Фермерският пазар в Бургас вече само следобед

Снимка: hrankoop.com

Неделният фермерски пазар на Славейковото пазарче е вече с лятно работно време. Биопродукцията на българските земеделци и фермери може да откриете от 15.00 до 20.00 часа на обичайното място.

Отново ще се предлагат плодове и зеленчуци, месни и млечни продукти, хляба с квас, мед и пчелни продукти, сурови бонбони, билкови сиропи и др. Организаторите призовават  всички потребители да си носят торбички от плат, за да дадат своя принос към глобалното намаляване употребата на пластмаса, което е проблем в световен мащаб/ радио Бургас

ВИЖТЕ ОЩЕ

Слънчева събота!

Предимно слънчево ще бъде времето в събота, прогнозира дежурният синоптик Искрен Куюмджиев. Ще духа слаб до умерен северен вятър, който следобед ще се ориентира от североизток по Черноморието до засилен. Максимални температури 31-36 градуса, на места по крайбрежието малко по-ниски. Вълнение на морето около 3 бала. Температура на морската..

публикувано на 19.08.17 в 05:53

Сувенир на самоук майстор спечели първо място на Панаира на занаятите

Ажурно изпълнение на роза на варненския занаятчия   Петко Петков е победител в конкурса за сувенири на Международния панаир на занаятите във Варна. Авторът е от Варна и е трето поколение в своя род, който се е посветил на работата с дървото. Интересът към професията се появил преди 40 години още като е войник, след това баща му намира инструменти,..

обновено на 18.08.17 в 22:29

Жителите на Чернево на референдум в неделя

1270 жители на село Чернево, община Суворово имат право на глас на местния референдум срещу изграждането на депо за неопасни отпадъци в землището на селото, който ще се състои в населеното място на 20 август. Валентин Георгиев, председател на Инициативния комитет за провеждането на референдума припомни,че над 600 жители поискаха провеждането му..

публикувано на 18.08.17 в 17:16

Пътуваме с онлайн билет в Градския транспорт на Варна

Системата за електронно таксуване и отчитане при пътуване с градския транспорт във Варна вече работи в петнайсет автобусни линии и в три тролейбусни. Това каза за Радио Варна инж. Злати Златев, управител на общинското дружество "Градски Транспорт ЕАД Варна". Трябва да подчертаем, че тази система е въведена за автобусните и тролейбусни линии, които..

публикувано на 18.08.17 в 16:07

Ул. "Македония" 87 във Варна-екстремна за преминаване

Разбити тротоари   с избуяла растителност по тях на улица „Македония” 87 в центъра на Варна. За това сигнализираха живеещите в кооперацията на споменатия адрес граждани. До момента два пъти са подавали жалби в община Варна, първата е от 2012-ста година, втората е от 2016-ста. От лявата страна на улицата, където са нечетните номера тротоарната..

публикувано на 18.08.17 в 15:01

Търсят доброволци за Международния филмов фестивал "Любовта е лудост"

Ако искате да бъдете активни, ако обичате комуникациите, ако владеете чужди езици, ако Ви харесва да бъдете част от културния живот, ако киното  е част от Вашето ежедневие, ако търсите забавление, ако обичате града си и за Вас е важно да бъдем добър домакин на най-бляскавия форум на светска Варна, то при на фестивала „Любовта е лудост” ще..

публикувано на 18.08.17 в 14:55

Сведения и документи за живота на Дора Габе събира едноименната библиотека в Добрич

Дарителска кампания за събиране на документи, спомени, архиви и фотографии, свързани с живота и творчеството на  Дора Габе, обявява  Регионалната библиотека в Добрич, която носи името на голямата българска поетеса. Инициативата е посветена на предстоящата 130-а годишнина от рождението на знаменитата добруджанка, която ще се чества през 2018..

публикувано на 18.08.17 в 14:33