Романът "Остров Крах" на Ина Вълчанова е носител на Европейската награда за литература

Българският автор Ина Вълчанова е сред тазгодишните носители на Наградата на ЕС за литература, съобщиха организаторите.
Всяка година наградата се присъжда на 12 автори от Европа, които получават 5000 евро и възможността за безплатен превод на отличената им творба на друг език. Конкурсът отличи досега девет групи годишни победители.
Вълчанова е наградена за романа си "Остров Крах". Миналата година със същото произведение тя получи наградата за най-добър нов български роман.


Свързани новини

Избраха четири книги-номинанти за Европейската награда за литература

Националното жури за България избра четири книги-номинанти за Европейската награда за литература, съобщи поетът и публицист Бойко Ламбовски, председател на журито. Книгите са "Кротките" на Ангел Игов (роман, 2015 г., изд. "Жанет 45"), "Любов, подслон,..

публикувано на 20.03.17 в 14:22
ВИЖТЕ ОЩЕ

Световното мецосопрано Веселина Кацарова с концерт във Варна

Един от великите оперни гласове на нашето време - Веселина Кацарова - с концерт във Варна Оперната дива, която живее в Швейцария и пее в най-престижните театри и зали по света, ще изнесе голям концерт с баритона Сирил Ровери и Симфоничния..

публикувано на 16.08.17 в 17:50

Калин Вельов и фойерверки в Каварна

Тазгодишният фестивал на фойерверките „Огнена фиеста Чиракман 2017“ ще озари небето над каварненския залив на 19 август от 21 ч., съобщиха от крайморската община. Зрителите ще могат да наблюдават многоцветните илюминации от морска буна 2. Участието..

публикувано на 16.08.17 в 13:01

„Истории с усмивки“ от Никола Анастасов

Изповедната книга на големия български актьор Никола Анастасов  „Истории с усмивки“ ще бъде представена на 26 август в 18 ч. в Държавен културен институт –Културен център „Двореца“ в Балчик. Татяна Лолова идва в „Двореца“ специално, за да представи..

публикувано на 16.08.17 в 12:56

"Будни сънища" от днес в ГХГ-Варна

Изложба живопис на художничката Соня Русков представя днес Градската художествена галерия във Варна. Платната са експонирани в изложбената зала на третия етаж. Изложбата е с наслов " Будни сънища". Откриването е в 18 часа. Изложбата ще продължи до..

публикувано на 16.08.17 в 10:10

Да запазим нашата Варна си пожела маестро Пантелеев за 15 август

Позитивни и светли усещания не само в празничните дни - това е пожеланието на Мартин и Лида Пантелееви в Деня на Варна. Младото семейство прекъсна къмпингуването си в Камчия, за да гостува в РАДИО ВАРНА. Лида, Вие сте от Варна. Какви са детските Ви..

публикувано на 15.08.17 в 10:48
Мартин Пантелеев

Маестро Мартин Пантелеев с празничен концерт край фонтана във Варна

И през тази година Маестро Пантелеев пристига от чужбина специално за музикалното събитие в празничния ден. Началото на концерта е в 21 часа, а в музикалната програма ще чуете:  Росини - Увертюра "Севилският бръснар" Росини - "Ария на клеветата"..

публикувано на 15.08.17 в 06:00

Младежки фестивал на изкуствата „Пътуване към миналото“ за седми път във Варна

Младежкият фестивал на изкуствата ”Пътуване към миналото ” ще се проведе  от 23 до 26 август във Варна. Организатори са Фондация "Пътуване към миналото" в партньорство със Студио "Палас", Музея за нова история на Варна. По традиция фестивалът се..

публикувано на 12.08.17 в 08:48