Синдикатът на служителите от МВР ще обсъжда активни протести

БГНЕС

Позицията на министъра на вътрешните работи Валентин Радев по повод решенията,взети на заседание на Съвета за социално партньорство в министерството,е неприемлива и буди недоумение-това се посочва в  декларация на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите от МВР. От синдиката допълват,че очевидно министър Радев приема Съвета за социално партньорство като експертна работна група, с чиито решения и позиции във връзка с увеличаването на заплатите,униформеното облекло и приемането на нов закон за МВР, той не се чувства обвързан .Синдикатът отправя покана към министъра за започване на преговори с личното му участие.Предстои на заседанието си на 24 и 25 юни синдикалистите да вземат решение за началната дата на активни протестни действия в столицата и страната срещу ниските трудови възнаграждения в системата на МВР.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Синдикатите подкрепят недоволството на бизнеса от поскъпването на тока

      Министерство на енергетиката да излезе със законодателна инициатива, която да разшири функциите на Комисията за енергийно и водно регулиране за разследване на злоупотреби и санкции при възникване на спекулативно поведение на пазара. За това настояват   в обща позиция, разпространена до медиите, КНСБ и КТ"Подкрепа". Според тях..

публикувано на 20.01.18 в 17:51

Православната църква почита Св. патриарх Евтимий Търновски

Православната църква днес почита паметта на Св. патриарх Евтимий Търновски.Свети Евтимий е роден около 1327 г. в Търново – столица на тогавашна България. Славата на св. Евтимий като голям молитвеник, строг аскет, просветен и вдъхновен проповедник го довела до патриаршеския престол през 1375 година. Той станал патриарх по всенародно желание в една..

публикувано на 20.01.18 в 14:46

Григор срещуи Кириос утре от 10.00 часа

Вече е ясен началният час на един от най-интригуващите сблъсъци от осминафиналите на Откритото първенство на Австралия между световния номер 3 Григор Димитров и местния любимец Ник Кириос.Двамата ще премерят сили утре на Централния корт „Род Лейвър Арина“, като двубоят им е първи от вечерната сесия и ще започне в 10.00 часа българско време. Преди..

публикувано на 20.01.18 в 10:33

В Швейцария ще се проведе референдум за високите разходи за живот в страната

 Активисти, настояващи за ефективни мерки за намаляване на цените на потребителските стоки и услуги, са успели да съберат необходимия брой подписи за провеждане на допитване по въпроса. Инициативата, която носи името "Не на острова на скъпотията - за справедливи цени", е подкрепена от депутати от всички големи партии в страната, включително от..

публикувано на 20.01.18 в 09:51

Няма ограничения за движение по автомагистралите на страната

Пътните настилки са предимно сухи, на места – частично мокри, заледени и обработени, съобщават от Агенция Пътна инфраструктура. Тази сутрин температурите бяха в интервала от – 8° до + 6°. Времето над цялата страната е ясно. Слаб до умерен вятър духа в област Добрич, Варна, Смолян и Разград.

публикувано на 20.01.18 в 08:34

Музей в Габрово събира учебни пособия, ученически чанти и униформи за изложба

Националният музей на образованието в Габрово обяви дарителска кампания за събиране на учебни пособия, ученически чанти и униформи. Поводът е 45 години от създаването на институцията, наследник и продължител на първия Държавен училищен музей от 1905 година."От ученическата чанта до... училищната униформа" - така е наречена националната дарителска..

публикувано на 20.01.18 в 08:15

Масово къпане в осветените води край Тараклия

В Тараклия днес отбелязаха тържествено Кръщение Господне (Богоявление) с традиционните къпания в градския язовир. След службата отец Николай освети водата в язовира и всички желаещи се гмурнаха в специално подготвено за това място (купел). Кметът на Тараклия Сергей Филипов поздрави жителите и предложи на гмуркащите се горещ чай и други сгряващи..

публикувано на 19.01.18 в 16:17