Започнаха петъчните "тапи" по варненските булеварди

Задръствания от коли се образува по варненските булеварди в края на работната седмица. Колона от чакащи автомобили има в отсечката по бул. Владислав" от светофара на Катедралния храм до ул. Г. Бенковски", че и до ул. "Дрин", предаде репортер на Радио Варна.

Най-вероятно причина за колоната е и ремонта на Аспарухов мост, който започна тази седмица.

Припомняме, че по-рано днес от КАТ -Варна призоваха  за споделено пътуване на няколко души в лек автомобил, да не пътувате само по един човек в кола, придвижване с градския транспорт и по възможност – използване на обиколен маршрут през с. Страшимирово и Белослав, ако ви се налага да пътувате в посока на юг.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Направи го за България" въведе 43 варненчета в православната вяра - фоторепортаж

Варна е един от градовете, коита са част от кампанията в подкрепа на раждаемостта „Направи го за България“. 43 деца, заченати през миналата година, бяха кръстени в катедралния храм „Свето успение Богородично” във Варна в рамките на кампанията, организирана от „Движение за национална кауза”. В страната се кръщават 1000 бебета едновременно...

публикувано на 22.10.17 в 14:09

Дарителска кампания в подкрепа на Дома за хора с умствена изостаналост в Русокастро

Над 40 чувала с дрехи и над 30 одеяла бяха изпратени на Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в Русокастро в края на тази седмица. От началото на месеца БНР – Бургас стартира дарителска кампания в тяхна подкрепа. В Дома са получили като дарение и мебели, съобщи директорът на социалната институция Любчо Марков. Болницата в Поморие също се..

публикувано на 22.10.17 в 13:57

Протестно автошествие срещу добива на природен газ в Добруджа

Около 200 автомобила се включиха в протестното шествие на пътя Генерал Тошево-Кардам. Полицейски патрул ескортираше колоната от автомобили, следвана от около други 50 моторизирани протестиращи. Подписката, която беше разпространена от Инициативния комитет срещу добива на природен газ в Добруджа, вече е събрала над 4000 подписа, тече петиция и в..

публикувано на 22.10.17 в 13:52

Задържаха 32-годишен мъж непосредствено след взломна кражба в център на Варна

Тази сутрин, в централната част на града, непосредствено след извършена взломна кражба от офис, намиращ се на бул. „Владислав Варненчик”, е задържан 32-годишен мъж. Същият не е известен на органите на реда и няма криминални прояви. Вещите, обект на кражбата, са иззети и приложени към материалите по случая. Образувано е досъдебно производство,..

публикувано на 22.10.17 в 13:38

Община Русе и АПИ подписват споразумение за поддържането на бул. „България“

Подписване на Споразумение за ангажиментите на двете страни по поддържането на бул. „България“ договориха кметът на Община Русе Пламен Стоилов и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов. На срещата присъстваха още народният представител Пламен Нунев, зам.-кметът по устройство на територията инж...

публикувано на 22.10.17 в 12:22

Кампанията "Изплети топлина" търси добрите хора

Доброволци от цялата страна могат да се включат в кампанията „Изплети топлина“ на Фондацията „Има начин“. До края на ноември желаещите да са част от инициативата трябва да изплетат топли шапки, шалове, ръкавици и чорапи, които след това ще бъдат подарени на хора без дом, съобщи Маргарита Соколова от фондацията организатор. Преждата и всички останали..

публикувано на 22.10.17 в 12:11

„Топлофикация”: Вентилите „на max“, пълним радиаторите

Започва пълненето на топлопреносната мрежа и радиаторите в жилищата с топла вода, с оглед предстоящия отоплителен сезон, съобщават от „Топлофикация – Русе”. В тази връзка от топлофикационното дружество напомнят на абонатите, че е необходимо да отворят вентилите на радиаторите в жилищата си „на max“, за да се избегне образуването на т.н...

публикувано на 22.10.17 в 12:25