Зрелостник влезе с газов пистолет на матура в Добрич

Младеж е влязъл в изпитната зала за матурите с газов пистолет, съобщиха от Регионалното управление по образованието в Добрич. Началникът на управлението Жоро Тошков поясни, че инцидентът станал в Езикова гимназия „Гео Милев”, младежът е завършил предишни години и днес се е явил за пореден път на зрелостен изпит. Влязъл в стаята с шапка, очила, имал и слушалки. Квесторите му предложили да предаде „оборудването си”, той предал само телефона и слушалките, но отказал шапката и очилата. Тогава се наложило да извикат охраната. Тя открила, че зрелостникът има газов пистолет. Извикана е и полиция. Полицаите взели пистолета, шапката и очилата и върнали младежа в изпитната зала. Той се явил на матурата, а след изпита служителите на реда го отвели.  Младежът не е арестуван, в полицията са му снети обяснения. Това съобщи говорителят на областната дирекция на полицията Стоян Стоянов. Той допълни, че газовият пистолет бил собственост на брата на зрелостника. Материалите по случая са предадени на прокуратурата. Други инциденти няма, посочиха от Регионалното управление по образование.

На днешния държавен зрелостен изпит пo български език и литература са се явили 1002-ма зрелостници, а на националното външно изпитване за седмокласници са се явили 1221 момичета и момчета.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Драстична рестрикция на бюджета за болнично здравеопазване във Варна

Орязването на парите за здраве във Варна предизвика среща в общината по идея на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз с народните представители от морската столица. Председателят на колегията   проф. д-р Радослав Радев заяви,че намалението на средствата е с 3-4 милиона лева.Според проф.Радев това ще доведе до отлив на кадри и до влошаване..

публикувано на 22.05.17 в 17:14

Добрич стана най-зелен град на България

Министърът на околната среда и водите Нено Димов връчи наградата на Добрич за най-зелен град на България през 2016 г. Той беше отличен в тази категория в годишната класация за най-добър град за живеене, съобщиха от МОСВ. Добрич е избран заради най-малко замърсяване на въздуха с фини прахове частици..

публикувано на 22.05.17 в 15:34

Неправоспособен шофьор блъсна 77-годишна жена в Добрич и избяга

77-годишна жена от Добрич е настанена в болницата с мозъчно-черепна травма и с опасност за живота, след като е била блъсната от автомобил, чийто шофьор е избягал и се укрил. За инцидента, станал на 20 май сутринта около 7.25 ч. по ул. „Агликина поляна”, съобщиха от областната дирекция на полицията. Пострадалата е и с фрактура на долен десен..

публикувано на 22.05.17 в 15:26

Пиян варненец блъсна трактор с пчели в Балчик

Пиян водач от Варна се блъсна в трактор, превозващ пчелни кошери на кръговото кръстовище на Балчик. Настанен е с порезни рани и нажилвания от пчели в балчишката болница, съобщават днес от пресцентъра на МВР. Инцидентът предизвиква верижна катастрофа. Сигналът за пътното произшествие е подаден на 19 май в 21,45 часа. Установено е,..

публикувано на 22.05.17 в 15:18

Хасковско дружество поема Централен плаж - Балчик за 5 г.

Хасковското дружество „Тоталс” ЕООД и през следващите пет години ще бъде стопанин на Централен плаж – Балчик . Това е вторият класиран участник след проведен търг през февруари т. г. С уведомление до Министерство на туризма се отказва да бъде наемател класираното на първо място варненско дружество, което предложи малко над 82 хиляди лева годишно..

публикувано на 22.05.17 в 14:57

Отбелязване на 24 май в Добрич

В Добрич празничните прояви на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост започват с училищни тържества от 8 до 9 и 30 ч. В 9 ч. в храма „Свети Георги” ще бъде отслужен благодарствен молебен, посветен на делото на братята равноапостоли Кирил и Методий. В 9.45 ч. пред паметника на създателите на славянското писмо на..

публикувано на 22.05.17 в 14:48

Над 60 блока се включват в шествието за 24-ти май

Над 60 блока ще се включат в празничното шествие във Варна по случай 24-ти май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Програмата започва в 9,20 ч. с благодарствен молебен в Катедралния храм „Св. Успение Богородично“. Точно в 10 ч. на пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ под звуците на националния химн ще бъде издигнат..

публикувано на 22.05.17 в 14:44