Зрелостник влезе с газов пистолет на матура в Добрич

Младеж е влязъл в изпитната зала за матурите с газов пистолет, съобщиха от Регионалното управление по образованието в Добрич. Началникът на управлението Жоро Тошков поясни, че инцидентът станал в Езикова гимназия „Гео Милев”, младежът е завършил предишни години и днес се е явил за пореден път на зрелостен изпит. Влязъл в стаята с шапка, очила, имал и слушалки. Квесторите му предложили да предаде „оборудването си”, той предал само телефона и слушалките, но отказал шапката и очилата. Тогава се наложило да извикат охраната. Тя открила, че зрелостникът има газов пистолет. Извикана е и полиция. Полицаите взели пистолета, шапката и очилата и върнали младежа в изпитната зала. Той се явил на матурата, а след изпита служителите на реда го отвели.  Младежът не е арестуван, в полицията са му снети обяснения. Това съобщи говорителят на областната дирекция на полицията Стоян Стоянов. Той допълни, че газовият пистолет бил собственост на брата на зрелостника. Материалите по случая са предадени на прокуратурата. Други инциденти няма, посочиха от Регионалното управление по образование.

На днешния държавен зрелостен изпит пo български език и литература са се явили 1002-ма зрелостници, а на националното външно изпитване за седмокласници са се явили 1221 момичета и момчета.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Топло с температури между 21 и 26 градуса ще бъде времето на 21 октомври

Слънчево и топло ще бъде времето във   вътрешността на района, следобед с временни увеличения на облачността и слаб западен вятър. По крайбрежието вятърът ще е слаб от южна четвърт, сутринта на места ще е мъгливо, а видимостта ще се подобри около и след пладне и ще се установи слънчево време. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса..

публикувано на 21.10.17 в 06:14

Есенна Варна- фоторепортаж

19 градуса достигна термометъра във Варна на 20 ...октомври. Слънце, цветя и ...есенни листа. За някои листата са красота, за други - красив килим, за трети - работа, която трябва да свършат. За някои водата във фонтаните е за красота, за други - разхлаждане, за трети - може и за "баня за велосипеда"...

публикувано на 20.10.17 в 17:53

Министър Красимир Вълчев откри "Студентска улица" във Варна

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев присъства на откриването на проекта на Икономическия университет във Варна „Студентска улица”. Студентската улица улеснява младите хора, тъй като там са офисите на Студентски я съвет, отдел „Стипендии и общежития, банков офис, културен център, книжарница. Репортерът Даниела Стойнова с..

публикувано на 20.10.17 в 17:47

Да чакаш да се "вдигне мъглата"...

Заради мъглата тази сутрин с около 5 часа закъсня полет от София за Варна на Bulgaria Air. За това сигнализира един от близо 250-те пътници - Мария Маринова - Алкалай. Дамата е консултант по проекти и идва в морската столица по работа. Пътува често това разстояние и затова решава този път да го направи със самолет, защото е по-бързо. По нейните..

обновено на 20.10.17 в 16:40

Протест за прекратяване на добива на природен газ в Добруджа

Пред РИОСВ-Варна се проведе митинг, на който бе оповестено искането за незабавно прекратяване на обществените обсъждания за добив на природен газ в Добруджа и издаване на отрицателно решение за инвестиционно намерение на „Русгеоком БГ“. Тук сме се събрали против разработката на Добруджа и..

публикувано на 20.10.17 в 16:26

Насърчават предприемачеството на разяснителна среща в Балчик

Предстоящата процедура „Насърчаване на предприемачеството“ по оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ предизвика най-сериозен интерес на проведена разяснителна среща в Балчик от екип на Областен информационен център. Нови предприятия в приоритетни сектори и специфични сфери ще получат 90 % финансиране за реализиране на..

публикувано на 20.10.17 в 16:03

Протестно автомобилно шествие от Генерал Тошево до с. Кардам

Протестно автомобилно шествие от Генерал Тошево до с. Кардам организира на 22 октомври инициативният комитет срещу добива на природен газ на територията на общината. Проявата е в знак на несъгласие с инвестиционното намерение за добиване на газ, поясниха организаторите. Автошествието е с начален час 11-сет, центъра на Генерал Тошево. Проявата..

публикувано на 20.10.17 в 15:55