Агенция „Митници”. Те са открили играчки предназначени за летния сезон - хвърчила, въжета за скачане с пластмасови дръжки и различни опаковки течности за сапунени мехурчета. Стоката е пристигнала с морски контейнер от Китай и е предназначена за българско дружество.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Затварят за час участък от бул. "Осми приморски полк" на 23 март

Без трафик около Осми приморски полк във Варна. Временната реорганизация на движението се налага във връзка с провеждането на поклонение и полагане на венци с военен ритуал на Паметника на Осми приморски полк по повод честването на 105 години от битката при Одрин и провеждане на заупокойна молитва, военен ритуал и тържествено поднасяне на венци и..

публикувано на 21.03.18 в 12:53
Детска градина-Исперих

Местят децата от три варненски детски градини

Заради предстоящи мащабни ремонти Общинският съвет даде съгласие за преместване на децата от три варненски детски градини. В други сгради временно ще отидат децата от ДГ №1 “Светулка“, филиала на ДГ №12 “Ян Бибиян“ и ДГ №41 “Първи юни“. Детските заведения са 3 от 10-те обекта, които ще бъдат ремонтирани по проект „Модернизация на..

публикувано на 21.03.18 в 12:50

Приеха системата за електронен прием на първокласници във Варна

С пълно мнозинство от 45 гласа „за“ Общинският съвет прие новата система от правила за електронен прием в първи клас в училищата на територията на община Варна. В нея са заложени няколко критерия,  най-важният от които остава близостта до учебното заведение по постоянен или настоящ адрес. В системата първокласниците са разделени на 4 групи. В..

публикувано на 21.03.18 в 12:17

Гимназисти присъстваха на гражданско дело в Районен съд - Добрич

  Ученици от Езикова гимназия "Гео Милев"  присъстваха на съдебно заседание по гражданско дело в Районен съд – Добрич, съобщиха от съдебната палата. Председателят на институцията съдия Анна Великова, която е докладчик по делото, разясни на младежите по какъв ред протича съдебният процес по граждански дела, каква е ролята на ищеца и на..

публикувано на 21.03.18 в 11:30

Иван Портних: Ремонтът на Аспарухов мост започва през есента

Ремонтът на Аспарухов мост ще започне през есента на тази година, това стана ясно след изказване на кмета на Варна Иван Портних по време на сесията на Общинския съвет. Отговорът дойде след питане на общинския съветник от БСП Милена Георгиева. Георгиева попита: „Имал ли разминаване между изказването на министъра на Регионалното развитие и..

публикувано на 21.03.18 в 10:30

И през тази година "Добруджанска черга" в Добрич

ХХVІ-то издание на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ ще е сред акцентните събития, които ще бъдат финансирани със средства от Програмата за развитие на туризма в Добрич през 2018 г. За младежкия музикален форум в програмата са предвидени 17 000 лева, а общият финансов ресурс за инициативи в сферата на туризма е 40 000 лева...

публикувано на 21.03.18 в 10:29

Рехабилитират пътя Добрич – Албена, до Оброчище, през април

През следващите години ще се настоява да се реализира участъкът от пътя между Батово и Рогачево. Това съобщи депутатът Пламен Манушев на среща с актива на ГЕРБ в Добрич. Пламен Манушев информира, че министърът на регионалното развитие Николай Нанков е издал разрешение за строеж на участък от 9 километра от АМ "Хемус“ в отсечката от Ябланица до..

публикувано на 21.03.18 в 10:17