Зрелостник влезе с газов пистолет на матура в Добрич

Младеж е влязъл в изпитната зала за матурите с газов пистолет, съобщиха от Регионалното управление по образованието в Добрич. Началникът на управлението Жоро Тошков поясни, че инцидентът станал в Езикова гимназия „Гео Милев”, младежът е завършил предишни години и днес се е явил за пореден път на зрелостен изпит. Влязъл в стаята с шапка, очила, имал и слушалки. Квесторите му предложили да предаде „оборудването си”, той предал само телефона и слушалките, но отказал шапката и очилата. Тогава се наложило да извикат охраната. Тя открила, че зрелостникът има газов пистолет. Извикана е и полиция. Полицаите взели пистолета, шапката и очилата и върнали младежа в изпитната зала. Той се явил на матурата, а след изпита служителите на реда го отвели.  Младежът не е арестуван, в полицията са му снети обяснения. Това съобщи говорителят на областната дирекция на полицията Стоян Стоянов. Той допълни, че газовият пистолет бил собственост на брата на зрелостника. Материалите по случая са предадени на прокуратурата. Други инциденти няма, посочиха от Регионалното управление по образование.

На днешния държавен зрелостен изпит пo български език и литература са се явили 1002-ма зрелостници, а на националното външно изпитване за седмокласници са се явили 1221 момичета и момчета.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще ремонтират 30 км от пътя Варна-Добрич

Тази година ще завърши ремонтът на ключови пътни артерии в Североизточна България. Това каза за Агенция „Фокус“ инж. Николай Станков, съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. С финансиране от фондовете на ЕС основно се ремонтират над 215 км второкласни и третокласни пътища. Сред..

публикувано на 20.03.18 в 17:54

Изложба показва реквизити от филма "Капитан Петко войвода" във Варна

По случай Деня на Тракия 26 март изложба с реквизит от филма "Капитан Петко войвода" ще се открие на 22 март 2018 в от 11.00 ч. в сградата на Музея на Възраждането във Варна на ул. Л. Заменхоф 21. Изложбата показва пътя на създаването на един знаков за българската памет филм и припомня историята на българите преселници от Беломорска Тракия. Тя..

публикувано на 20.03.18 в 16:04

"Градски транспорт" - Варна с 20% по-малко приходи заради задръстванията

С 20 % са паднали приходите на фирма "Градски транспорт" - Варна, заради затруднения трафик в града и отлива на пътници. Това обяви инж. Злати Златев – изпълнителен директор на „Градски транспорт” - Варна на днешното заседание на комисия "Транспорт" към Варненския общински съвет. Проблеми с точното изпълнение на графика има превозвачът. "Заливат..

публикувано на 20.03.18 в 15:27
Изчакване на гарата във Велинград

Родопската теснолинейка - необходимост и романтика

Началната гара е Септември. Крайната – Добринище. Разстоянието между тях е 124,7 километра по тясна железопътна линия. В следващите минути ще ви пренесем в Родопите и ще ви повозим с едно от влакчетата на родопската теснолинейка, която свързва Горнотракийската низина, Родопите, Рила и Пирин. По пътя си родопската теснолинейка преминава през..

публикувано на 20.03.18 в 15:18

Пролетта не е фалшива новина

Пролетта идва, въпреки снежните вихрушки навън! Доказва го шарения чадър и пролетното настроение на момиченцето с цветния чадър,което като Мери Попинз за малко да излети нагоре с вятъра. Доказва го и разцъфналата, въпреки студа магнолия,на която варненци са закичили мартениците си с пожелания за здраве и радост. А..

публикувано на 20.03.18 в 15:10

„Дни на кандидат – студента” в Пета гимназия във Варна

За поредна година учениците от всички класове на Пета гимназия с преподаване на чужди езици "Йоан Екзарх" имат възможност за лична среща с представители на различните висши училища във Варна, на агенции и университети от страната, предлагащи образование в чужбина. Идеята е те да получат нужната им информация за по-нататъшното си образование, която да..

обновено на 20.03.18 в 15:02

До края на март отварят едното платно на бул. „Приморски”

До края на месец март едното платно на бул. „Приморски” във Варна ще бъде отворено за движение, обяви директорът на дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване” Петър Гърбузов на днешното заседание на комисията по Транспорт към Варненския общински съвет. Гърбузов не се ангажира със срок за завършване на строителството на бул. „Левски”, но..

публикувано на 20.03.18 в 14:30