Променят маршрута на линия 109 във Варна

Маршрутът на автобусна линия 109 във Варна се променя от 24 април, съобщиха от фирма Градски транспорт. Според промените няма да се обслужват двупосочно спирки "Ген. Заимов", "Писател", "Хоризонт" и "Журналист". След спирка "Странджа", автобусът ще обслужва спирки "Дървен мост", "Изгрев", "Ален мак", "ВСУ" и продължава по утвърдения маршрут до сп. "Панорама". Промените се въвеждат във връзка реализирането на проекта за канализация в  местността "Ален мак", уточняват от фирма „Градски транспорт”.


ВИЖТЕ ОЩЕ

КЕВР днес ще обяви новите цени на газа и парното

Комисията за енергийно и водно регулиране ще проведе днес обществено обсъждане, на което ще стана окончателно ясно с колко ще поскъпне природният газ от 1 юли. БГНЕС припомня, че на 15 юни държавният регулатор одобри на Булгаргаз 10,81%, въпреки че в доклада си до Комисията държавната компания поиска..

публикувано на 25.06.18 в 07:55

Честваме паметта на свети преподобномъченик Прокопий Варненски

В 9 часа ще бъде отслужена Архиерейска света Литургия в Катедрален храм "Успение Богородично" - Варна. На този ден Българската православна църква чества паметта на светия преподобномъченик Прокопий Варненски. Приканват се всички благочестиви християни да вземат участие в празничната богослужба, съобщава сайта на Варненската митрополия.  Свети..

публикувано на 25.06.18 в 07:17

Добруджанския фолклорен събор „Богородица” в Генерал Тошево събира заявки за участие

За 20-ти пореден път Генерал Тошево ще е домакин и организатор на Добруджанския фолклорен събор „Богородица”, който ще се проведе на 25 и 26 август. Подготовката за събора започна, вече се приемат заявки за участие, съобщиха от общинската управа. Фолклорният празник няма конкурсен характер. Целта на организаторите е съборът да допринесе за..

публикувано на 25.06.18 в 07:14

Забранява се паленето на огън на открито

Изгарянето на стърнища и слама,  както и на суха трева по крайпътните ивици се забранява. Това са част от правилата, които Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Добрич напомнят в навечерието на жътвата. Стопаните трябва да направят и т. нар. противопожарни ивици покрай републиканските пътища, край горските..

публикувано на 25.06.18 в 06:57

Апетитните имоти днес и колко сме готови да платим за тях?

Визията на Община Варна за развитието на града ще представи от 10ч. главният архитект Виктор Бузев. Предвидена е и дискусия по темата: Кои са най-търсените имоти във Варна и региона и какви суми са готови да платят хората при закупуване на собствено жилище. Форумът се организира от един от големите сайтове за търговия с имоти. Брокери на..

публикувано на 25.06.18 в 06:54

Винопроизводители на форум край Варна

Пети  Черноморски форум на винопроизводството 2018 ще се състои от 27 до 29 юни в курорта "Златни пясъци". На изложението ще могат да бъдат дегустирани вина от 20 страни от региона. Форумът се провежда под патронажа на Международната организация на лозарството и винопроизводството и с подкрепата на Министерството на селското стопанство на..

публикувано на 25.06.18 в 06:50

Честит празник, моряци!

Тази година за шести  поре­ден път във Варна на 25 юни 2018 ще се праз­нува Меж­ду­на­род­ния ден на моряка. В Лет­ния теа­тър ще се събе­рат мор­ски мъже, военни моряци, близки на моряци, пред­с­та­ви­тели на Община Варна, гости на града, просто хора, които се чув­с­т­ват съп­ри­час­тни на мор­с­ката идея. Кон­цер­тът ще бъде отк­рит от..

публикувано на 25.06.18 в 06:48