Фермерският пазар в Бургас вече само следобед

Снимка: hrankoop.com

Неделният фермерски пазар на Славейковото пазарче е вече с лятно работно време. Биопродукцията на българските земеделци и фермери може да откриете от 15.00 до 20.00 часа на обичайното място.

Отново ще се предлагат плодове и зеленчуци, месни и млечни продукти, хляба с квас, мед и пчелни продукти, сурови бонбони, билкови сиропи и др. Организаторите призовават  всички потребители да си носят торбички от плат, за да дадат своя принос към глобалното намаляване употребата на пластмаса, което е проблем в световен мащаб/ радио Бургас

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Русгеоком" внесе в съда мотивите срещу отрицателното становище за добива на газ в Добруджа

Мотивите, с които фирма "Русгеоком БГ" обжалва решението на РИОСВ Варна за неодобряване осъществяването на инвестиционно предложение , относно добива на газ в района на община Генерал Тошево, бяха внесени днес в Административния съд във Варна. Те включват 4 решения по ОВОС взети от съда, които да бъдат взети под внимание, относно..

обновено на 22.05.18 в 12:59

Хиляди ще празнуват 24 май във Варна и Бургас

69 блока с ученици и учители ще преминат по варненските улици на 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Програмата започва в 9:20 часа с молебен в катедралния храм „Свето Успение Богородично“. След това, в 10 часа, ще бъде вдигнат българският флаг и ще започне самото шествие. В него, по традиция, ще се..

публикувано на 22.05.18 в 11:25

Пазар на роби на фестивала "Марцианопол – животът в древния град"

Руините на античния амфитеатър в Девня тази година ще се превърнат в умален модел на Марцианопол, за да могат зрителите на фестивала "Марцианопол – животът в древния град" да получат оптимално реалистична представа за устройството и живота в древния град, чиито останки лежат под съвременния квартал "Река Девня“. Третото издание на фестивала, на..

обновено на 22.05.18 в 09:52

Георги Харизанов представя проекта Groove Lines Project

Варненският преподавател и музикант Георги Харизанов ще изненада почитателите на джаза, блуса, рока и фюжъна с нов проект, който ще бъде представен в сряда в един от варненските клубове. Той се казва Groove Lines Project. В него участват точно трима музиканти. Проектът е инструментален и работи по авторска музика. Повече за предстоящото събитие и..

публикувано на 22.05.18 в 09:10

"Демократична България" - на протест срещу АЕЦ "Белене"

"Демократична България" /ДСБ, Да България, Зелените/ организира протест срещу рестартирането на проекта АЕЦ „Белене“. От 18:30 протестиращите се събират на пл. „Независимост“ във Варна. Те призовават за участие, тъй като, според тях, АЕЦ "Белене" е неефективен проект и създава риск за националната сигурност.

публикувано на 22.05.18 в 08:23

Морска мегаконференция започва във Варна. Ще обсъждат и "Новия път на коприната"

Евентуалното включване на пристанищата във Варна и Бургас в мегапроекта за т.нар. „Нов път на коприната“ ще бъде обсъждано на конференцията, която започва край Варна. 7-ата международна конференция-изложение „Пристанища и корабоплаване по Черно море 2018“ ще се проведе от днес до 23 май. В събитието се очаква да вземат участие над 300..

публикувано на 22.05.18 в 08:12
Протестиращите жители на Генерал Тошево

Нов протест във Варна срещу добива на газ в Добруджа

Жалбата на фирма РУСГЕОКОМ, чието инвестиционно намерение за добив на газ в Генерал Тошевско получи неодобрението на РИОСВ преди четири месеца ще бъде гледана от Административния съд във Варна . Заседанието на съда започва в 9.00 часа, а протестиращите от Гражданската инициатива против проучване и добив на газ се събират половин час по-рано..

публикувано на 22.05.18 в 07:04