Министър Ангелкова: Правим ударна реклама на туризма в България

Снимка: Красимир Делчев

Министерството на туризма обявява ударно процедури  във връзка с рекламирането на българския туризъм. Нито една не е стартирала по време на служебното правителство и са изразходвани само 5 процента от бюджета, за който е получено увеличение с 3 милиона през миналата година. Това заяви във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, която заедно с вицепремиера Валери Симеонов се срещна с представители на бранша в областната администрация. Увеличеният бюджет е 11 милиона лева, посочи Ангелкова и коментира:


Министърът на туризма съобщи, че към министерството ще бъде създаден Център за квалификация  и преквалификация, за да се стимулира създаването на изпълнителски кадри в сектора.  Ангелкова прогнозира между 7 и 10 процента ръст на туристите през този сезон. От Германия туристите ще са 10 - 20 процента повече, а от Русия с 15 - 20 процента. 26 са неохраняемите плажове в област Варна,очаква се до края на месеца още три плажа да имат концесионери.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Дестилерия за етерични масла ще правят в балчишкото село Рогачево

Дестилерия за етерични масла, цех за пакетиране на подправки, складове за съхранение на грозде възнамерява да прави в село Рогачево, община Балчик, дружеството от Добрич „Голдън Фуудс“. Инвестиционното предложение се предвижда да бъде реализирано в местност Клиселика. В дестилерията ще се извличат масла от собствена и закупена от други..

публикувано на 24.11.17 в 09:52

Община Балчик ще решава проблема с бездомните кучета

Община Балчик търси фирма, която да извършва дейности по контрол и намаляване на популацията на бездомни кучета. За целта е обявена обществена поръчка. Фирмата ще залавя безстопанствените кучета в общината със специално оборудван за целта автомобил и ще ги транспортира до място, отредена за обработка. А тя включва кастриране на животните,..

публикувано на 24.11.17 в 09:46

Започва коледната благотворителна кампания на "Делфините"

За 11-та поредна година доброволците от младежката организация PTPI "Делфините", със съдействието на Фондация "Деца на Балканите" и Езиков център Виста, провеждат своята коледна кампания. Началото на кампанията е днес и до неделя вкл. ръчно изработените картички ще бъдат продавани в магазин Кауфланд до Мол Варна. По повод 25-годишнината на..

публикувано на 24.11.17 в 08:27

Синята зона във Варна - готова през пролетта на 2018

Електрически автомобили и зарядни станции за тях ще включва синята зона за паркиране в центъра на Варна, която ще бъде въведена през пролетта на 2018 г. Това каза за Радио Варна директорът на общинското предприятие „Паркинги и синя зона“ Младен Иванов. Синята зона, която трябваше да е факт още през тази пролет, се забави заради обжалване на..

обновено на 24.11.17 в 08:21

Варна кандидатства за 2 награди от Министерството на туризма

За втора поредна година Министерството на туризма инициира конкурс за връчване на годишни награди за постижения в сферата на туризма през 2017г. Тази година Община Варна кандидатства за две номинации в категориите „Туристическо събитие“ и „Туристическа дестинация“. Туристическото събитие, с което морската столица привлече над 30 000 посетители, е..

обновено на 24.11.17 в 08:18

Временна организация по ул. "Ян Палах" във Варна

Нова временна организация на движение е въведена на ул. „Ян Палах“ във Варна, заради строителството на новия булевард „Левски“. Пътният трафик се осъществява двупосочно в едното платно откъм жилищните блокове на ул. „Люляк“. Затворени за движение са лентите пред ХЕИ. Първоначално движението към ул. “Брегалница“ ще е затворено, защото там..

публикувано на 24.11.17 в 08:17

Преносим параклис има в с. Калина

Първият преносим параклис във Варненска и Великопреславска митрополия вече е факт в генерал тошевското с. Калина, където местните жители досега не са имали храм. Железобетонният параклис е произведен в Солун. Решението за собствен храм е взето на събрание в селото още преди 2 години, макар че постоянните жители са едва около 50. Парите за..

публикувано на 24.11.17 в 07:53