Фермерският пазар в Бургас вече само следобед

Снимка: hrankoop.com

Неделният фермерски пазар на Славейковото пазарче е вече с лятно работно време. Биопродукцията на българските земеделци и фермери може да откриете от 15.00 до 20.00 часа на обичайното място.

Отново ще се предлагат плодове и зеленчуци, месни и млечни продукти, хляба с квас, мед и пчелни продукти, сурови бонбони, билкови сиропи и др. Организаторите призовават  всички потребители да си носят торбички от плат, за да дадат своя принос към глобалното намаляване употребата на пластмаса, което е проблем в световен мащаб/ радио Бургас

ВИЖТЕ ОЩЕ

Провадийската горска служба опресни 17 км минерализовани ивици

Минерализованите ивици на територията на ДГС „Провадия” са опреснени. „Това се прави за трети път тази година с цел превенция. Ивиците са около насаждения с повишен риск от възникването на пожари, каквито например са културите от черен бор. Изкуствено създадените пояси на границата с горските масиви имат важна роля за бързото локализиране и потушаване на..

публикувано на 20.10.17 в 13:15

Общ план за реклама и туризъм правят Балчик и Мангалия

Балчик и румънската община Мангалия ще работят по Общ план за реклама на културното наследство в трансграничния  регион, разработен по проект „Представяне на регионалното културно наследство в 3D” на Програмата за трансгранично сътрудничество между Румъния и България. Според съставителите на плана културният туризъм е един от..

публикувано на 20.10.17 в 12:14

Кампания за набиране на храни организира Жени ГЕРБ - Добрич

Дарителска акция за набиране на хранителни продукти организира структурата на Жени ГЕРБ в Добрич. Събрани са пакетирани храни от първа необходимост – брашно, ориз, захар, фасул, леща, олио, макаронени изделия и други, съобщиха от централата на ГЕРБ в града. Дарението ще бъде предоставено на преходното жилище в Добрич, в което са настанени..

публикувано на 20.10.17 в 11:47

Над 160 000 неучещи българчета са в чужбина

Над 80 процента от всички 200 000 ученици, необхванати от образователната система у нас, са в чужбина. Това съобщи във Варна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той обясни: Министър Вълчев каза още,че над 45 процента от училищата в България имат wi-fi,а повечето от предметите,изучавани във..

публикувано на 20.10.17 в 11:10

Безплатни профилактични прегледи през ноември в онкоболницата във Варна

Безплатни профилактични прегледи в три направления, в които се наблюдава трайна тенденция на нарастване на заболеваемостта, обявява в дните между 15 и 30 ноември ръководството на „Специализираната болница за лечение на онкологични заболявания д-р Марко А. Марков – Варна“. Ноември е обявен за Месец за борба с рака на простатата . Затова..

обновено на 20.10.17 в 10:54

България с увеличена квота за улов на калкан

България успя да постигне увеличение на квотата за улов на калкан в Черно море. В момента за страната ни тя е 42 тона и 200 кг. От догодина квотата става 57 т., съобщиха от земеделското министерство. Така общата квота на България и Румъния от 2018 г. ще бъде 114 т. Увеличението е близо една трета. Размерът на квотата за улов се определя всяка..

публикувано на 20.10.17 в 10:51

Приход от 37 милиона лева просрочени задължения отчита НАП - Добрич

Близо 37 милиона лева  просрочени данъчни и осигурителни задължения внесоха  добруджанци до края на месец септември, съобщиха от офиса на НАП в Добрич. В по-голямата си част просрочените задължения са внесени доброволно, след проведени срещи и телефонни разговори с длъжниците. 11 500 000 лева   са внесени след предприемане на действия от..

публикувано на 20.10.17 в 10:05