До 25 юни набират предложения за Варна-ЕМС

В момента тече набиране на проектни предложения по направленията: „Младите професионалисти” YOUTH PRO, „Иновативен мозъчен тръст” INNO THINK TANK и „Иновативен скок – дейности на открито” INNO JUMP. Повече информация може да бъде открита на www.varna2017.bg /за подаване на проектни предложения онлайн/. Документите могат да бъдат подадени и в офиса на „Варна – Европейска младежка столица”, който се намира на бул. „Цар Освободител” №27, в сградата на Младежки дом, стая 7. Процедурата за набиране на проектни предложения ще продължи до 25 юни

ВИЖТЕ ОЩЕ

Форум за осветителна техника се провежда край Варна

Варна ще е домакин на Национална младежка конференция с международно участие „Осветление 2017”. Тя се провежда от днес до 21 октомври в Международния дом на учените „Фредерик Жолио - Кюри" в к.к. „Св. Св. Константин и Елена”. Откриването на форума ще бъде в 13:00 часа. Почти пет десетилетия конференцията по осветление е висш форум на..

публикувано на 19.10.17 в 06:30

Стадионът на Лудогорец в Разград стана туристическа атракция

Идеята на организаторите е туристите да се докоснат до древната култура на траки и римляни и да видят къде тренират шампионите по футбол на България. Ръководствата на ПФК Лудогорец и на Регионалния исторически музей в Разград постигнаха договорка да стартират тази уникална по рода си туристическа услуга. Шампионите по футбол и учените организират..

обновено на 19.10.17 в 06:24

Топло за сезона

Времето ще е топло за сезона с максимални температури между 22 и 27 градуса, за Варна около 23. И днес ще е предимно слънчево с променлива висока облачност. Сутринта на отделни места ще е мъгливо. Ще е почти тихо, а по Черноморието следобед ще духа слаб вятър предимно от югоизток. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода..

публикувано на 19.10.17 в 06:00

Варненци засадиха кайсиево дръвче в дупка на улица "Девня"

Мартин Златев и негови приятели от Аспарухово засадиха кайсиево дръвче в дупка във Варна /на снимките/. Тя се намира на отсечката при качването от улица „Девня” на Аспарухов мост на 20 метра след светофара. На 15 октомври Златев е дал ултиматум на местните власти да я запълнят, но дупката още си стои. Днес в 18 часа той и негови засадиха дръвче в нея...

публикувано на 18.10.17 в 18:48

Варна става столица на шоколада

За първи път тук ще бъдат представени осем фигури с човешки ръст, изваяни от шоколад. Уникалната изложба ще гостува от 26 до 31 октомври в търговско-развлекателен център в града. Гостите на експозицията ще видят копия на класически произведения на изкуството – Венера Милоска, древна римлянка, жени с кошница, делва и стомни, момченце..

публикувано на 18.10.17 в 18:34

„Всички за един“ - веруюто и на военните парашутисти

18 октомври - Денят на военния парашутист отбелязват и служителите във военноморското формирование 22 580, или както е известно сред своите среди - „Морският специален разузнавателен отряд”- “Тихина”- Варна. В морето или във въздуха, в неестествена за човека среда, преминава работното ежедневие на хората, които са в това морско подразделение! И това е..

обновено на 18.10.17 в 17:21

В България карцином на белия дроб се лекува с 40-годишна апаратура

Близо 25 процента от всички случаи на рак на белия дроб по света се откриват   и при хора, които са  били непушачи през целия си живот. Това заяви доц. д-р Димитър Калев, ръководител направление „Медицинска онкология и лъчелечение” в СБАЛОЗ – Варна, по повод Световния месец за борба с рака на белия дроб - ноември. Въпреки това  употребата на цигари е..

публикувано на 18.10.17 в 17:01