Променят маршрута на линия 109 във Варна

Маршрутът на автобусна линия 109 във Варна се променя от 24 април, съобщиха от фирма Градски транспорт. Според промените няма да се обслужват двупосочно спирки "Ген. Заимов", "Писател", "Хоризонт" и "Журналист". След спирка "Странджа", автобусът ще обслужва спирки "Дървен мост", "Изгрев", "Ален мак", "ВСУ" и продължава по утвърдения маршрут до сп. "Панорама". Промените се въвеждат във връзка реализирането на проекта за канализация в  местността "Ален мак", уточняват от фирма „Градски транспорт”.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Направи го за България" въведе 43 варненчета в православната вяра - фоторепортаж

Варна е един от градовете, коита са част от кампанията в подкрепа на раждаемостта „Направи го за България“. 43 деца, заченати през миналата година, бяха кръстени в катедралния храм „Свето успение Богородично” във Варна в рамките на кампанията, организирана от „Движение за национална кауза”. В страната се кръщават 1000 бебета едновременно...

публикувано на 22.10.17 в 14:09

Дарителска кампания в подкрепа на Дома за хора с умствена изостаналост в Русокастро

Над 40 чувала с дрехи и над 30 одеяла бяха изпратени на Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в Русокастро в края на тази седмица. От началото на месеца БНР – Бургас стартира дарителска кампания в тяхна подкрепа. В Дома са получили като дарение и мебели, съобщи директорът на социалната институция Любчо Марков. Болницата в Поморие също се..

публикувано на 22.10.17 в 13:57

Протестно автошествие срещу добива на природен газ в Добруджа

Около 200 автомобила се включиха в протестното шествие на пътя Генерал Тошево-Кардам. Полицейски патрул ескортираше колоната от автомобили, следвана от около други 50 моторизирани протестиращи. Подписката, която беше разпространена от Инициативния комитет срещу добива на природен газ в Добруджа, вече е събрала над 4000 подписа, тече петиция и в..

публикувано на 22.10.17 в 13:52

Задържаха 32-годишен мъж непосредствено след взломна кражба в център на Варна

Тази сутрин, в централната част на града, непосредствено след извършена взломна кражба от офис, намиращ се на бул. „Владислав Варненчик”, е задържан 32-годишен мъж. Същият не е известен на органите на реда и няма криминални прояви. Вещите, обект на кражбата, са иззети и приложени към материалите по случая. Образувано е досъдебно производство,..

публикувано на 22.10.17 в 13:38

Община Русе и АПИ подписват споразумение за поддържането на бул. „България“

Подписване на Споразумение за ангажиментите на двете страни по поддържането на бул. „България“ договориха кметът на Община Русе Пламен Стоилов и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов. На срещата присъстваха още народният представител Пламен Нунев, зам.-кметът по устройство на територията инж...

публикувано на 22.10.17 в 12:22

Кампанията "Изплети топлина" търси добрите хора

Доброволци от цялата страна могат да се включат в кампанията „Изплети топлина“ на Фондацията „Има начин“. До края на ноември желаещите да са част от инициативата трябва да изплетат топли шапки, шалове, ръкавици и чорапи, които след това ще бъдат подарени на хора без дом, съобщи Маргарита Соколова от фондацията организатор. Преждата и всички останали..

публикувано на 22.10.17 в 12:11

„Топлофикация”: Вентилите „на max“, пълним радиаторите

Започва пълненето на топлопреносната мрежа и радиаторите в жилищата с топла вода, с оглед предстоящия отоплителен сезон, съобщават от „Топлофикация – Русе”. В тази връзка от топлофикационното дружество напомнят на абонатите, че е необходимо да отворят вентилите на радиаторите в жилищата си „на max“, за да се избегне образуването на т.н...

публикувано на 22.10.17 в 12:25