Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристиян Костов на финал на "Евровизия"

| обновено на 12.05.17 в 18:04

Българският представител на песенния конкурс “Евровизия“ Кристиан Костов се класира за големия финал в събота - 13 май.

Изпълнението на песента „Beautiful Mess" от Кристиян Костов беше посрещнато с овации на втория полуфинал на "Евровизия" на сцената на Международния изложбен център в Киев.

Във втория полуфинал на сцената излязоха, освен българсксият представител, също представители на Македония, Малта, Холандия, Сърбия, Дания, Румъния, Унгария, Австрия, Ирландия, Швейцария, Естония, Израел, Сан Марино, Литва, Хърватия, Норвегия и Беларус.

На финала на конкурса, след гласуване, попаднаха десет от тях.

Българският представител на „Евровизия“ Кристиан Костов има шанс да попадне в първата тройка, прогнозира Google. На първо място, според Google, се нарежда песента „Requiem" на Алма от Франция с 266 точки. Освен певица красивата французойка е още композитор и текстописец. Втори с 257 се очаква да е победителят от Сан Ремо италианецът Франческо Габани с „Occidentali's Karma". Според класацията на Google „бронзът“ ще отиде при Кристиан Костов, който ще ни представи с песента „Beautiful Mess". Тя е събрала 240 точки.

Ако Кристиан наистина се класира трети, тогава той ще подобри резултата на Поли Генова от миналата година, когато тя зае четвъртото място




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Днес местният парламент гласува важни решения за новата база на МГ и Рибарско пристанище – Варна

Редовното заседание на Общински съвет – Варна ще се проведе днес, от 10:00 часа в зала „Пленарна“ на Община Варна. В предварителния дневен ред са включени 9 точки. Една от тях е продължаване на процедурата по изграждане на нова учебна база на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“. Изборът на постоянни и временни членове на Експертния съвет към..

публикувано на 28.03.24 в 09:40

Третият мандат отива при "Има такъв народ"

В 11 часа на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще връчи третия мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на „Има такъв народ“, която да посочи кандидат за министър-председател, съобщиха от президентството. Припомняме, че първият мандат беше върнат от партия ГЕРБ-СДС, след като кандидатът за премиер Мария Габриел подаде..

публикувано на 28.03.24 в 08:41

Дигитално помагало подготвя зрелостници в социалните мрежи

Образователната платформа „Как се пише“ създаде дигитално помагало със задачи и упражнения, което да е в полза на дванайсетокласниците за държавния зрелостен изпит /ДЗИ/ по български език и литература. 50 дни преди изпита, помагалото вече е активно и може да се ползва от всеки в социалната мрежа Threads , в която се влиза и през профил в..

публикувано на 28.03.24 в 07:15
Варна

Облачно, но топло

Измерените температури в 5.00 часа тази сутрин – от 7 до 13 градуса. 7 градуса е в Карнобат, 10 в Шумен, 11 в Добрич и Русе, 13 в Разград и Силистра. Край морето 8 градуса е в Ахтопол, по 9 в Шабла и Бургас, 10 градуса е във Варна, 11 на нос Калиакра, 13 на нос Емине. Във Варна атмосферното налягане е 1008 хПа – по-ниско от средното..

публикувано на 28.03.24 в 05:52

Адресите без ток

В периода 25.03.2024 - 29.03.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Гроздьово. Ще се редува поетапно изключване на отделни улици, така че да не се лишават от електрозахранване всички клиенти. На 28.03.2024 от 09:00 ч...

публикувано на 28.03.24 в 05:00

Над 550 ученици във Варна изучават професии с помощ на бизнеса

Над 550 ученици от 8 до 12 клас от 5 професионални гимназии във Варна са в дуална система на образование. Учениците се обучават в различни професионални направления - химични продукти и технологии, машиностроене, металообработване, производствени технологии, строителство, администрация и управление. Това стана ясно по време на регионална среща за..

публикувано на 27.03.24 в 17:38

Сезираха РДНСК за строежа до Първа Езикова гимназия

Община Варна сезира Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) заради строежа до Първа Езикова гимназия. Причината е местоположението на строителния обект, както и неукрепеният строителен изкоп, попадащ в двора на действаща гимназия. Това бе констатирано при проверка на отдел „Строителен контрол“ към Община Варна, съобщават от..

публикувано на 27.03.24 в 17:00