Министър Ангелкова: Правим ударна реклама на туризма в България

Снимка: Красимир Делчев

Министерството на туризма обявява ударно процедури  във връзка с рекламирането на българския туризъм. Нито една не е стартирала по време на служебното правителство и са изразходвани само 5 процента от бюджета, за който е получено увеличение с 3 милиона през миналата година. Това заяви във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, която заедно с вицепремиера Валери Симеонов се срещна с представители на бранша в областната администрация. Увеличеният бюджет е 11 милиона лева, посочи Ангелкова и коментира:


Министърът на туризма съобщи, че към министерството ще бъде създаден Център за квалификация  и преквалификация, за да се стимулира създаването на изпълнителски кадри в сектора.  Ангелкова прогнозира между 7 и 10 процента ръст на туристите през този сезон. От Германия туристите ще са 10 - 20 процента повече, а от Русия с 15 - 20 процента. 26 са неохраняемите плажове в област Варна,очаква се до края на месеца още три плажа да имат концесионери.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Комисията по време на днешното заседание

Длъжност за защита на личните данни разкриват в общината

Длъжностно лице по защита на личните данни ще има вече в общинската администрация във Варна. Това се налага заради новия европейски регламент, познат като GDPR, с който се затяга контролът върху използването и обработването на личните данни на физическите лица. Промените в числеността и структурата на общинска администрация бяха гласувани на..

публикувано на 25.06.18 в 13:10

Филм показва професионалните възможности на незрящите

Документалният филм „Шанс за заетост” , разказващ за професионалното израстване на хора с нарушено зрение ще бъде представен този четвъртък във Варна. В днешно време да си намериш работа е истински шанс, особено за хора с увреждания. Поради своето увреждане те имат ограничения и в избора на професия, а от друга страна пазарът е неумолим и..

публикувано на 25.06.18 в 12:57

Лоша инфраструктура, отпадни води, мрак и тъма на плажа "Кабакум"

През погледа на повечето туристи плажът „Кабакум” край Варна се отличава с кристално чиста вода, широка пясъчна ивица и приятни заведения. Каква е ситуацията с курортното селище обаче през очите на предприемачите, които се опитват да развиват бизнес през летния сезон там?... Липса на улично осветление, лоша инфраструктура, течове с неприятни..

публикувано на 25.06.18 в 10:45

Честваме Международния ден на моряка

Тази година за шести  поре­ден път във Варна на 25 юни 2018 ще се праз­нува Меж­ду­на­род­ния ден на моряка. В Лет­ния теа­тър ще се събе­рат мор­ски мъже, военни моряци, близки на моряци, пред­с­та­ви­тели на Община Варна, гости на града, просто хора, които се чув­с­т­ват съп­ри­час­тни на мор­с­ката идея. Кон­цер­тът ще бъде отк­рит от..

публикувано на 25.06.18 в 10:29

Адреси без вода на 25 юни

Част от к.к. "Св.св. Константин и Елена" е без вода от 9.30ч. до около 14ч. Без вода в Добрич днес са на ул. "Ген. Кантарджиев" - Северна промишлена зона до 14ч. ул. "Суха река" 20, ул. "Стоян Михайловски" 4 ЖК "Добротица" 14, кв. "Рилци" - ул. "Александър Батенберг". Без вода са и в кв. "Пастир", Генерал Тошево и в  Шабла на ул. "Пионерска"...

публикувано на 25.06.18 в 09:40

Адреси без ток на 25 юни

Няколко района във Варна ще са с прекъсване в електрозахранването днес. Причината е извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия. - от 08:00 ч. до 17:00 ч., гр. Варна, квартал Виница - част от ул. Ангел Главчев, част от ул. Мария Бацарова, ул. Младежка, местност Дъбравата, част от ул. Найден Райков,..

публикувано на 25.06.18 в 09:32

КЕВР днес ще обяви новите цени на газа и парното

Комисията за енергийно и водно регулиране ще проведе днес обществено обсъждане, на което ще стана окончателно ясно с колко ще поскъпне природният газ от 1 юли. БГНЕС припомня, че на 15 юни държавният регулатор одобри на Булгаргаз 10,81%, въпреки че в доклада си до Комисията държавната компания поиска..

публикувано на 25.06.18 в 07:55