Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неочаквани срещи

БНР Новини

Една идея за среща на бивши и настоящи колеги от Радио Варна събра в големия Арт салон на радиото журналисти и музикални редактори, звукорежисьори и техници от няколко поколения.

С посребрели коси, но все още с искрящи очи, ветераните се оглеждаха с любопитство и питащ поглед – няма ли да се появи още някой, с когото някога са делили ефирното студио, редакцията или излъчващата апаратна.

С поздрав към всички, директорът на радиото Наталия Чешмеджиева постави акцент върху приемствеността в работата на този жив организъм, за да го има Радио Варна повече от 80 години.

Мило е човек да чуе гласове, звучали в ефира години наред. И някак естествено основните въпроси в разговорите бяха – А ти помниш ли...? А ти знаеш ли...? А онзи случай, когато...?

(от ляво на дясно) Боян Върбанов, Тихомир Йорданов и Рюстен Азис

„Добре направихте, че ни събрахте, да се преброим!“, споделят Боян Върбанов – бивш директор, а преди това и главен редактор.

„Добре сте се сетили...” – усмихва се и Тихомир Йорданов.

(от ляво на дясно) Дора Добрева, Мария Великова, Рени Добрева

Макар и след толкова години „железният“ глас на Дора Добрева и днес не е загубил своя чар. „Никога няма да забравя първото ми явяване на конкурс за говорители. Страхът бе сковаващ, а гласът на Владимир Апрелев ни респектираше още повече.“, споделя говорителката, оставила трайни спомени с присъствието си пред микрофона и телевизионната камера.

Снимка

Ганчо Минчев и Милан Асадуров, Ирина Косева и Татяна Младенова - все хора, оставили свои следи в многообразието от журналистически изяви в програмата през годините.

Снимка

В един друг ъгъл откриваме Христина Паскалева, Димитричка Хаджиева, Женя Чапаева, в чийто ръце години наред бе поверено музикалното оформление.

(от ляво на дясно) Еню Чакъров, инж. Николай Трифонов, Наталия Чешмеджиева и Христина Паскалева

Някак естествено, за хората подвластни на техническата мисъл, най-вълнуваща бе срещата с новото техническо оборудване на радиото. Някогашният гл. инженер на радиото Николай Трифонов завидя на своите следовници за дигиталното оборудване, но времето на лентовите технологии остава завинаги в сърцето му.

Снимка







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Грешно задание на инвестиционния проект за разширение на бул. "Цар Освободител" - около тази теза се обединиха участниците в общественото обсъждане по темата

Близо три часа продължи общественото обсъждане на инвестиционния проект за разширяване на булевард "Цар Освободител" във Варна. На срещата в зала "Пленарна" бе изразено единното мнение, че проблемът за бъдещото изпълнение на идейния проект идва още със самото му задание.  Подробният комуникационно-транспортен план в териториалния обхват на бул. „Цар..

публикувано на 24.04.24 в 20:50

ОбС-Варна утре решава ще има ли нови правила за ел. тротинетките и по-високи тарифи на такситата

Общинският съвет се събира на редовно заседание в четвъртък – 25 април, в 10:00 часа в зала „Пленарна“ на Община Варна. В предварителния дневен ред са включени 12 точки. Съветниците ще определят кои ще са тазгодишните носители на награда „Варна“ в сферата на културата, науката и образованието. За престижното отличие са номинирани общо 30 личности и..

публикувано на 24.04.24 в 19:52

Безплатна винетка за хората с увреждания с електрически автомобили

Хората с увреждания ще могат да получават безплатна винетка при ползване и на електрически автомобили с мощност на мотора до 160 конски сили, предаде БНР. Това решиха депутатите, приемайки на две четения промени в Закона за пътищата, предложени от "Възраждане".  Досега от възможността за освобождаване от винетна такса се възползваха притежателите на..

публикувано на 24.04.24 в 18:52

23 партии и 11 коалиции са подали документи за вота 2 в 1

23 партии и 11 коалиции са подали документи за участие в предстоящите избори две в едно на 9 юни за народни представители и за членове на Европейския парламент, съобщиха от Централната избирателна комисия. Крайният срок за това изтече в 17 часа днес, предаде БНР. Всички, подали документите си в срок, ще бъдат регистрирани от ЦИК в условията на така..

публикувано на 24.04.24 в 17:52

Бивши офицери от службите за сигурност във Варна искат реформа в системата

Варненската асоциация „Сигурност“, която е новосформирана от бивши офицери от службите за сигурност в града, иска повече експертност и консултативни съвети към институциите по проблемите на сигурността. Председателят на организацията Марин Черкезов посочи, че той и останалите му колеги искат да помогнат на ръководството на града. Павлин Павлов,..

публикувано на 24.04.24 в 16:23

Евакуация на населението и производство на стоки при криза обсъждаха във Варна

Производството на стоки, логистиката, евакуацията на граждани, планиране на ресурсите са важни теми, за които трябва да сме подготвени при евентуална криза. Това каза кметът на Варна Благомир Коцев, който откри Учебен сбор по отбранително-мобилизационна подготовка. Участието в овладяването и преодоляването на последиците от бедствия, както и..

публикувано на 24.04.24 в 16:11
Община Балчик

Общинският съвет в Балчик заседава в четвъртък

Решението за избор на ликвидатор на общинското търговско дружество "Търговски център - Кранево" се връща за ново обсъждане от областния управител на Добрич с мотива, че предложеното лице не е в списъка на ликвидаторите, обявен от Агенцията по вписванията. На заседанието на местния парламент този четвъртък вносителят Виктор Лучиянов ще внесе точката..

публикувано на 24.04.24 в 15:47