Радио Варна се включи в Маратона на четенето

Юбилеен Маратон на четящите хора се провежда във Варна в дните до 24 април. Инициативата на библиотеката по повод Международния ден на книгата и авторското право – 23 април, се организира за 15 година и официалното откриване се състоя тази сутрин. Над 60 са сцените за четене във Варна и областта, а  желаещите да четат над 2000 души. С всяка година бройката се увеличава. Екипът на Радио Варна верен на традицията ежегодно е част от събитието. Кой и какъв текст си избра?
ВИЖТЕ ОЩЕ

Метеоролозите: няма пари=няма прогнози

Писмо-протест разпространиха от Националния институт по метеорология и хидрология.   "Ситуацията е критична" са първите думи в обръщението към обществеността. В момента не достигат синоптици, напускат специалисти, няма средства за заплати, транспорт и поддръжка на метеостанциите. НЕ достигат над един милион и 191 хиляди лева.  Тъй като НИМХ-..

публикувано на 24.04.18 в 19:03

Марешки запълва дупки по улиците във Варна

Заместник-председателят на Народното събрание Веселин Марешки започна кампания за запълване на уличните дупки във Варна. Началото на кърпежите бе поставено на ул. „Уилям Гладстон“ в близост до Окръжна болница. Кампанията започна първо през профила на Марешки във Фейсбук, откъдето той призова варненци да снимат дупки по улиците във Варна и да му..

публикувано на 24.04.18 в 16:33
проф.Христина Групчева

Медицинския преговаря с Общината за Очна болница

Създаване на Център за очно здраве планира ръководството на Медицинския университет във Варна. В него ще бъдат привлечени най-добрите кадри на учебното заведение, работещи сега в Очна болница. Има вариант новият Център на университета да бъде и в самата Очна болница, която е 100 % собственост на община Варна и където сега практикуват студентите и..

публикувано на 24.04.18 в 16:02
Сабина Максимова

Осем детски градини замениха пластмасовите чаши с иноксови

Осем за вече детските градини, които се присъедиха към кампанията "Аз избирам чашата за многократна употреба" на Обществения център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР), каза за Радио Варна инициаторът Сабина Максимова. Според статистиката, кампанията вече е успяла да спести изхвърлянето на 223 хил. чаши за еднократна употреба. Това се равнява..

обновено на 24.04.18 в 15:44

Пак кражби преди празниците

Седмица   преди Гергьовден 30 ярета са откраднати от землището на с. Чернооково, община Генерал Тошево. Яретата се намирали в неукрепено заграждение. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 24.04.18 в 15:22

Първи горски пожар за сезона

Човешка небрежност причини горски пожар в местността „Прибой”. Огънят обхванал частна гора в землището на Варна. Засегнал е площ от 12 дка. Огънят е унищожил само сухи листа и треви в иглолистната гора. Това е първият горски пожар от началото на пожароопасния сезон във Варненско. В тази връзка от горските и ловни стопанства към..

публикувано на 24.04.18 в 15:20
новият лазерен апарат

Лечението на диабетна ретинопатия вече по-бързо и безболезнено

Модерен апарат за бързо и безболезнено лечение на диабетна ретинопатия, която е една от водещите причини за слепота, бе представен днес в Университетския медико-дентален център във Варна. Апаратът е новост от последните две години, на специализирана френска фирма-производител, чиитo представител Стефан Брион е във Варна, за да запознае с..

публикувано на 24.04.18 в 14:00