ГДБОП задържа 23-ма контрабандисти, хакнали системата на митниците

Сред задържаните са хакери, представители на търговци, бивши и настоящи митнически инспектори, пише в съобщението на МВР. Разследването е в София, Варна, Добрич, Драгоман и Калотина. Извършват се претърсвания и изземвания в домове, офиси на фирми и служебни помещения в сградата на Агенция "Митници" в столицата.

Към момента е установено, че хакери са създали зловреден софтуер, който чрез въвеждането му в компютърни информационни системи на агенцията осигурява отдалечен достъп до митническите информационни системи. По този начин се приключват различни митнически режими без реално да има движение на стоки. Приключвани са транзити без съответните товарни автомобили да са се явили в митнически пунктове, без реално да е осъществено пренасяне на стоки през границите и без да е извършен какъвто и да е контрол.


ВИЖТЕ ОЩЕ

100 години от смъртта на Панайот Хитов

Днес отбелязваме 100 години от смъртта на Панайот Хитов. Български легендарен хайдутин, националреволюционер и четнически войвода Панайот Хитов умира на 22 март 1918 г. на 87 години в град Русе. Погребан в градските гробища, а през 1978 година, тленните му останки са преместени в Пантеона на възрожденците, където се намират и тленните останки на..

публикувано на 22.03.18 в 07:06

"Българите се надпреварват да спасяват фаланги от изтощени премръзнали щъркели“, пише в заглавие вестник „Гардиън“.

Жителите на български села се притичат на помощ на стотици мигрирали птици със замръзнали криле, информира вестникът. Какво ще направите, ако срещнете много изтощени щъркели, покрити с лед и лежащи в покрито със сняг поле, пита „Гардиън“ и отговаря:  В България хората ги прибират по домовете си. Вестникът помества снимка от дома на..

публикувано на 22.03.18 в 06:44

Река Дунав продължава да се покачва

Река Дунав в българския участък продължава да се повишава. Днес при Русе нивото й е 651 см, като в утрешния ден се очаква сутринта да стигне 680 см, а в следобедните часове да прехвърли 7 метра. Засега няма опасност за населението, съобщиха от Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав, предаде кореспондентът на БГНЕС в Русе...

публикувано на 21.03.18 в 15:40

Ресторанти от цял свят участват във фестивал на френската кулинарна култура

Жабешки бутчета, сготвени с трюфели и подправени стафиди, ябълков и крушов сладкиш със сладко от сини сливи и сладолед с вкус на коняк Арманяк… Френските майстор готвачи днес са запретнали ръкави, за да изкушат максимално ценителите на световен празник в чест на националната им кухня.Около 3 300 ресторанта в..

публикувано на 21.03.18 в 13:59

Изтривайте профилите си във "Фейсбук"

Създателят на "WhatsApp" Брайън Ектън призова всички потребители на "Фейсбук" да изтрият собствените си профили в тази социална мрежа."Крайно време е! Изтривайте "Фейсбук", написа Ектън в собствения си профил в "Туитър". Това е поредният удар срещу най-мощната социална мрежа в света, след като стана ясно, че британската компания "Cambridge..

публикувано на 21.03.18 в 13:45

Стартира програмата за летни студентски стажове

Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация стартира днес, съобщиха от правителствената пресслужба. По програмата са обявени 1145 свободни стажантски позиции в 43 професионални направления. Най-много са стажовете, обявени в направления: Икономика (394), Право (145), Администрация..

публикувано на 21.03.18 в 13:25

Побелелият шоколада не е вреден

Много често се случва, въпреки че не е с изтекъл срок, когато отворим шоколад вместо добре известният ни шоколадов цвят, той да е побелял или покрит с тънък прахообразен бял слой.В резултат на честите оплаквания от страна на потребителите германски учени от Хамбург откриха защо шоколадът променя цвета и текстурата си. При повечето изследвани..

публикувано на 21.03.18 в 13:08