Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Северна Корея изстреля нов тип крилата ракета земя-вода в Японско море

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Северна Корея изстреля вчера успешно нов тип крилата ракета земя-вода, съобщи днес официалната агенция КЦТА, цитирана от Франс прес.

Ракетата "засече и порази с прецизност плаващи обекти в Източнокорейско море", посочи агенцията. Пхенян нарича така Японско море.

Според КЦТА това оръжие е способно да порази всеки вражески плавателен съд, който предприеме военно настъпление срещу Северна Корея.

Пхенян извърши десетки изпитания на ракети и два ядрени опита от началото на 2016 година. Преди седмица ООН прие единодушно нови санкции срещу севернокорейски държавници и организации заради неспазване на резолюциите във връзка с ракетната и ядрена програма на Пхенян.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

От Балчик започва пролетна ваксинация на лисиците срещу бяс

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) стартира извършване на пролетна орална ваксинация на лисиците срещу бяс, която е част от Програмата за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на заболяването от 2009 година. Процесът се провежда в 50-километровата ваксинална зона по северната, западната и южната сухопътна граница на страната и..

публикувано на 23.04.24 в 11:48

Първата имунизация срещу коклюш на бебетата ще бъде на възраст от месец и половина

Министерството на здравеопазването ще позволи първата имунизация срещу коклюш да бъде прилагана по-рано, месец и половина след раждането на бебето, а не както е сега според Имунизационния календар тя се прилага след втория месец, предаде БНР. Това е решено на среща между служебния премиер Димитър Главчев, министъра на здравеопазването Галя Кондева,..

публикувано на 23.04.24 в 11:22

Съставът на ТЕЛК към МБАЛ-Добрич няма да работи от 2 до 10 май

От 2 до 10 май няма да работи съставът на Т ериториалната експертна лекарска комисия  за общи заболявания към „МБАЛ-Добрич“ АД-Добрич.  Заседанията на ТЕЛК за общи заболявания към „МБАЛ-Добрич“ АД ще бъдат възобновени на 13 май.  РЗИ – Добрич продължава приема: · жалби срещу ЕР; · заявления – декларации за освидетелстване на лицата с трайно..

публикувано на 23.04.24 в 11:06

Варненският общински съвет заседава на 25 април, обсъждат цените за таксиметров превоз

Десетото си заседание ще проведе от 10 часа на 25 април Варненският общински съвет. Сред решенията, които се очаква да вземат местните парламентаристи, е определянето на минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег. По време на заседанието ще бъде обсъдено още предложението за разкриване на..

публикувано на 23.04.24 в 10:59

ЕП гласува резолюция за бързо и безопасно освобождаване на кораба "Галакси лийдър"

Случаят с българите, отвлечени от йеменските хути, ще бъде сред темите в пленарната зала на Европейския парламент тази седмица, предаде БНР.  В резолюция, която ще се гласува в Страсбург, се изисква Европейският съюз да се включи активно в усилията за бързото и безопасно освобождаване на европейските граждани, които са част от екипажа на кораба..

публикувано на 23.04.24 в 10:20

Във Варна откриха Българо-арменски културно-информационен център

Българо-арменски културно-информационен център беше открит във Варна. Той се намира на ул. "Княз Александър Батенберг" 47.  Той поставя пред себе си задача да поддържа и развива годишен събитиен календар, който отразява дейността, усилията и стремежите на всички организации и обединения, свързани с арменската общност в България.  Българо-арменският..

публикувано на 23.04.24 в 10:06

По Ваш сигнал: Шофьори във Варна паркират на инвалидни места и стоят там с дни, дори седмици

Шофьори със стикери за инвалидност паркират автомобилите си на предназначените за трудноподвижни хора паркоместа и стоят там с дни, дори със седмици. За този проблем алармира в БНР-Радио Варна Тодор Савов, който живее на улица "Русе" 31 във Варна, която се намира в района на Синия пазар. По този начин те заемат местата за паркиране на хора с инвалидност,..

публикувано на 23.04.24 в 10:00