ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 21 април 2017 със Светлана Вълкова

15 Маратон на четящите хора във Варна

За кого бие камбаната? Разговор с Недялко Славов за романа му „Камбаната”

3 изложби във Варна: Първите седем години. Наградата "Едмонд Демирджиян", 25 години творчески фонд „Артин”, „Из колекциите“- живопис от стари майстори

„Архитект Камен Горанов“ – една книга, представена от автора и арх. Огнян Каменов

Тази година денят на джаза, 30 април, е посветен на младите. За събитието във Варна разказва тромпетистът Нейко Бодуров

Минути с Любен Чаталов


ВИЖТЕ ОЩЕ

С Хоризонти пътуваме до Бали и разкриваме Рилските езера

Какъв е вкусът на индонезийските кафета? Къде можем да си изберем змия за обяд? От кого можем да получим истински перли?  Ще чуем емоционалния и съдържателен разказ на една варненка за нейното романтично пътуване до остров Бали. Ивета Стоянова събра впечатления, спомени и ценни сувенири след 10-дневното си пътуване в близост до екватора. Всяка..

публикувано на 18.08.17 в 08:21

"Новият ден" на 18 август с Доротея Николова

Гост в студиото Любомир Бабукчиев, един от тримата завършили прехода Ком-Емине с велосипед преди седмица. Как се снима най-голямата сватба в България разказват двама от фотографите, заснели най-многолюдната и автентична сватба у нас в края на юли в Арбанаси – Благовеста Филипова и Георги Неделчев. Днес в Камчия започва национален турнир по..

публикувано на 18.08.17 в 06:02

"POST FACTUM" на 17 август с Емилия Николова

Върховният административен съд установи, че морски общини са удължавали незаконно в наредбите си времето, през което се допуска шум от заведенията. Установени са нарушения в документите, издадени от общините в Шабла, Каварна, Варна и Несебър. Търсим представител на община Варна да коментира начина на издаване на разрешителните В чия полза се..

публикувано на 17.08.17 в 15:28
Тюленово

Монасите от Тюленово - има ли ги?

„Монасите от Тюленово” – фичър от Кристиян Неделчев Село Тюленово безспорно е едно от най-красивите места по цялото ни Черноморие. Старото му име е Калъч кьой - ”село на сърпа”. Намира се на около 80 км от Варна, между Шабла и Камен бряг. През 1942 г. е преименувано на Тюленово, заради наличието на стада тюлени от..

публикувано на 17.08.17 в 13:57

”На светло” на 17 август с Мариела Димитрова

Новият безплатен паркинг на крайбрежната алея във Варна е готов.   Как е изпълнен и има ли вече паркирали коли по трасето от 1 100 метра, между рибарското селище срещу 4-та буна и кръговото кръстовище на 2-ра буна. Репортаж в 14.15 часа . 6-я Международен фестивал „Магията на куклите“ започна в комплекс „Камчия“ и ще продължи до 20 август...

публикувано на 17.08.17 в 13:18

"Новият ден" на 17 август със Сияна Спиридонова

"Календар" - историческа рубрика с автор и водещ Деян Урумов - 6.15 ч. Преглед на печата - 7.30 ч. Плажни неволи и скъпа сянка край Варна ... Плащате 100 лева и се подслонявате в плажна шатра. Сезонно я предлага комплекс „Слънчев ден”. Подробности очаквайте от репортажа на Емилия Николова в 8.10 ч. В 8.40 ч. Даниела Стойнова ще..

публикувано на 17.08.17 в 04:15

"На светло" с Доротея Николова на 16 август

Репортаж на Даниела Стойнова от детския диабетен лагер в Камчия. За предимствата на електрическия скутер по нашите пътища в интервю на Иван Симеонов с Десислава Николова, управител на компания за производство на електрически скутери. Посещението на детска ясла или градина в община Вълчидол от 1 септември става безплатно. Мотивите разкрива..

публикувано на 16.08.17 в 13:51