Зрелостник влезе с газов пистолет на матура в Добрич

Младеж е влязъл в изпитната зала за матурите с газов пистолет, съобщиха от Регионалното управление по образованието в Добрич. Началникът на управлението Жоро Тошков поясни, че инцидентът станал в Езикова гимназия „Гео Милев”, младежът е завършил предишни години и днес се е явил за пореден път на зрелостен изпит. Влязъл в стаята с шапка, очила, имал и слушалки. Квесторите му предложили да предаде „оборудването си”, той предал само телефона и слушалките, но отказал шапката и очилата. Тогава се наложило да извикат охраната. Тя открила, че зрелостникът има газов пистолет. Извикана е и полиция. Полицаите взели пистолета, шапката и очилата и върнали младежа в изпитната зала. Той се явил на матурата, а след изпита служителите на реда го отвели.  Младежът не е арестуван, в полицията са му снети обяснения. Това съобщи говорителят на областната дирекция на полицията Стоян Стоянов. Той допълни, че газовият пистолет бил собственост на брата на зрелостника. Материалите по случая са предадени на прокуратурата. Други инциденти няма, посочиха от Регионалното управление по образование.

На днешния държавен зрелостен изпит пo български език и литература са се явили 1002-ма зрелостници, а на националното външно изпитване за седмокласници са се явили 1221 момичета и момчета.

print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Остава липсата на кадри за туристическия бранш в Добричка област

Продължава търсенето на кадри за туристическия бранш в Добричка област,  сочат данните в добричкото Бюро по труда, което обслужва общините Добрич, Добричка, Балчик и Крушари. Към днешна дата обявените свободни работни места са 545. Най-голямо търсене има за камериерки – свободните работни места са 90. Близо 50 са местата, обявени за сервитьори...

публикувано на 23.06.17 в 11:19

Яхта-шампион посреща туристите на Морска гара

Продължава естетизацията и облагородяването на мястото за отдих и разходка на Морска гара - Варна. Най-новата атракция за туристите е легендарната яхта „Булкон Стар”, превърнатата в музеен експонат на открито. Възвърналият блясъка си 11,5-метров еднотонник е поставен на фундамент близо до басейн..

публикувано на 23.06.17 в 10:49

Как да стана готвач?

Безплатен, кулинарен курс за деца ще се провежда всеки петък в летните месеци край езерцето в детския кът на Морската градина във Варна.  Инициативата стартира този петък - 23 юни от 18.30 часа.  Шеф Натали ще представя здравословни блюда и храни от целия свят, а малките готвачи ще трябва да приготвят и после да хапнат, всичко което са сътворили...

публикувано на 23.06.17 в 10:47

Ден на отворени врати в Превантивния център в Добрич

  Ден на отворени врати организира на 26 юни Превантивно информационният център в Добрич по повод Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици. Центърът се намира на ул. „Независимост” № 7, етаж 8, стая 805. Посетителите ще бъдат запознати с инициативите в подкрепа на превенция на употребата наркотици, предимно..

публикувано на 23.06.17 в 10:33

Празнуват рожден ден на лъва Симба в неделя

Рожден ден на лъва Симба ще се проведе на 25-ти юни, неделя, от 10,30ч. в зоопарка във Варна, съобщи управителят Иванка Стоянова. За всички посетители са предвидени изненади, лакомства и награди. Рожденият ден се организира от осиновителя на лъва. Симба e роден на 21.06.2008 г. във Франция, а в морския град идва от зоопарка в Стара..

публикувано на 23.06.17 в 10:20
банкомат

Взривиха банкомат в Бургас

Малко преди 3 часа тази нощ е подаден сигнал за разбит банкомат в 58 блок на ж.к. "Славейков" в Бургас. Мястото веднага е отцепено и в момента се извършва оглед, за да се установи по какъв начин е разбит банкомата. Предстои ревизия на банковия клон, за да изясни какъв е размера на откраднатата сума. Иззети са записите от охранителните камери.

публикувано на 23.06.17 в 08:36

Мотористи потеглят към Гибралтар

Мотористи от 11 националности  потеглят  от  Черно море до Гибралтар. Стартът ще бъде даден в Морската градина на Бургас  от 18.30 часа. Преди това  е предвидено  впечатляващо шоу  в парк  Езеро от 15.00 часа. Идеята и организацията е на италиански екип, но участниците идват от Австрия, Австралия, Холандия, Швейцария,..

публикувано на 23.06.17 в 08:19