44-годишен мъж с пробация за манипулиране на електромер

Случаят е от 17 май миналата година в местност „Евксиноград“. Тогава служители на охранителна фирма получили алармен сигнал за отворено електрическо табло в района, като при проверка на място забелязали  табло  с  липсващ електромер и подсъдимия 44-год. мъж, който с кутия в ръка влизал в спрян наблизо автомобил. Охранителите установили, че автомобила и лицата в него не са представители  на фирмата-доставчик на енергия и уведомили полицията. Бил извършен оглед на местопроизшествието и иззети дактилоскопни следи.

  В съдебна зала 44-годишният мъж призна вината си за това, че осъществил неправомерно въздействие върху  уред за търговско измерване на електрическа енергия. Чрез оказаното от него механично разкъсване на пломбите на електромера и поставянето на допълнителен проводник, създал условия за непълно отчитане на потребената енергия с около 40% по-малко от действително консумираната.  Деянието е наказуемо по чл.234В, ал.1 от НК.

 44-год. мъж е с чисто съдебно минало. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, му бе наложено наказание от 6 месеца пробация при двете задължителни мерки  –  регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и срещи с пробационен служител. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Клиниката на д-р Емилова- в Поморие от 1 до 10 юни

За втори път клиниката на д-р Людмила Емилова ще бъде в Поморие - между 1 и 10 юни. Гранд хотел "Поморие"  предлага закрит басейн със солена минерална вода, медицински спа и уелнес рехабилитационен център с процедури с лечебна кал и масажи, различни видове сауни и бани и други начини за детоксикация, които отлично се съчетават с природния..

публикувано на 28.05.17 в 21:55

Три района на Варна са без вода в неделя

ВиК-Варна съобщава за аварии и спряна вода в: - района между улиците "Отец Паисий";"Г.С.Раковски";"Оборище" и "Бр.Миладинови" от 12 ч. до около 18 ч. - местност Перчемлията и местност Добрева чешма от 14 ч. до около 20 ч. - част от Цветен квартал от бл.26 до бл.33 от 14,30 ч. до около 24 ч. полунощ.

публикувано на 28.05.17 в 16:30

„Най-сладкият ден” във Варна е в разгара си

Най-шоколадовият, но и най здравословен празник събра множество желаещи да станат част от програмата, която ще продължи до 20.00 часа на входа на Морската градина. От сутринта, въпреки капризите на времето  под открито небе  деца от варненските читалища, певчески и танцови клубове, различни арт школи се изявяват на сцената.Провеждат се забавни..

публикувано на 28.05.17 в 14:59

Проверяват строи ли се на спорния терен в Лозенец

Днес ще бъде извършена проверка на морски плаж „с. Лозенец“. Целта на инспекцията е да се установи дали наемателят на морския плаж изгражда и разполага преместваеми обекти на територията на плажната ивица. Съобщи пресцентъра на Министерството на туризма. Експертите ще проследят дали се спазва предоставената специализирана схема за поставяне на..

публикувано на 28.05.17 в 12:49

Фестивал на виното в Бургас

В Бургас започва фестивал на виното. Откриването ще е от 16.00 часа в експозиционния център "Флора". Повече от 30 български производители, търговци и вносители ще покажат елитни марки родни и вносни вина.

публикувано на 28.05.17 в 07:50

Търсят перспективи за развитието на Добрич

Граждански форум "Добрич в бъдеще време" ще дискутира идеи за развитието на региона. На събитието, което се организира в партньорство с община Добрич,експерти ще представят проекти в туристическата, IT индустрията, производството на екологични продукти и други.

публикувано на 28.05.17 в 07:45

Благотворнителна инициатива за варненска фондация

Благотворителна изложба на тема „Нарисувай доброто“ ще се проведе на булевард „Приморски“ №5 във Варна от 13 до 21 часа. Платната са на Ивалина Христова, ученичка от 10 клас в Първа езикова гимназия. Паралелно с изложбата ще бъде организиран уъркшоп за рисуване върху тениска. Инициативата е част от проект на Икономическия университет и..

обновено на 28.05.17 в 07:27