Министър Ангелкова: Правим ударна реклама на туризма в България

Снимка: Красимир Делчев

Министерството на туризма обявява ударно процедури  във връзка с рекламирането на българския туризъм. Нито една не е стартирала по време на служебното правителство и са изразходвани само 5 процента от бюджета, за който е получено увеличение с 3 милиона през миналата година. Това заяви във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, която заедно с вицепремиера Валери Симеонов се срещна с представители на бранша в областната администрация. Увеличеният бюджет е 11 милиона лева, посочи Ангелкова и коментира:


Министърът на туризма съобщи, че към министерството ще бъде създаден Център за квалификация  и преквалификация, за да се стимулира създаването на изпълнителски кадри в сектора.  Ангелкова прогнозира между 7 и 10 процента ръст на туристите през този сезон. От Германия туристите ще са 10 - 20 процента повече, а от Русия с 15 - 20 процента. 26 са неохраняемите плажове в област Варна,очаква се до края на месеца още три плажа да имат концесионери.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Клиниката на д-р Емилова- в Поморие от 1 до 10 юни

За втори път клиниката на д-р Людмила Емилова ще бъде в Поморие - между 1 и 10 юни. Гранд хотел "Поморие"  предлага закрит басейн със солена минерална вода, медицински спа и уелнес рехабилитационен център с процедури с лечебна кал и масажи, различни видове сауни и бани и други начини за детоксикация, които отлично се съчетават с природния..

публикувано на 28.05.17 в 21:55

Три района на Варна са без вода в неделя

ВиК-Варна съобщава за аварии и спряна вода в: - района между улиците "Отец Паисий";"Г.С.Раковски";"Оборище" и "Бр.Миладинови" от 12 ч. до около 18 ч. - местност Перчемлията и местност Добрева чешма от 14 ч. до около 20 ч. - част от Цветен квартал от бл.26 до бл.33 от 14,30 ч. до около 24 ч. полунощ.

публикувано на 28.05.17 в 16:30

„Най-сладкият ден” във Варна е в разгара си

Най-шоколадовият, но и най здравословен празник събра множество желаещи да станат част от програмата, която ще продължи до 20.00 часа на входа на Морската градина. От сутринта, въпреки капризите на времето  под открито небе  деца от варненските читалища, певчески и танцови клубове, различни арт школи се изявяват на сцената.Провеждат се забавни..

публикувано на 28.05.17 в 14:59

Проверяват строи ли се на спорния терен в Лозенец

Днес ще бъде извършена проверка на морски плаж „с. Лозенец“. Целта на инспекцията е да се установи дали наемателят на морския плаж изгражда и разполага преместваеми обекти на територията на плажната ивица. Съобщи пресцентъра на Министерството на туризма. Експертите ще проследят дали се спазва предоставената специализирана схема за поставяне на..

публикувано на 28.05.17 в 12:49

Фестивал на виното в Бургас

В Бургас започва фестивал на виното. Откриването ще е от 16.00 часа в експозиционния център "Флора". Повече от 30 български производители, търговци и вносители ще покажат елитни марки родни и вносни вина.

публикувано на 28.05.17 в 07:50

Търсят перспективи за развитието на Добрич

Граждански форум "Добрич в бъдеще време" ще дискутира идеи за развитието на региона. На събитието, което се организира в партньорство с община Добрич,експерти ще представят проекти в туристическата, IT индустрията, производството на екологични продукти и други.

публикувано на 28.05.17 в 07:45

Благотворнителна инициатива за варненска фондация

Благотворителна изложба на тема „Нарисувай доброто“ ще се проведе на булевард „Приморски“ №5 във Варна от 13 до 21 часа. Платната са на Ивалина Христова, ученичка от 10 клас в Първа езикова гимназия. Паралелно с изложбата ще бъде организиран уъркшоп за рисуване върху тениска. Инициативата е част от проект на Икономическия университет и..

обновено на 28.05.17 в 07:27