Нова социална услуга – наблюдавано жилище, ще въведе община Добрич

Предвижда се в това жилище да бъдат настанени шестима младежи без увреждания на възраст от 18 до 21 години, на които им предстои да напуснат Център за настаняване от семеен тип. Подготвя се проектно предложение, с което общината ще кандидатства за финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж”. Преди това обаче, е необходимо съгласието на Общинския съвет, затова темата е включена в дневния ред на заседанието на местния парламент на 27 юни. Разкриването на новата социална услуга – наблюдавано жилище, е свързано с подкрепата на процеса на деинституционализация на деца и младежи, поясниха от общинската управа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Форум за осветителна техника се провежда край Варна

Варна ще е домакин на Национална младежка конференция с международно участие „Осветление 2017”. Тя се провежда от днес до 21 октомври в Международния дом на учените „Фредерик Жолио - Кюри" в к.к. „Св. Св. Константин и Елена”. Откриването на форума ще бъде в 13:00 часа. Почти пет десетилетия конференцията по осветление е висш форум на..

публикувано на 19.10.17 в 06:30

Стадионът на Лудогорец в Разград стана туристическа атракция

Идеята на организаторите е туристите да се докоснат до древната култура на траки и римляни и да видят къде тренират шампионите по футбол на България. Ръководствата на ПФК Лудогорец и на Регионалния исторически музей в Разград постигнаха договорка да стартират тази уникална по рода си туристическа услуга. Шампионите по футбол и учените организират..

обновено на 19.10.17 в 06:24

Топло за сезона

Времето ще е топло за сезона с максимални температури между 22 и 27 градуса, за Варна около 23. И днес ще е предимно слънчево с променлива висока облачност. Сутринта на отделни места ще е мъгливо. Ще е почти тихо, а по Черноморието следобед ще духа слаб вятър предимно от югоизток. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода..

публикувано на 19.10.17 в 06:00

Варненци засадиха кайсиево дръвче в дупка на улица "Девня"

Мартин Златев и негови приятели от Аспарухово засадиха кайсиево дръвче в дупка във Варна /на снимките/. Тя се намира на отсечката при качването от улица „Девня” на Аспарухов мост на 20 метра след светофара. На 15 октомври Златев е дал ултиматум на местните власти да я запълнят, но дупката още си стои. Днес в 18 часа той и негови засадиха дръвче в нея...

публикувано на 18.10.17 в 18:48

Варна става столица на шоколада

За първи път тук ще бъдат представени осем фигури с човешки ръст, изваяни от шоколад. Уникалната изложба ще гостува от 26 до 31 октомври в търговско-развлекателен център в града. Гостите на експозицията ще видят копия на класически произведения на изкуството – Венера Милоска, древна римлянка, жени с кошница, делва и стомни, момченце..

публикувано на 18.10.17 в 18:34

„Всички за един“ - веруюто и на военните парашутисти

18 октомври - Денят на военния парашутист отбелязват и служителите във военноморското формирование 22 580, или както е известно сред своите среди - „Морският специален разузнавателен отряд”- “Тихина”- Варна. В морето или във въздуха, в неестествена за човека среда, преминава работното ежедневие на хората, които са в това морско подразделение! И това е..

обновено на 18.10.17 в 17:21

В България карцином на белия дроб се лекува с 40-годишна апаратура

Близо 25 процента от всички случаи на рак на белия дроб по света се откриват   и при хора, които са  били непушачи през целия си живот. Това заяви доц. д-р Димитър Калев, ръководител направление „Медицинска онкология и лъчелечение” в СБАЛОЗ – Варна, по повод Световния месец за борба с рака на белия дроб - ноември. Въпреки това  употребата на цигари е..

публикувано на 18.10.17 в 17:01