10 младежки идеи получават 130 хиляди лева по "Варна - Европейска младежка столица"

Идеи за над 130хил.лв. ще бъдат реализирани във Варна по линия на трите нови ключови направления на "Варна - Европейска младежка столица". През изминалия Творчески маратон за финансиране се бориха общо 15 екипа и 18 идеи, получили както одобрението на публиката посредством online гласуване на страницата на Сдружение "Варна - Европейска младежка столица", така и на оценителите на идеите, сред които бяха водещи експерти в младежките политики, европейските проекти и иновациите. Общо 10 са младежките идеи, които предстои да бъдат реализирани до средата на октомври. Два от тях са на организации извън Варна, а сред останалите има изключително иновативни проекти. Повече информация за одобрените идеи: ТУК

ВИЖТЕ ОЩЕ

Отвориха за движение пътя Варна-Добрич. 52 села в Добричко са без ток

Възстановено е движението по пътя Варна – Добрич, това съобщиха за Радио Варна от Областно пътно управление. Закъсалите в преспите автомобили са били изтеглени, а роторни машини почистват пътната настилка. До един час трябва да бъде почистен пътя от Аксаково за село Кичево. Припомням, че слушатели на Радио Варна съобщиха за десетки автомобили,..

публикувано на 18.01.18 в 15:28

Подписка за равно заплащане в България и Европейския съюз започва във Варна

Подписка за това доходите на българите да се доближат до тези в развитите европейски страни стартират от Българската национално-радикална партия. Това обяви лидерът на политическата организация Димитър Николов в интервю за Радио Варна. В петицията за „Доходен съюз“ са заложени две искания. Едното е да се намали разликата в стандартите на живот между..

публикувано на 18.01.18 в 14:59

Пациентката на хемодиализа от закъсалата линейка вече е в болницата

Пациентката на хемодиализа, превозвана с линейка за МБАЛ-Добрич, закъсала край с. Славеево по пътя Добрич-Албена, вече е транспортирана до болницата. Това съобщи за Радио Варна директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Дарин Димитров. Той уточни, че след подадения сигнал за критичната ситуация със..

публикувано на 18.01.18 в 14:35

Аварирали ТИР-ове затвориха временно пътя Балчик - Албена

Временно е затворен републиканският път Балчик – Албена, след разклона за село Стражица. Аварирали са четири тира, най-вероятно неподготвени за зимната обстановка. Пътят ще остане затворен до пристигането на техниката, която да освободи движението, коментира началникът на балчишката полиция Николай Митев. Той успокои, че вятърът и..

публикувано на 18.01.18 в 14:29

Пътят Варна – Добрич е затворен до 15.30 часа, засега

Това каза за Радио Варна дежурният в областно пътно управление. Маршрутът е през Златни пясъци - Кранево- Албена – Балчик. По данни на пътно управление условията са тежки – силен вятър и снегонавяавания. След изваждането на автомобилите ще влязат роторите,   каза за Радио Варна  областният управител Стоян Пасев:

публикувано на 18.01.18 в 14:14

Почистващите коли на Пътното закъсаха край Кичево

Почистващите коли на Областно пътно управление Варна също са затънали край село Кичево, където преспите са над метър и половина. Това съобщи за Радио Варна директорът на Пътното Румен Илиев. Чуйте какво каза той пред репортера Габриела Гаврилова:

публикувано на 18.01.18 в 14:05

20 моряци бедстват на кораб във Варна - без вода, храна и отопление

20 украински моряци бедстват на кораб „Амсел“ във Варна, това съобщи за Радио Варна адвокатът на моряците Христо Раев. Хората са без вода, храна и отопление, нямат и никакви средства. Не са получавали заплати за последната една година. Собственик на кораба е офшорна компания, плавателният съд се оперира от гръцка фирма. Моряците са опънали..

обновено на 18.01.18 в 13:49