Набират се доброволци за спортни мероприятия във Варна

Дирекция „Спорт“ търси млади и мотивирани хора, които да подкрепят организацията на редица спортни събития, заложени в спортния календар на Община Варна.

Варна е домакин на значителен брой балкански, европейски и световни първенства в различни спортове и се е наложила на спортната сцена като отличен организатор на спортни събития. Утвърждаването на този имидж не би било възможно без активната подкрепа на доброволците.

Доброволчеството в спорта е едно от най-интересните, динамични и мотивиращи преживявания за всеки млад човек, като спомага значително за неговото личностно израстване. Участието в организационния екип на състезание от такъв формат дава уникалната възможност на доброволците да се докоснат до голямо спортно събитие от международен мащаб и да усетят емоцията, която домакинството на подобен род събития носи на една държава.

Според естеството на дадено събитие доброволците ще бъдат ангажирани със следните дейности: придружаване и превод на участници, настаняване на гости и официални лица, пропускателен режим, подготовка на основна и тренировъчна зала, помощ в организационния процес - протокол, информационни точки, логистика, транспорт, церемонии, фотозаснемане, и други.

Доброволците ще имат възможност да придобият практически опит за организиране на големи спортни събития, да подобрят своите комуникационни и организационни умения, както и компетенциите си за работа в екип. След приключване на даден ангажимент всеки доброволец получава и сертификат за положен доброволчески труд.

Всички които обичат спорта и желаят да се включат в реализирането на мащабни спортни събития могат да го направят като изпратят попълнен формуляр на e-mail: sportvarna@abv.bg.ВИЖТЕ ОЩЕ

Слънчево време и в четвъртък

Днес ще е слънчево с временни увеличения на облачността, съобщиха от НИМХ - филиал Варна. По крайбрежието ще духа умерен вятър от север-североизток. Максимални температури 28-33 градуса, за Варна около 31. Вълнение на морето в заливите 2 бала, по носовете и в открито море 3-4 бала. Температура на морската вода 25-26 градуса.

публикувано на 17.08.17 в 06:37

Има-няма ток

Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия утре, 17 август,  са възможни смущения на електрозахранването в няколко варненски района. Ето пълният списък: от 08:30 ч. до 16:00 ч. -ул. "Ангел Кънчев", ул. "Братя Миладинови", ул. "Георги Сава Раковски", ул. "Оборище", ул. "Отец Паисий", бул...

публикувано на 16.08.17 в 18:15

„Бизнесът в онлайн измерение“ започва от Варна

С конференция за дигитални предприемачи и артисти във Варна започва тримесечна обиколка из страната На 18 август мрежата за дигитално развитие EDIT и Google започват националното турне EDITontheROAD . В рамките на три месеца до ноември пилотната инициативацели да изравни скоростите, с които се движи дигиталната икономика в различни..

публикувано на 16.08.17 в 18:09

Нов водопровод ще захранва с питейна вода три бургаски села

Нов водопровод ще захранва с питейна вода трите бургаски села Маринка, Твърдица и Димчево. Той се изгражда по проект на Община Бургас. Към този момент са приключили строително-монтажните работи на първият етап от неговата реализация, който включва изграждане на главен довеждащ водопровод от магистрален водопровод „Ясна поляна-Бургас“,..

публикувано на 16.08.17 в 18:00

Сянката им е скъпа

Плащате 100 лева и се подслонявате в плажната шатра.   Сезонно я предлага комплекс „Слънчев ден” край Варна. Както се вижда от снимките, публикувани на сайта ни, цената на екстрата е „долепена” върху табелата с ценоразпис на услугите и очевидно е останала без нужния превод на руски, английски и немски езици.  Изглежда някой доста е бързал, за да..

обновено на 16.08.17 в 17:00

Спонтанен митинг на собственици на заведения, работници и туристи поиска оставката на Симеонов

Следващият голям протест ще бъде тази събота от 16.00 часа. Спонтанен простест срещу акция „Шум“ в Слънчев бряг събра над 500 души. Те  блокираха основния булевард. Импровизираната демонстрация започна пред култовия клуб „Бедрум“. Протестиращите скандират: „Валери, оставка!, Валери да си ходи, Бойко помогни ни!“ Всички възгласи са за оставка на..

публикувано на 16.08.17 в 16:06

Маргарита Попова почетен гост в „Магията на куклите“

Международния фестивал „Магията на куклите“ ще се проведе за шести път от 17 до 20 август.  Тази година темата е посветена на куклите като разказвачи на приказки и приказни герои. Осигурен е транспорт за желаещите от Варна.  Официалното откриване на събитието, чиито организатори са СОК „Камчия“ и Арт-къща „Куклите“, е на 17 август, четвъртък в 11,00..

публикувано на 16.08.17 в 15:58