Променят маршрута на линия 109 във Варна

Маршрутът на автобусна линия 109 във Варна се променя от 24 април, съобщиха от фирма Градски транспорт. Според промените няма да се обслужват двупосочно спирки "Ген. Заимов", "Писател", "Хоризонт" и "Журналист". След спирка "Странджа", автобусът ще обслужва спирки "Дървен мост", "Изгрев", "Ален мак", "ВСУ" и продължава по утвърдения маршрут до сп. "Панорама". Промените се въвеждат във връзка реализирането на проекта за канализация в  местността "Ален мак", уточняват от фирма „Градски транспорт”.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Да потанцуваме...капоейра във Варна

Явор Кирчев е член на клуба „Есенция –Капоейра” –Варна. На среща между младежи от различни нации в Юнашкия салон в града, той демонстрира характерни за Бразилия народни инструменти и коментира бойното изкуство капоейра. Групите по капоейра в цялата страна са около 20 на брой, като във Варна е само един клуб. Капоейра е бойно изкуство и..

публикувано на 11.12.17 в 11:27

„Корал Резиденс“ е новият жилищен проект на „Планекс“ във Варна

Комплексът има предимствата на свежия въздух, морската панорама и спокойствието на кв. „Бриз“ След отчетен ръст от 10% на сделките с имоти в София за 2017 г., същата възходяща тенденция започва да се наблюдава и във Варна. Специалистите отбелязват потенциала на града за растеж на сектора, като данните на Агенцията по вписванията..

обновено на 11.12.17 в 10:13

Технически университет - Варна открива Коледен благотворителен базар

Благотворителен коледен базар се открива през следващите две седмици в Технически университет Варна. Инициативата е на студентите от клуб "ДАР" към Студентския съвет и с подкрепата на академичното ръководство на висшето учебно заведение.. Организации, които активно работят за рехабилитацията и социалната адаптация на хората с увреждания, вече..

публикувано на 11.12.17 в 10:09

Райони без вода тази сутрин

Без вода във Варна са абонатите на част от СО "Боровец"-север и "Боровец" - юг от 8.30 до около 15 ч. От 8.30ч. тази сутрин са без водоподаване и абонатите от ниската част на местност "Евксиноград", част от местност "Манастирски рид" и КК "Св.св. Константин и Елена", КК "Чайка" и част от местност Ален мак. Водата се очаква да потече в чешмите към 19ч...

публикувано на 11.12.17 в 09:14

Награждават победителите от ученически конкурс в Добрич

Фондация „Лумос“ и Общинският младежки център в Добрич ще наградят победителите в областния ученически конкурс за есе на тема „Децата с увреждания сред нас“. Свои творби в надпреварата представиха 27 гимназисти от Добрич, Тервел, Каварна и Шабла, съобщиха организаторите. Според тях, целта на конкурса е да дадат възможност на участниците да споделят..

публикувано на 11.12.17 в 08:36

Младежки форум във Варна

Младежкият ораторски форум на Варна се събира за своето трето издание. В него могат да се включат ученици от варненските гимназии и да покажат своето ораторско майсторство по познатия регламент. Тази година темата e „Ролята и значението на християнството в съвременна Европа“. Така участниците ще имат по-голяма свобода в избора на тема за своята реч –..

публикувано на 11.12.17 в 06:54

Адреси без ток

В периода 01.12.2017 - 22.12.2017 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Девня, кв. Повеляново - ул. “Тунджа“, ул. “Одеса“, ул. “Вапцаров“, ул. “Васил Левски“, ул. “Рибарска“, ул. “Родопи“, ул. “Александър..

публикувано на 11.12.17 в 06:40