Обявиха номинираните за награда "Варна " в системата на образованието

Награда Варна

Община Варна обяви номинираните за тазгодишните Награди „Варна“ в системата на предучилищното и училищното образование.

За „Ученик на годината” в областта на общообразователната подготовка е предложен Виктор Мирев от Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“.

В категорията „Ученик на годината” в областта на професионалната подготовка номинацията е за шампиона по вдигане на тежести Христо Христов от Спортно училище „Георги Бенковски“.

Тази година номинацията за „Учител на годината” в областта на обслужващите звена е за Ева Божурова от Народната астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник”.

Награда „Варна“ за „Учител на годината” в областта на основното образование ще се присъди на Недко Царев, преподавател по музика в ОУ „Антон Страшимиров“.

Призът за „Учител на годината” в областта на средното образование е за учителят по информатика Тодор Янков от Частната профилирана гимназия „Антоан дьо Сент – Екзюпери“.

Награда „Варна“ за „Учител на годината” в областта на професионалната подготовка ще отиде при Крум Крумов – дългогодишен учител по спорт „Лека атлетика“ в Спортното училище.

За „Колектив на годината” в областта на предучилищното образование ще бъдат отличени педагозите от Детска градина № 38 „Маргаритка”, а в областта на основно училищно образование и обслужващи звена ще е за ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“.

В същата категория, но в областта на средно училищно образование ще бъдат наградени учителите от Средно училище с езиково обучение „Александър Сергеевич Пушкин.ВИЖТЕ ОЩЕ

КЕВР днес ще обяви новите цени на газа и парното

Комисията за енергийно и водно регулиране ще проведе днес обществено обсъждане, на което ще стана окончателно ясно с колко ще поскъпне природният газ от 1 юли. БГНЕС припомня, че на 15 юни държавният регулатор одобри на Булгаргаз 10,81%, въпреки че в доклада си до Комисията държавната компания поиска..

публикувано на 25.06.18 в 07:55

Честваме паметта на свети преподобномъченик Прокопий Варненски

В 9 часа ще бъде отслужена Архиерейска света Литургия в Катедрален храм "Успение Богородично" - Варна. На този ден Българската православна църква чества паметта на светия преподобномъченик Прокопий Варненски. Приканват се всички благочестиви християни да вземат участие в празничната богослужба, съобщава сайта на Варненската митрополия.  Свети..

публикувано на 25.06.18 в 07:17

Добруджанския фолклорен събор „Богородица” в Генерал Тошево събира заявки за участие

За 20-ти пореден път Генерал Тошево ще е домакин и организатор на Добруджанския фолклорен събор „Богородица”, който ще се проведе на 25 и 26 август. Подготовката за събора започна, вече се приемат заявки за участие, съобщиха от общинската управа. Фолклорният празник няма конкурсен характер. Целта на организаторите е съборът да допринесе за..

публикувано на 25.06.18 в 07:14

Забранява се паленето на огън на открито

Изгарянето на стърнища и слама,  както и на суха трева по крайпътните ивици се забранява. Това са част от правилата, които Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Добрич напомнят в навечерието на жътвата. Стопаните трябва да направят и т. нар. противопожарни ивици покрай републиканските пътища, край горските..

публикувано на 25.06.18 в 06:57

Апетитните имоти днес и колко сме готови да платим за тях?

Визията на Община Варна за развитието на града ще представи от 10ч. главният архитект Виктор Бузев. Предвидена е и дискусия по темата: Кои са най-търсените имоти във Варна и региона и какви суми са готови да платят хората при закупуване на собствено жилище. Форумът се организира от един от големите сайтове за търговия с имоти. Брокери на..

публикувано на 25.06.18 в 06:54

Винопроизводители на форум край Варна

Пети  Черноморски форум на винопроизводството 2018 ще се състои от 27 до 29 юни в курорта "Златни пясъци". На изложението ще могат да бъдат дегустирани вина от 20 страни от региона. Форумът се провежда под патронажа на Международната организация на лозарството и винопроизводството и с подкрепата на Министерството на селското стопанство на..

публикувано на 25.06.18 в 06:50

Честит празник, моряци!

Тази година за шести  поре­ден път във Варна на 25 юни 2018 ще се праз­нува Меж­ду­на­род­ния ден на моряка. В Лет­ния теа­тър ще се събе­рат мор­ски мъже, военни моряци, близки на моряци, пред­с­та­ви­тели на Община Варна, гости на града, просто хора, които се чув­с­т­ват съп­ри­час­тни на мор­с­ката идея. Кон­цер­тът ще бъде отк­рит от..

публикувано на 25.06.18 в 06:48