Обявиха номинираните за награда "Варна " в системата на образованието

Награда Варна

Община Варна обяви номинираните за тазгодишните Награди „Варна“ в системата на предучилищното и училищното образование.

За „Ученик на годината” в областта на общообразователната подготовка е предложен Виктор Мирев от Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“.

В категорията „Ученик на годината” в областта на професионалната подготовка номинацията е за шампиона по вдигане на тежести Христо Христов от Спортно училище „Георги Бенковски“.

Тази година номинацията за „Учител на годината” в областта на обслужващите звена е за Ева Божурова от Народната астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник”.

Награда „Варна“ за „Учител на годината” в областта на основното образование ще се присъди на Недко Царев, преподавател по музика в ОУ „Антон Страшимиров“.

Призът за „Учител на годината” в областта на средното образование е за учителят по информатика Тодор Янков от Частната профилирана гимназия „Антоан дьо Сент – Екзюпери“.

Награда „Варна“ за „Учител на годината” в областта на професионалната подготовка ще отиде при Крум Крумов – дългогодишен учител по спорт „Лека атлетика“ в Спортното училище.

За „Колектив на годината” в областта на предучилищното образование ще бъдат отличени педагозите от Детска градина № 38 „Маргаритка”, а в областта на основно училищно образование и обслужващи звена ще е за ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“.

В същата категория, но в областта на средно училищно образование ще бъдат наградени учителите от Средно училище с езиково обучение „Александър Сергеевич Пушкин.print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безработицата във Варна намалява

На работа в област Варна през март 2017 г. са постъпили 1 450 безработни лица. На първичния пазар на труда работа са започнали 1404 лица, с 537 повече спрямо предходния месец. С посредничеството на бюрата по труда от Варненска област 1085 лица са постъпили на работа на първичния трудов пазар. По програми и мерки за заетост и схеми на Оперативна..

публикувано на 27.04.17 в 13:03

Медицинският университет с приз за иновации

Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“- Варна бе отличен в категория „Best Innovation for Education“ по време на осмото издание на един от най-мащабните форуми за технологии, иновации и предприемачество в Европа – Webit Festival 2017.   Интегрирането на съвременни IT решения, системи и иновации в образователния процес е част от..

публикувано на 27.04.17 в 12:44

Слушателите споделят, Радио Варна проверява

Шахтите в района на булевард „Александър Стамболийски” във Варна не се почистват редовно, сподели слушател на Радио Варна. Анкета с част от хората, които живеят или работят в района показа, че повечето не са виждали   шахтите да се почистват. Храстите около блоковете или поне част от тях, не са подрязвани тази година. Има и стари листа на земята..

публикувано на 27.04.17 в 11:32
Милена Михайлова, Цвети и Живко на гости в Радио Варна

Благотворителен фестивал подкрепя деца на загинали служители на МВР

Благотворителен национален фестивал „Завинаги с нас – деца помагат на деца” в помощ на семействата на загинали служители в системата на МВР ще се проведе на 7 май от 18.00 часа в Двореца на културата и спорта във Варна. За втора поредна година събитието приканва варненци да подкрепят благотворителната кауза и да почетат паметта на загиналите..

публикувано на 27.04.17 в 11:24

3D макет на пясъчни фигури представят утре в Бургас

Макет на всички фигури от изданието на Фестивала на пясъчните фигури през 2016 е изработен от 3D дизайнери и ще бъде изложен в Експо център „Флора Бургас“ утре, на 28 април. Триизмерното произведение пресъздава с абсолютна точност формите и пропорциите на пясъчните творби. Такива миниатюри се изготвят за втора поредна година с цел да бъде..

публикувано на 27.04.17 в 10:44

Полицейска спецакция в Бургас

Спецакция заварди изходите на Бургас. Тя се провежда както в града, така и на територията на други населени места, информира ст. комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР-Бургас. Причината е документиране и задържане на лица, осъществявали престъпна дейност на територията на Бургаска област. Акцията се извършва под надзора на Прокуратурата. На..

публикувано на 27.04.17 в 10:42

Поетапното газифициране на ДКЦ-4 - вариант за овладяване на студа в коридорите му

Отоплението на коридорите в ДКЦ-4 (до Окръжна болница) е сред основните проблеми пред управата на лечебното заведение. Това каза за Радио Варна управителят му д-р Соня Цекова. Тя присъства на комисията „Собственост и стопанство” към Варненския общински съвет тази седмица, когато бяха поставени ред проблеми на общинските лечебни заведения –..

обновено на 27.04.17 в 10:21