Обявиха номинираните за награда "Варна " в системата на образованието

Награда Варна

Община Варна обяви номинираните за тазгодишните Награди „Варна“ в системата на предучилищното и училищното образование.

За „Ученик на годината” в областта на общообразователната подготовка е предложен Виктор Мирев от Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“.

В категорията „Ученик на годината” в областта на професионалната подготовка номинацията е за шампиона по вдигане на тежести Христо Христов от Спортно училище „Георги Бенковски“.

Тази година номинацията за „Учител на годината” в областта на обслужващите звена е за Ева Божурова от Народната астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник”.

Награда „Варна“ за „Учител на годината” в областта на основното образование ще се присъди на Недко Царев, преподавател по музика в ОУ „Антон Страшимиров“.

Призът за „Учител на годината” в областта на средното образование е за учителят по информатика Тодор Янков от Частната профилирана гимназия „Антоан дьо Сент – Екзюпери“.

Награда „Варна“ за „Учител на годината” в областта на професионалната подготовка ще отиде при Крум Крумов – дългогодишен учител по спорт „Лека атлетика“ в Спортното училище.

За „Колектив на годината” в областта на предучилищното образование ще бъдат отличени педагозите от Детска градина № 38 „Маргаритка”, а в областта на основно училищно образование и обслужващи звена ще е за ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“.

В същата категория, но в областта на средно училищно образование ще бъдат наградени учителите от Средно училище с езиково обучение „Александър Сергеевич Пушкин.ВИЖТЕ ОЩЕ

Пътуване към миналото край Военноморския музей

Тази вечер в двора на музея започва младежкият фестивал „Пътуване към миналото“.  До 26 август, в пет последователни концертни вечери, на принципа на отворената сцена там ще се представят детски и младежки творчески формации от Варна. В програмата тази вечер ще се включат деца от музикално-артистична формация „Палас“, фолклорна вокална формация..

публикувано на 23.08.17 в 18:11

И утре ще е лято с температури до 30 градуса

Времето на 24 август ще е предимно ясно и слънчево, почти тихо. По Черноморието ще има бриз. Сутринта ще е хладно с преобладаващи минимални температури между 10 и 15 градуса, но бързо ще се затопли и максималните ще са от 25 до 30 градуса, за Варна минимална около 14, максимална около 27 градуса. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на..

публикувано на 23.08.17 в 18:00

Плажовете „Ветеран“, "Паша дере", „Аспарухово“ и „Сент Елиас“ с най-чисто море това лято

Това потвърждават и последните данни от пробите, взети в средата на август от инспектори на Регионалната здравна инспекция. Анализът на резултатите при направеното преди седмица пробониране и за четирите плажа сочи показател от 61 mpn/100 ml за чревни ентерококи. Под 15 mpn/100 ml е количеството на Ешерихия коли. За сравнение – допустимите..

публикувано на 23.08.17 в 17:44

Бели мечти на черна дъска в Стената на желанията

Може би сте забелязали във Варна Стеаната на желанията, която се намира в непосредствена близост до шадраваните и статуята на Рибаря със златната рибка. Определено това място в центъра на града ни ще е обособената зона за надежди и мечти. В краен случай там има и чешма, винаги за успокоение да пийнете една студена вода. Всъщност дъската,..

публикувано на 23.08.17 в 17:15

Община Варна получи държавен имот

Правителството предостави на община Варна за временно управление държавен имот на ул. "Овеч" 2 в кв. "Виница". В него ще бъдат настанени децата от предучилищна и яслена възраст от Детска градина 23 "Иглика"  до 31 декември 2018 г.  Решението ще позволи децата да продължат да посещават заниманията си, докато основната сграда на детската градина..

публикувано на 23.08.17 в 16:57

Участниците в колопохода Варна-Болград се завръщат тази вечер

Тази вечер се очаква във Варна да пристигнат участниците в Първия международен Колопоход Варна – Болград. Участниците поеха по маршрута в Деня на Варна на 15 август. Тази сутрин велосипедистите преминаха границата между Румъния и България и поеха обратно към Варна. Международният колопоход се провежда за 19 пореден път. В колопохода се..

публикувано на 23.08.17 в 16:29

Частните атракциони искат равнопоставеност с държавните и настояват за законодателни промени

Частните туристически атракциони развиват потенциала на регионите и създават работни места. Превърнали се сами по себе си в дестинации, те спомагат за икономическия растеж, но не получават адекватно отношение от държавата и общините. Изводът бе направен на кръгла маса на тема „Приносът на туристическите атракицони в създаването на устойчиво..

публикувано на 23.08.17 в 16:28