Обявиха номинираните за награда "Варна " в системата на образованието

Награда Варна

Община Варна обяви номинираните за тазгодишните Награди „Варна“ в системата на предучилищното и училищното образование.

За „Ученик на годината” в областта на общообразователната подготовка е предложен Виктор Мирев от Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“.

В категорията „Ученик на годината” в областта на професионалната подготовка номинацията е за шампиона по вдигане на тежести Христо Христов от Спортно училище „Георги Бенковски“.

Тази година номинацията за „Учител на годината” в областта на обслужващите звена е за Ева Божурова от Народната астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник”.

Награда „Варна“ за „Учител на годината” в областта на основното образование ще се присъди на Недко Царев, преподавател по музика в ОУ „Антон Страшимиров“.

Призът за „Учител на годината” в областта на средното образование е за учителят по информатика Тодор Янков от Частната профилирана гимназия „Антоан дьо Сент – Екзюпери“.

Награда „Варна“ за „Учител на годината” в областта на професионалната подготовка ще отиде при Крум Крумов – дългогодишен учител по спорт „Лека атлетика“ в Спортното училище.

За „Колектив на годината” в областта на предучилищното образование ще бъдат отличени педагозите от Детска градина № 38 „Маргаритка”, а в областта на основно училищно образование и обслужващи звена ще е за ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“.

В същата категория, но в областта на средно училищно образование ще бъдат наградени учителите от Средно училище с езиково обучение „Александър Сергеевич Пушкин.print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Идват жеги - внимавайте!

Във връзка с предупреждение от „Националния институт по метеорология и хидрология“ – филиал Варна, за опасно високи температури в периода 29.06 – 02.07.2017 г., от отдел „Дейности по защита на населението” към Община Варна препоръчват следните превантивни мерки: · Ако непременно трябва да излезете или пътувате, за предпочитане е това да става..

публикувано на 28.06.17 в 16:57

Благотворителен базар в Добрич в помощ на малката Симона Милчева

Благотворителен базар с ръчно изработени предмети и сувенири се открива на 29 юни в 16 ч. в ЖК „Дружба” 1 в Добрич пред блок № 8. Събират се средства, предназначени за животоспасяваща операция на гръбначния стълб на  10-годишната Симона Милчева, която страда от тежка форма на сколиоза, поясниха близки на момиченцето. На базара ще се предлагат..

публикувано на 28.06.17 в 16:44

Поради страх от тероризъм "Албена" АД отказва достъп на деца от лагер до плажа

От „Ученически отдих и туризъм” ЕАД към министерството на образованието съобщават в писмо до медиите в Добрич, че „Албена” АД отказва достъп до плажа на ученици, почиващи в база във вилна зона „Фиш-Фиш”. „За да стигнат до плажа, децата преминават по пътека и алея със стъпала, която в годините и до момента сме поддържали и почиствали. От няколко..

публикувано на 28.06.17 в 16:22
До ОУ

Районните кметства раздават чиповете за велопаркингите във Варна

Безплатните чипове за ползване на закритите  велопаркинги във Варна се раздават от районните кметства в града. Гражданите, които желаят,  могат да ги получат след подписване на договор в съответното кметство,   към което са адресно регистрирани. Единствено в район "Одесос" се заплаща 10 лева депозит. 2 от общо 10 велопаркинга във Варна в..

обновено на 28.06.17 в 15:17

След Лондон от днес нискобюджетни полети от Варна и до Берлин

След тържественото посрещане на първия полет на easyJet на летище Варна в началото на месеца, днес се изпълни и вторият нов маршрут на авиокомпанията от и до Берлин Шьонефелд. С откриването на двете   нови линии от Варна до Лондон Гетуик и Берлин Шьонефелд, летище Варна се превръща в 138-ата дестинация в мрежата на е asyJet. Полетите по..

публикувано на 28.06.17 в 15:15

30 точки в дневния ред на Общински съвет - Балчик утре

30 проектопредложения ще разгледа на редовното си заседание на 29 юни Общинският съвет в Балчик. Сесията започва в 9,00 часа в заседателната зала на администрацията. Отчетът на бюджета за миналата година в размер на 22 млн. 255 хиляди лева ще бъде внесен от кмета за одобрение. Освен това и няколко планови документа – Общинска програма за..

публикувано на 28.06.17 в 13:38
Екипажът на

Стоян Георгиев: Шкиперът Никола Попов е в тандем със съпругата си на борда на "Blue Magic"

Яхтата „Blue Magic”, ко­я­то пре­ко­си Ат­лан­ти­ка, се завръща в Балчик след близо девет месеца плаване зад граница. На 29 юни – четвъртък, между 17,00 и 18,00 часа, яхтата „Blue Magic”, която на 2 октомври м.г. отплава от балчишкия порт за трансaтлантическо ветроходно рали (Atlantic Rally for Cruisers (ARC), ще се завърне в наши води. Любители на..

публикувано на 28.06.17 в 13:24