Обявиха номинираните за награда "Варна " в системата на образованието

Награда Варна

Община Варна обяви номинираните за тазгодишните Награди „Варна“ в системата на предучилищното и училищното образование.

За „Ученик на годината” в областта на общообразователната подготовка е предложен Виктор Мирев от Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“.

В категорията „Ученик на годината” в областта на професионалната подготовка номинацията е за шампиона по вдигане на тежести Христо Христов от Спортно училище „Георги Бенковски“.

Тази година номинацията за „Учител на годината” в областта на обслужващите звена е за Ева Божурова от Народната астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник”.

Награда „Варна“ за „Учител на годината” в областта на основното образование ще се присъди на Недко Царев, преподавател по музика в ОУ „Антон Страшимиров“.

Призът за „Учител на годината” в областта на средното образование е за учителят по информатика Тодор Янков от Частната профилирана гимназия „Антоан дьо Сент – Екзюпери“.

Награда „Варна“ за „Учител на годината” в областта на професионалната подготовка ще отиде при Крум Крумов – дългогодишен учител по спорт „Лека атлетика“ в Спортното училище.

За „Колектив на годината” в областта на предучилищното образование ще бъдат отличени педагозите от Детска градина № 38 „Маргаритка”, а в областта на основно училищно образование и обслужващи звена ще е за ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“.

В същата категория, но в областта на средно училищно образование ще бъдат наградени учителите от Средно училище с езиково обучение „Александър Сергеевич Пушкин.ВИЖТЕ ОЩЕ

"Направи го за България" въведе 43 варненчета в православната вяра - фоторепортаж

Варна е един от градовете, коита са част от кампанията в подкрепа на раждаемостта „Направи го за България“. 43 деца, заченати през миналата година, бяха кръстени в катедралния храм „Свето успение Богородично” във Варна в рамките на кампанията, организирана от „Движение за национална кауза”. В страната се кръщават 1000 бебета едновременно...

публикувано на 22.10.17 в 14:09

Дарителска кампания в подкрепа на Дома за хора с умствена изостаналост в Русокастро

Над 40 чувала с дрехи и над 30 одеяла бяха изпратени на Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в Русокастро в края на тази седмица. От началото на месеца БНР – Бургас стартира дарителска кампания в тяхна подкрепа. В Дома са получили като дарение и мебели, съобщи директорът на социалната институция Любчо Марков. Болницата в Поморие също се..

публикувано на 22.10.17 в 13:57

Протестно автошествие срещу добива на природен газ в Добруджа

Около 200 автомобила се включиха в протестното шествие на пътя Генерал Тошево-Кардам. Полицейски патрул ескортираше колоната от автомобили, следвана от около други 50 моторизирани протестиращи. Подписката, която беше разпространена от Инициативния комитет срещу добива на природен газ в Добруджа, вече е събрала над 4000 подписа, тече петиция и в..

публикувано на 22.10.17 в 13:52

Задържаха 32-годишен мъж непосредствено след взломна кражба в център на Варна

Тази сутрин, в централната част на града, непосредствено след извършена взломна кражба от офис, намиращ се на бул. „Владислав Варненчик”, е задържан 32-годишен мъж. Същият не е известен на органите на реда и няма криминални прояви. Вещите, обект на кражбата, са иззети и приложени към материалите по случая. Образувано е досъдебно производство,..

публикувано на 22.10.17 в 13:38

Община Русе и АПИ подписват споразумение за поддържането на бул. „България“

Подписване на Споразумение за ангажиментите на двете страни по поддържането на бул. „България“ договориха кметът на Община Русе Пламен Стоилов и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов. На срещата присъстваха още народният представител Пламен Нунев, зам.-кметът по устройство на територията инж...

публикувано на 22.10.17 в 12:22

Кампанията "Изплети топлина" търси добрите хора

Доброволци от цялата страна могат да се включат в кампанията „Изплети топлина“ на Фондацията „Има начин“. До края на ноември желаещите да са част от инициативата трябва да изплетат топли шапки, шалове, ръкавици и чорапи, които след това ще бъдат подарени на хора без дом, съобщи Маргарита Соколова от фондацията организатор. Преждата и всички останали..

публикувано на 22.10.17 в 12:11

„Топлофикация”: Вентилите „на max“, пълним радиаторите

Започва пълненето на топлопреносната мрежа и радиаторите в жилищата с топла вода, с оглед предстоящия отоплителен сезон, съобщават от „Топлофикация – Русе”. В тази връзка от топлофикационното дружество напомнят на абонатите, че е необходимо да отворят вентилите на радиаторите в жилищата си „на max“, за да се избегне образуването на т.н...

публикувано на 22.10.17 в 12:25