Командироват 141 наши и 6 румънски полицаи през лятото във Варненско

На територията на Варненска област ще бъдат командировани  141 полицаи за летния сезон, това съобщи във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова. В област Добрич ще бъдат командировани  50 полицаи, осигурени са и велопатрули в Морската градина във Варна и в курорта „Златни пясъци“. Шест са румънските полицаи, които в съвместни двойки с колегите си от Варна също ще следят в „Златни пясъци” за спазването на обществения ред. Концесионерите и наемателите на плажовете са поели ангажимент да осветят плажовете още през този сезон,което ще подпомогне намаляването на престъпленията в тези райони.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Инвестиции за над 180 милиона лева по европроекти в Добричка област

Близо 180 милиона лева е размерът на инвестициите по европейски проекти в Добричка област през новия програмен период, съобщиха от Областния информационен център. Директорът на центъра Геновева Друмева посочи, че по сключените 81 договора са изплатени над 33 милиона лева. Най-мащабният проект в региона се реализира в община Добрич – за..

публикувано на 18.12.17 в 14:52

Благотворителни кулинарна изложба и базар в Социална чайна - Варна

Социалната чайна събира талантливи кулинари и артисти от цялата страна за неповторима сладкарска изложба и благотворителен коледен базар в 3 последователни дни – от 21-ви до 23-ти декември. Официалното откриване ще бъде на 21-ви от 11:30 ч. Всички приходи от благотворителния базар ще бъдат в полза на младежите от менторската програма на..

публикувано на 18.12.17 в 14:47

С три вида хляб посрещат Коледа в Добрич

" В Добруджа, според традицията, за Коледа се правят три вида хляб. Единият е посветен на самия празник Рождество Христово. Другият е посветен на селскостопанската година, а третият вид са Коледните вити-превити краваи, които момите приготвят за коледарите." Това твърди в интервю за Радио Варна Надежда Иванова, културолог, завеждащ отдел..

публикувано на 18.12.17 в 14:11

Утре е последната за годината сесия на ОбС - Добрич

На 19 декември Общинският съвет в Добрич ще проведе последното си за годината заседание с начален час 9.00. Дневният ред предвижда актуализация на бюджета на общината с 866 000 лева заради настъпили промени в разходната и приходната част на местната хазна. Предстои и обсъждане  на план-сметка за дейност „Чистота“ през 2018 г., според която..

публикувано на 18.12.17 в 13:46
архив

Четири детски градини ще дежурят между Коледа и Нова година в Добрич

Четири дежурни детски градини ще има в Добрич на 28 и 29 декември. Сборни групи през двата дни ще има в детските градини №9, № 20, № 23 и № 25, съобщи зам.-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева. Тя поясни, че графикът на дежурствата  е съобразен с необходимостта във всеки район на града да има отворена детска градина. Извършено е..

публикувано на 18.12.17 в 13:36

Без такси във варненските детски ясли и градини за деца с увреждания

Родителите на деца с увреждания във Варна няма да плащат такси в детските ясли и градини. Това стана ясно на днешното заседание на Правната комисия, на която бяха одобрени промените в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и услуги, в частта за таксите за яслите и градините. Процентът на инвалидност на децата ще е без..

публикувано на 18.12.17 в 12:04

Евродепутат подари билети за "STAR WARS" на децата от дом „Княгиня Надежда” - Варна

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев зарадва възпитаниците на дома за деца, лишени от родителска грижа, „Княгиня Надежда” във Варна, като им подари билети за 3D кино. В неделния следобед децата избраха да гледат „Междузвездни войни: Последните джедаи” – най-новият филм от известната космическа сага. Удоволствието от филмовото приключение беше допълнено..

публикувано на 18.12.17 в 12:00