Командироват 141 наши и 6 румънски полицаи през лятото във Варненско

На територията на Варненска област ще бъдат командировани  141 полицаи за летния сезон, това съобщи във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова. В област Добрич ще бъдат командировани  50 полицаи, осигурени са и велопатрули в Морската градина във Варна и в курорта „Златни пясъци“. Шест са румънските полицаи, които в съвместни двойки с колегите си от Варна също ще следят в „Златни пясъци” за спазването на обществения ред. Концесионерите и наемателите на плажовете са поели ангажимент да осветят плажовете още през този сезон,което ще подпомогне намаляването на престъпленията в тези райони.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
Нели Петрова

Полицаите поделят глобата с нарушителите на пътя?

Част от глобата за нарушение на пътя да остава за пътния полицай, който я е наложил. Такава възможност ще бъде обсъждана от депутатите. Това обяви в предаването „Позиция” на Радио Варна Нели Петрова, депутат от ГЕРБ и майка на загиналата на пешеходна пътека Лора. Според нея това е начин да бъде увеличена събираемостта на глобите. Тя коментира и защо..

публикувано на 24.06.17 в 13:20

Журналисти от Република Корея с визита във Варна

На 24 и 25 юни във Варна гостува шест членна делегация на Асоциацията на журналистите в Република Корея, водена от президента на асоциацията г-н Гю Цонг Джонг. Корейските журналисти са гости на Съюза на българските журналисти. Те са ръководители на медии и действащи журналисти в корейски национални и регионални електронни и печатни медии. На  24 юни,..

публикувано на 24.06.17 в 12:14

Еньовден пред Радио Варна. Традицията продължава.

С народни хора, песни и наричания за здраве, щастие и късмет празникът за Еньовден събра пред Радио Варна жители и гости на града. Всъщност, празнуването е истинско представление за сетивата. Каквото и да се каже, задължително е поне веднъж човек да присъства, за да се почуства като във вълшебна приказка. А всички имаме нужда от..

публикувано на 24.06.17 в 11:58

Морето остави мъртъв делфин на варненския плаж

Тялото на мъртъв делфин са забелязали посетителите на Южния варненски плаж, близо до Ролбата. Около 10 часа са подали сигнал на тел.112, но час по-късно, към 11 часа, реакция все още нямаше. Това разказа варненката Цвета Славова, която подаде сигнала на редакционния тел. на Радио Варна 052 / 66 - 44 - 10. По думите й персоналът на близко заведение също е..

публикувано на 24.06.17 в 11:50

Еньовден в Историческия музей в Балчик

Празник под надслов “Билки за Еньовден” организира Историческият музей в Балчик на 24 юни от 16,30 часа в Етнографската къща. Участие ще вземат фолклорен танцов ансамбъл “Балик”, хор “Добруджанки” при читалище “Васил Левски” и деца от детската градина “Здравец”. Българската традиция нарича Еньовден празник на билките, слънцето и любовта.

публикувано на 24.06.17 в 11:23

49-ти фолклорен събор „Песни и танци от слънчева Добруджа”

Близо 2 200 самодейци участват в 49-я фолклорен събор „Песни и танци от слънчева Добруджа” край село Дебрене днес, когато се отбелязва празникът на община Добричка. Всяка година празникът се чества през последната събота на юни. На петте открити сцени в местността „Славната канара” ще се представят 84 певчески групи, 14 танцови състава, 3 групи за..

публикувано на 24.06.17 в 11:21

Еньовден с Радио Варна

Еньовден е български народен празник, който се чества на 24 юни всяка година. На същата дата Православната църква чества рождението на св. Йоан Кръстител и често обредите и традициите на двата празника се преплитат. За трета поредна година празникът на билките - Еньовден ще бъде отбелязан пред Радио Варна с народни хора, песни и..

обновено на 24.06.17 в 10:30