Ще има ли Евин плаж във Варна това лято?

Снимка: Радио Варна
Десетина варненци посетиха приемната на народния представител от парламентарната група на „БСП за България“ проф. Анелия Клисарова, която се провежда днес в централата на градския съвет на БСП във Варна.

Сред гражданите бяха и дами, представители на гражданско сдружение „Ева”, които настояват и тази година да бъде обособен Евин плаж във Варна. Жените от сдружението, които наброяват 200-250, всяка година търсят съдействие от различни институции, за да имат своето уединено място през летния сезон. Търсили са подкрепа от омбудсмана Мая Манолова, писали са писма до Министерството на туризма.

Тази година "евите" правят първите си стъпки в приемната на проф. Клисарова, която е заместник-председател на комисията по образование и наука и член на комисията по здравеопазване. Утре жените от сдружение „Ева” ще посетят областния управител на Варна Стоян Пасев, за да потърсят помощ и от него.

Снимка

Припомням, че миналото лято 250 кв. метра от плажа до първа буна във Варна бяха обособени в Евин плаж с метални заграждения. Това се случи след предложение от варненската Областна управа към дамите от сдружението да избират между два плажа без концесионер – в кв. "Аспарухово" и до първа буна.

Плажът бе отворен на 15 август. Дамите имах възможност да го ползват до 1 октомври.

Очаквайте репортаж по темата утре в сутрешния блок на Радио Варна "Новият ден".

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Русгеоком" внесе в съда мотивите срещу отрицателното становище за добива на газ в Добруджа

Мотивите, с които фирма "Русгеоком БГ" обжалва решението на РИОСВ Варна за неодобряване осъществяването на инвестиционно предложение , относно добива на газ в района на община Генерал Тошево, бяха внесени днес в Административния съд във Варна. Те включват 4 решения по ОВОС взети от съда, които да бъдат взети под внимание, относно..

обновено на 22.05.18 в 12:59

Хиляди ще празнуват 24 май във Варна и Бургас

69 блока с ученици и учители ще преминат по варненските улици на 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Програмата започва в 9:20 часа с молебен в катедралния храм „Свето Успение Богородично“. След това, в 10 часа, ще бъде вдигнат българският флаг и ще започне самото шествие. В него, по традиция, ще се..

публикувано на 22.05.18 в 11:25

Пазар на роби на фестивала "Марцианопол – животът в древния град"

Руините на античния амфитеатър в Девня тази година ще се превърнат в умален модел на Марцианопол, за да могат зрителите на фестивала "Марцианопол – животът в древния град" да получат оптимално реалистична представа за устройството и живота в древния град, чиито останки лежат под съвременния квартал "Река Девня“. Третото издание на фестивала, на..

обновено на 22.05.18 в 09:52

Георги Харизанов представя проекта Groove Lines Project

Варненският преподавател и музикант Георги Харизанов ще изненада почитателите на джаза, блуса, рока и фюжъна с нов проект, който ще бъде представен в сряда в един от варненските клубове. Той се казва Groove Lines Project. В него участват точно трима музиканти. Проектът е инструментален и работи по авторска музика. Повече за предстоящото събитие и..

публикувано на 22.05.18 в 09:10

"Демократична България" - на протест срещу АЕЦ "Белене"

"Демократична България" /ДСБ, Да България, Зелените/ организира протест срещу рестартирането на проекта АЕЦ „Белене“. От 18:30 протестиращите се събират на пл. „Независимост“ във Варна. Те призовават за участие, тъй като, според тях, АЕЦ "Белене" е неефективен проект и създава риск за националната сигурност.

публикувано на 22.05.18 в 08:23

Морска мегаконференция започва във Варна. Ще обсъждат и "Новия път на коприната"

Евентуалното включване на пристанищата във Варна и Бургас в мегапроекта за т.нар. „Нов път на коприната“ ще бъде обсъждано на конференцията, която започва край Варна. 7-ата международна конференция-изложение „Пристанища и корабоплаване по Черно море 2018“ ще се проведе от днес до 23 май. В събитието се очаква да вземат участие над 300..

публикувано на 22.05.18 в 08:12
Протестиращите жители на Генерал Тошево

Нов протест във Варна срещу добива на газ в Добруджа

Жалбата на фирма РУСГЕОКОМ, чието инвестиционно намерение за добив на газ в Генерал Тошевско получи неодобрението на РИОСВ преди четири месеца ще бъде гледана от Административния съд във Варна . Заседанието на съда започва в 9.00 часа, а протестиращите от Гражданската инициатива против проучване и добив на газ се събират половин час по-рано..

публикувано на 22.05.18 в 07:04