Изложба "Зависими пространства" за Нощта на музеите и галериите в Радио Варна

| обновено на 19.05.17 в 13:21

На 19 май от 19:00 часа се открива изложбата на Лора Янева „Зависими пространства”- живопис и абстракция. Събитието е час от програмата за Нощта за музеите и галериите във Варна. Експозицията ще бъде отворена за посещение до 22 часа за дните 19 и 20 май 2017 г.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

България открива Европейския фестивал във Ванкувър

Днес в канадския град Ванкувър се открива 20-тото издание на ежегодния Европейски фестивал. На събитието ще бъдат представени над 30 европейски държави, сред които и България. Фестивалът се провежда на 27-и и 28-и май. Официалното откриване на Европейския фестивал във Ванкувър започва с 45-минутно представяне на българското колоритно..

публикувано на 27.05.17 в 10:53

MTV обяви още от звездите на MTV Presents Varna Beach

Джонас Блу, Редфу и Павел и Венци Венц са втората група изпълнители, които ще бъдат част от най-мащабното музикално събитие на живо в България - MTV Presents Varna Beach, обявиха от MTV. Фестивалът ще се проведе на 15 юли на варненския плаж и ще бъде записан и излъчен по телевизията в целия свят. Досега са потвърдили участие Стийв Аоки, Тайни..

публикувано на 27.05.17 в 07:40

Нов филм на Спилбърг и Ханкс

Световноизвестният режисьор Стивън Спилбърг и известният актьор Том Ханкс посетиха редакцията на в. "Вашингтон пост" във връзка с подготовката за снимките на филм за изтичането на тайни на Пентагона през 1971 г. Снимка на холивудските звезди на сутрешното редакционно съвещание помести в Twitter..

публикувано на 26.05.17 в 06:45

Докосване до японската душевност с книгата на Юлияна Антонова в Добрич

Книгата „Моши моши, Япония” от Юлияна Антонова-Мурата ще бъде представена в Добрич на 26  и на 27 май. Първата среща е  от 18 ч. в Дома-паметник „Й. Йовков”, а в съботния ден Юлияна Антонова-Мурата ще се срещне с читатели в 10 ч. в Галерия „Георги Петров”. Юлияна Антонова – Мурата е била културно аташе в посолството на България в Токио. Тя е..

публикувано на 26.05.17 в 06:00

Благотворителна изложба и уъркшоп "Нарисувай Доброто"

На 28 май, неделя, от 1300– 2100 часа в RUBIK Art Center на бул. „Приморски“ №5 ще се състои благотворителна изложба на тема „Нарисувай доброто“ като част от проекта Able Mentor към Икономически университет – гр. Варна. Паралелно с изложбата ще бъде организиран уъркшоп за рисуване върху текстил (тениска). Каним всички Вас, можете да доведете и приятели,..

публикувано на 25.05.17 в 14:03

Възпитаници на Училището по изкуствата редят изложба във Варна

Годишна изложба на ученици от 8-ми до 11-сти клас на НУИ „Добри Христов”- Варна може да бъде разгледана до края на месец май в Градската художествена галерия „Борис Георгиев”. Младите автори са от специалностите „Изобразително изкуство”, „Изящни изкуства” и „Рекламна графика”.   Експозицията е част от програмата „Варна европейска младежка..

публикувано на 25.05.17 в 13:41

Константин Илиев получи голямата награда "Аскеер"

Драматургът Константин Илиев получи голямата награда "Аскеер" за цялостен принос към театралното изкуство на тазгодишната церемония по раздаването на отличията в театър Българска армия.  Илиев е автор на пиеси като "Великденско вино", "Нирвана", "Одисей пътува към Итака". При получаването на наградата той каза: Театърът е нещо без което..

публикувано на 25.05.17 в 07:17