Радио Варна се включи в Маратона на четенето

Юбилеен Маратон на четящите хора се провежда във Варна в дните до 24 април. Инициативата на библиотеката по повод Международния ден на книгата и авторското право – 23 април, се организира за 15 година и официалното откриване се състоя тази сутрин. Над 60 са сцените за четене във Варна и областта, а  желаещите да четат над 2000 души. С всяка година бройката се увеличава. Екипът на Радио Варна верен на традицията ежегодно е част от събитието. Кой и какъв текст си избра?
ВИЖТЕ ОЩЕ

Слънчево време и в четвъртък

Днес ще е слънчево с временни увеличения на облачността, съобщиха от НИМХ - филиал Варна. По крайбрежието ще духа умерен вятър от север-североизток. Максимални температури 28-33 градуса, за Варна около 31. Вълнение на морето в заливите 2 бала, по носовете и в открито море 3-4 бала. Температура на морската вода 25-26 градуса.

публикувано на 17.08.17 в 06:37

Има-няма ток

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия утре, 17 август,  са възможни смущения на електрозахранването в няколко варненски района. Ето пълният списък: от 08:30 ч. до 16:00 ч. -ул. "Ангел Кънчев", ул. "Братя Миладинови", ул. "Георги Сава Раковски", ул. "Оборище", ул. "Отец Паисий", бул...

публикувано на 16.08.17 в 18:15

„Бизнесът в онлайн измерение“ започва от Варна

С конференция за дигитални предприемачи и артисти във Варна започва тримесечна обиколка из страната На 18 август мрежата за дигитално развитие EDIT и Google започват националното турне EDITontheROAD . В рамките на три месеца до ноември пилотната инициативацели да изравни скоростите, с които се движи дигиталната икономика в различни..

публикувано на 16.08.17 в 18:09

Нов водопровод ще захранва с питейна вода три бургаски села

Нов водопровод ще захранва с питейна вода трите бургаски села Маринка, Твърдица и Димчево. Той се изгражда по проект на Община Бургас. Към този момент са приключили строително-монтажните работи на първият етап от неговата реализация, който включва изграждане на главен довеждащ водопровод от магистрален водопровод „Ясна поляна-Бургас“,..

публикувано на 16.08.17 в 18:00

Сянката им е скъпа

Плащате 100 лева и се подслонявате в плажната шатра.   Сезонно я предлага комплекс „Слънчев ден” край Варна. Както се вижда от снимките, публикувани на сайта ни, цената на екстрата е „долепена” върху табелата с ценоразпис на услугите и очевидно е останала без нужния превод на руски, английски и немски езици.  Изглежда някой доста е бързал, за да..

обновено на 16.08.17 в 17:00

Спонтанен митинг на собственици на заведения, работници и туристи поиска оставката на Симеонов

Следващият голям протест ще бъде тази събота от 16.00 часа. Спонтанен простест срещу акция „Шум“ в Слънчев бряг събра над 500 души. Те  блокираха основния булевард. Импровизираната демонстрация започна пред култовия клуб „Бедрум“. Протестиращите скандират: „Валери, оставка!, Валери да си ходи, Бойко помогни ни!“ Всички възгласи са за оставка на..

публикувано на 16.08.17 в 16:06

Маргарита Попова почетен гост в „Магията на куклите“

Международния фестивал „Магията на куклите“ ще се проведе за шести път от 17 до 20 август.  Тази година темата е посветена на куклите като разказвачи на приказки и приказни герои. Осигурен е транспорт за желаещите от Варна.  Официалното откриване на събитието, чиито организатори са СОК „Камчия“ и Арт-къща „Куклите“, е на 17 август, четвъртък в 11,00..

публикувано на 16.08.17 в 15:58